Ciorbea a incheiat o alianta, dar nu a reusit unirea PNTCD

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 22:00
2677 citiri
Ciorbea a incheiat o alianta, dar nu a reusit unirea PNTCD
Foto: Realitatea TV

Sedinta Comitetului National de Coordonare al PNTCD, care a avut loc sambata, nu si-a atins scopul real, reuniunea factiunilor din interiorul PNTCD. Cu toate astea, tabara PNTCD condusa de Victor Ciorbea a aprobat "Alianta Calea Dreapta", formata impreuna cu Asociatia "21 Decembrie 1989".

Scandal la sedinta CNC al PNTCD (Video)

Victor Ciorbea a declarat in conferinta de presa de la finalul sedintei CNC al PNCTD ca intalnirea de sambata a avut ca scop reconcilierea gruparilor din partid si sfarsirea, pe cale pasnica, a tutror proceselor care sunt pe rol de trei ani, motiv pentru care a propus cooptarea in structurile de conducere a celor care conduc aceste grupari, relateaza Mediafax.

"Din pacate, nu am reusit sa ne atingem scopul. Aurelian Pavelescu, bine ca a venit macar, a transmis mesajul de anul trecut. A venit doar cu doi-trei oameni, a luat cuvantul si a venit doar sa va dea dumneavoastra o declaratie la intrare. Alt scop nu a avut", a declarat Ciorbea.

El a adaugat ca Pavelescu dorea sa intarzie participarea PNTCD la alegerile parlamentare, propunand alegeri in filiale si, apoi, in cativa ani, un congres. Victor Ciorbea a mai spus ca, in aceste conditii, PNTCD "va lupta la tribunal, unde miercuri este o zi decisiva".

Fostul premier a anuntat ca CNC a aprobat "Alianta Calea Dreapta", formata de PNTCD cu Asociatia "21 Decembrie 1989", iar partidul este in tratative avansate cu cateva asociatii monarhiste, cu Alianta Civica, AFDPR pentru ca acestea sa intre in alianta. Ciorbea a mai precizat ca nu intentioneaza o colaborare cu PDL, proiectul PNTCD fiind "Calea Dreapta".

Pavelescu a parasit sedinta pe motiv ca e "un bluf"

Liderul unei grupari din PNTCD, Aurelian Pavelescu a parasit, sambata, sedinta CNC al PNTCD, declarand ca acesta este "o intalnire nestatutara" si "un bluf".

Pavelescu a precizat ca a propus ca, in cel mult o luna, sa se organizeze alegeri in filialele partidului, urmate de un congres, intrunire care "nu este un grup de oameni adunat de pe strada, ci de reprezentanti ai filialelor".

Liderul taranist a sustinut ca Gheorghe Ciuhandu, cel care conduce sedinta CNC de sambata, a refuzat sa puna in dezbatere propunerile sale, motiv pentru care a parasit intrunirea. El a adaugat ca presedintele taranist, Victor Ciorbea, care a avut initiativa convocarii CNC, a organizat actiunea "pentru el si pentru functia de presedinte de partid" si daca deciziile care se vor lua vor fi "radicale" se va accentua sciziunea din partid

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ciorbea sedinta PNTCD, #CNC PNTCD, #Aurelian Pavelescu PNTCD bluf , #presedinte