Voicu: Liberalii trecuti la independenti sunt copiii saraci ai noului partid

Duminica, 21 Martie 2010, ora 14:42
1975 citiri
Voicu: Liberalii trecuti la independenti sunt copiii saraci ai noului partid

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu sustine ca ex-liberalii din grupul de independenti sunt "copiii saraci" ai UNPR, deoarece nu au primit functii si risca sa-si dezamageasca electoratul facand politica de stanga, deputatul sugerandu-le ca directii de actiune fie plecarea la PDL, fie revenirea la PNL.

Intr-o postare pe blogul sau intitulata "Copiii saraci ai noului partid", Mihai Voicu remarca faptul ca in structura de conducere a viitorului partid, fostii sai colegi sunt absenti.

"Cu 120.000 de mebri si deja cu 7% intr-un sondaj secret, tinut probabil ascuns in spatele conservelor cu fasole din raftul magaziei din cazarma, s-a inscris la tribunal Partidul nu stiu cum.

Inceputa initial ca o miscare pusa la cale in interiorul partidelor de opozitie, formata din oameni plimbati de la partide la independenti, de la independenti la PD si de la PD inapoi la independenti, aceasta combinatie si-a declarat trei sefi - Oprea, Diaconescu si Sarbu.

Oare ce constelatie ii leaga pe acestia trei?Cu toate lucrurile puse la punct, se advereste ceea ce stiam de multa vreme. Ca aceasta miscare este una exclusiv indreptata impotriva PSD. Se auto-declara de stanga, toti cei trei sefi enuntati mai sus, cu totii fosti ministri PSD, la care se adauga secretarul general Nicolicea, provin din PSD, vorbesc mult despre subiecte dragi PSD. Apare legitima intrebare - ce fac fostii liberali?", scrie Voicu.

Deputatul sustine ca fostii sai colegi nu au ocazia sa-si afirme ideile liberale in UNPR si nici sa fie influenti, iar in actuala conjunctura nu au la dispozitie decat doua solutii, fie plecarea la PD-L, fie tatonarea terenului pentru revenirea la PNL.

"Este absolut evident ca par stingheri in aceasta combinatie. Tatal miscarii, PD, care isi revendica cu incapatanare o componenta liberala si care are in conducere fosta disidenta pusa la cale dupa aceeasi reteta, nu-i lasa sa-si afirme ideile si nici sa obtina ceva functii in noul partid. In plus, chiar daca in politica totul este posibil, acestia au o problema in a se afirma si manifesta undeva la stanga PSD, riscand sa-si bulverseze complet si bruma de electorat pe care eventual ar mai avea-o in colegiile si judetele lor. Neavand forta sa construiasca o noua structura in care s-ar simti confortabil si ar fi sefi, au la dispozitie doar doua alternative. Sa se inscrie in PD sau sa testeze terenul pentru intoarcerea in PNL", conchide vicele liberal.

Deputatul independent Catalin Chereches a declarat ca presedintele UNPR va fi Marian Sarbu, in timp ce Gabriel Oprea va fi presedinte executiv, iar Cristian Diaconescu, presedinte de onoare.

"Vom avea un statut foarte clar, cu un presedinte onorific, un presedinte in persoana domnului Marian Sarbu", a declarat Chereches la Antena 3, opinand ca viitorul presedinte, Marian Sarbu, este o personalitate care poate sa reprezinte foarte bine interesele romanilor, cu experienta pe zona sociala.

Intrebat cine va fi presedinte onorific, Chereches a raspuns:

"Eu cred ca daca ar analizam personalitatile din zona grupul independentilor, cred ca cel mai potrivit pentru aceasta functie ar fi domnul Cristian Diaconescu. Sunt convins ca presedintele onorific al UNPR va avea atributii si executive, nu ca presedintele de onoare al PSD".

"Sa nu-l uitam nici pe domnul ministru Gabriel Oprea, care sigur va avea o functie, probabil chiar de presedinte executiv", a mai adaugat deputatul independent.

In opinia sa, pentru functia de secretar general, cel mai potrivit ar fi Neculai Ontanu", pentru ca este "un om care stie organizare si ar putea gestiona aceasta activitate".

Parlamentarii independenti au depus, vineri, la Tribunalul Bucuresti, o cerere prin care solicita inregistrarea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, instanta urmand sa ia in discutie cererea pe 17 mai.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#independenti plecati PNL, #liberali inscrisi independenti , #stiri PNL