PNTCD vrea in Camera Deputatilor pe listele PNL

Miercuri, 30 Iulie 2008, ora 15:10
991 citiri
PNTCD vrea in Camera Deputatilor pe listele PNL

Prim-vicepresedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, a declarat miercuri, la Cluj, ca partidul sau vrea sa obtina 6-7 deputati in urma alegerilor parlamentare, pentru a putea constitui un grup parlamentar de independenti.

"Eu mi-as dori sa avem un grup parlamentar din independenti. Daca am reusi, ar fi un imens succes, iar daca nu vom reusi macar la Camera Deputatilor, acest lucru se poate rezolva in timp, prin venirea unor parlamentari care au dorit sa intre in PNTCD", a declarat Pavelescu (foto), in cadrul unei conferinte de presa, informeaza NewsIn.

Pavelescu a afirmat, miercuri, ca va discuta cu presedintele interimar al PNL Cluj, Marius Nicoara - care va candida si el la Camera Deputatilor - pentru a obtine un colegiu uninominal din Cluj pentru un candidat taranist.

Aurelian Pavelescu a explicat avantajele colaborarii cu PNL, care inca nu a fost incheiata intre conducerile celor doua partide.

Pe de o parte, taranistii isi vor putea promova proiectele si initiativele legislative de dreapta, cu sprijinul PNL, in Parlament.

"Colaborarea cu PNL da o sansa PNTCD de a supravietui si a continua procesul de reorganizare pe termen mediu si lung", a spus prim-vicepresedintele PNTCD.

Pe de alta parta, pentru PNL, colaborarea cu un partid membru cu drepturi depline in Partidul Popular European, ii da o sansa de a se legitima pe centrul dreapta al esichierului politic romanesc, unde nu poate domina doar PD-L.

"Tot din punct de vedere strategic, PNL a inteles ca Traian Basescu si PD-L nu pot fi lasati singuri sa confiste relatia cu PPE si pe relatia de centru dreapta", a mai spus liderul taranist.

Pavelescu, care a facut public faptul ca ar vrea sa candideze intr-un colegiu din Bucuresti sau intr-un judet apropiat de Capitala, este contestat de organizatia PNTCD Bucuresti.

Membri ai PNTCD Bucuresti, care spun ca reprezinta biroul de conducere al organizatiei, au anuntat marti, printr-un comunicat de presa, ca ii retrag sprijinul politic lui Aurelian Pavelescu, presedintele filialei, insa acesta din urma spune ca a dizolvat biroul de conducere, iar respectivii sunt niste smecheri.

Potrivit unui comunicat semnat de Biroul de Conducere al Organizatiei PNTCD-Bucuresti, remis marti, se anunta ca forul, intrunit statutar in data de 23 iulie 2008, a hotarat retragerea sprijinului politic presedintelui organizatiei PNTCD-Bucuresti, Aurelian Pavelescu, "pentru rezultatele dezastruoase obtinute la alegerile locale din luna iunie 2008, in calitate de candidat al PNTCD la Primaria Generala a Capitalei, incapacitatea, lipsa de preocupare pentru coordonarea organizatiilor de sector subordonate si abateri de la principiile si doctrina PNTCD".

Totodata, sursa citata mai precizeaza ca pe 31 iulie s-a decis convocarea Conferintei Extraordinare de Alegeri a Organizatiei PNTCD Bucuresti pentru alegerea unei noi conduceri.

In replica, Pavelescu a sustinu ca respectivii nu reprezinta biroul de conducere intrucat el a dizolvat organizatiile de sector pentru rezultatele slabe, iar respectivii nu sunt decat "o gasca de smecheri", care trimit comunicate nesemnate la presa si care n-au nimic de-a face cu partidul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nemulțumire majoră la turneul lui Ion Țiriac de la București: ”Este pur și simplu rău. Îți dorești doar...”
Nemulțumire majoră la turneul lui Ion Țiriac de la București: ”Este pur și simplu rău. Îți dorești doar...”
Francezul Arthur Rinderknech s-a calificat, luni, în optimile de finală ale turneului de tenis Ţiriac Open (ATP 250), care are loc la baza sportivă Marica/Năstase din Bucureşti şi e dotat cu...
Cine e jucătorul care a pierdut două meciuri într-o zi la Țiriac Open. Rezultatele de luni
Cine e jucătorul care a pierdut două meciuri într-o zi la Țiriac Open. Rezultatele de luni
Argentinianul Mariano Navone, brazilianul Thiago Seyboth Wild şi francezul Arthur Rinderknech s-au calificat, luni, în optimile de finală ale turneului de tenis Ţiriac Open (ATP 250), care are...
#Aurelian Pavelescu, #candidatura, #lista, #Bucuresti, #alegeri, #parlamentare , #alegeri