Victor Ciorbea, ales presedinte al PNTCD, propune referendum pentru revenirea la monarhie (Video)

Sambata, 18 Iunie 2011, ora 12:34
5003 citiri
Victor Ciorbea, ales presedinte al PNTCD, propune referendum pentru revenirea la monarhie (Video)
Foto: Frontpress.ro

Partidul National Taranesc Crestin-Democrat (PNTCD) si-a ales sambata, in cadrul unui Congres extraordinar desfasurat la Palatul Parlamentului, presedintele.

Unic candidat, Victor Ciorbea este seful sub care taranist-liberalii isi doresc reunificarea, in conditiile in care mai sunt doua aripi in partid, una condusa de Aurelian Pavelescu, iar cealalta de Eugen Moiescu.

Cei 900 de delegati prezenti la reuniune au adoptat, cu 529 de voturi "pentru", patru "impotriva" si 34 de buletine de vot anulate, motiunea "Calea Dreapta - National-Taranismul Crestin Democrat, Civic si Monarhic, intemeiat pe Moralitate, Dreptate sociala si Justitie", in care Victor Ciorbea propune organizarea unui referendum privind reinstaurarea monarhiei in Romania.

"Partidul nostru va initia o campanie de strangere de semnaturi pentru un referendum pentru revenirea la monarhia constitutionala, impreuna cu asociatiile monarhiste", a declarat Victor Ciorbea in cadrul dezbaterilor de la Congresul extraordinar al PNTCD de sambata.

Ziare.com ti-a prezentat desfasurarea Congresului PNTCD:

- In textul motiunii cu care Victor Ciorbea candideaza pentru postul de presedinte al PNTCD este prevazuta demararea unei campanii de strangere de semnaturi pentru un referendum in favoarea revenirii la monarhia constitutionala.

- "PNTCD ia initiativa formarii unei largi coalitii politice Calea Dreapta, ca posibila alternativa de alegere pentru un electorat mereu adus in postura de a alege doar 'raul mai mic'. National-Taranismul Crestin Democrat isi propune ca prin Calea Dreapta sa ofere celor nemultumiti de la PDL, USL si UDMR posibilitatea de a opta si pentru altceva decat pentru ceea ce lis-a impus cu forta de catre oligarhii: bani, sondaje mincinoase, etc", a spus Victor Ciorbea, in discursul sau.

- La lucrari participa si presedintele de onoare al PNTCD, Ion Diaconescu, si invitati precum vicepresedintele PNL, Mircea Diaconu.

- Au inceput lucrarile Congresului in urma carora PNTCD iti va alege liderul. Singurul candidat este Victor Ciorbea.

- Sala in care se desfasoara Congresul PNTCD a inceput sa se umple. Delegatii veniti din toate colturile tarii asteapta inceperea lucrarilor.

In cadrul aceluiasi congres, cei 900 de delegati ii vor alege si pe cei doi prim-vicepresedinti, functii pentru care candideaza Alexandru Stefanescu si Andrei Dimitru, pe presedintele CNC, aceasta calitate fiind vizata de Gheorghe Ciuhandu, si pe secretarul general - Mihai Grigoriu. Pentru functiile de vicepresedinti candideaza 36 de membri ai PNTCD, printre care si Radu Sarbu.

"Cele mai mari sanse de a coagula si relansa PNTCD-ul in lupta politica le are Victor Ciorbea, care a manifestat cea mai mare dorinta de compromis in vederea reunificarii partidului si se bucura de majoritatea adeziunilor organizatiilor si membrilor nostri", este de parere presedintele de onoare al partidului taranist, Ion Diaconescu, intr-un mesaj postat pe site-ul partidului.

Tot prin intermediul mesajului video, Ion Diaconescu ii acuza pe Aurelian Pavelescu, ales presedinte al partidului in 2010, si pe Eugen Moiescu, ales in fruntea PNTCD in 2011, ca, desi au promis ca vor conlucra pentru unificarea partidului, "s-au dezis si au ramas ireconciliabili".

Presedintele de onoare al PNTCD i-a indemnat pe toti, indiferent de simpatiile personale, sa participe la congresul de sambata si sa voteze unificarea PNTCD sub conducerea lui Victor Ciorbea.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#congres PNTCD, #congres PNTCD Ciorbea, #renunificare PNTCD , #Ion Diaconescu