Demisii in bloc in conducerea PNTCD - Aurelian Pavelescu: Aflu de la TV (Video)

Marti, 27 Mai 2014, ora 20:26
8732 citiri
Demisii in bloc in conducerea PNTCD - Aurelian Pavelescu: Aflu de la TV (Video)
Foto: B1 TV

In urma rezultatelor de la europarlamentare, mai multi membri PNTCD au decis sa paraseasca posturile de conducere din partid. Printre acestia se afla Vlad Moisescu si Diana Tusa.

"Rezultatul slab obtinut de Partidul National Taranesc Crestin-Democrat in alegerile europarlamentare din 25 mai 2014 ne obliga pe fiecare dintre noi sa ne asumam raspunderea pentru aceasta stare de fapt regretabila. Consideram ca viitorul acestui partid istoric trebuie sa primeze in fata oricaror interese si calcule personale ale fiecarui taranist. Pe aceste considerente, demisionam din functiile de conducere pe care le detinem in structurile nationale de conducere ale PNTCD", se poate citi pe contul de Facebook PNTCD.

Cele 14 persoane care isi anunta pe aceasta cale demisia de la conducerea ii solicita public presedintelui Aurelian Pavelescu sa procedeze la fel, "pentru a da o sansa revitalizarii PNTCD".

"Consideram ca este nevoie de organizarea rapida a unui Congres deschis, cu alegerea fiecarui membru al conducerii nationale prin vot uninominal, precum si alegeri in toate organizatiile PNTCD din tara.

Trebuie abandonata logica conflictului intern pe mize mici si reprimirea membrilor PNTCD indepartati de partid in ultimii cinci ani. Razboiul permanent pe stampile si excluderile de membri au distrus infrastructura teritoriala a partidului. De asemenea, PNTCD trebuie deschis catre oameni noi, adaptati realitatilor Romaniei anului 2014", se mai mentioneaza in postare.

Semnatarii cer PNTCD sa abandoneze tendintele de izolare pe scena politica prin asumarea unor teme si mesaje marginale si sa participe la procesul de unificare a dreptei, inclusiv prin sustinerea unui candidat comun la Presedintia Romaniei.

Cei care renunta la posturile din conducerea PNTCD sunt:

  • Vlad Moisescu, prim-vicepresedinte al PNTCD
  • Maria Stavrositu, vicepresedinte al PNTCD
  • Diana Tusa, vicepresedinte al PNTCD
  • Vlad Rosca, vicepresedinte al PNTCD
  • Vlad Naicu, vicepresedinte al PNTCD
  • Adrian Orza, vicepresedinte al PNTCD
  • Liviu Mazilu, vicepresedinte al PNTCD
  • Andrei Ignat, vicepresedinte al PNTCD
  • Marian Florescu, vicepresedinte al PNTCD
  • Eugen Milea, vicepresedinte al PNTCD
  • Razvan Munteanu, vicepresedinte al PNTCD
  • Robert Nitu, vicepresedinte al PNTCD
  • Florin Petrescu vicepresedinte al PNTCD
  • Nelu Neacsu, presedintele organizatiei PNTCD-Diaspora, secretar international la PPE

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, a declarat la B1 TV, marti seara, dupa anuntarea demisiilor de la varful partidului, ca a fost "luat prin surprindere", ca a aflat de la televizor. "Nu au vrut sa avem o discutie de clarificare", a declarat acesta, referindu-se la cei 14.

Vlad Moisescu, unul dintre cei care si-au dat marti seara demisia de la conducerea PNTCD, a declarat la B1 TV ca atat el, cat si ceilalti demisionari ii cer lui Aurelian Pavelescu "asumarea rezultatelor de la europarlamentare, care sunt foarte slabe" (0,6%).

"Daca nu reusim sa reconstruim proiectul lui Corneliu Coposu, parasim aceasta formatiune", a mai spus acesta, dand si un termen: o luna.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#demisii conducere PNTCD , #stiri PNTCD