Statutul PNL, armonizat cu legea votului uninominal

Vineri, 18 Aprilie 2008, ora 16:50
1190 citiri
Statutul PNL, armonizat cu legea votului uninominal

Congresul extraordinar al PNL a adoptat vineri, in unanimitate, modificarea statutului partidului, informeaza NewsIn. Majoritatea vizeaza nu doar protocolul de fuziune cu AP, cat schimbarea atributiilor conducerii liberale in desemnarea candidatilor pentru colegiile uninominale.

Astfel, potrivit noului statut, presedintele PNL nu mai are atributul de a propune candidatii de pe locul intai pe listele de Bucuresti pentru alegerile parlamentare, ci propune Delegatiei Permanente candidatii pentru cate un colegiu la Camera Deputatilor si un colegiu la Senat, in circumscriptia electorala Bucuresti pentru alegerile parlamentare.

Totodata, Consiliul de Coordonare al PNL Bucuresti nu va mai inainta Delegatiei Permanente a partidului listele candidatilor pentru Senat si Camera Deputatilor, cu exceptia locurilor intai, ci candidatii pentru Camera si Senat din colegiile uninominale din circumscriptia Bucuresti.

Delegatia Permanenta valideaza propunerea Biroului Politic Central privind candidatii pentru alegerile parlamentare, desemnati de Delegatiile Teritoriale Permanente ale filialelor care au obtinut la ultimele alegeri rezultate electorale sub media nationala a PNL, la votul pentru lista consilierilor judeteni si la votul pentru Parlamentul European.

Acest gen de modificari au fost introduse si la nivelul structurilor locale. In plus, in noul statut al PNL, se adauga asumarea de catre liberali a valorilor liberale si civice ale dreptei romanesti, ca si modificarile in cadrul organismelor partidului, rezultate in urma fuziune cu AP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția menține suspansul privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PNL: ”O analiză de etapă”
Coaliția menține suspansul privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PNL: ”O analiză de etapă”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni, 22 aprilie, că din punctul de vedere al liberalilor, medicul Cătălin Cîrstoiu are o foarte bună reputaţie ca manager şi medic...
Dan Barna: ”PNL a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”
Dan Barna: ”PNL a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”
Vicepreşedintele USR Dan Barna a afirmat luni, 22 aprilie, la Ploieşti, că PNL-ul pe care îl ştiau cei care credeau în democraţie şi în drumul european al României ”a murit sufocat de...
#PNL, #Delegatia Permanenta, #statut, #vot, #uninominal , #stiri PNL