PNTCD si-a relansat "Dreptatea"

Luni, 10 Martie 2008, ora 15:58
4155 citiri
PNTCD si-a relansat "Dreptatea"

Ziarul "Dreptatea", publicatie marca PNTCD, aparut prima data din 1927, a fost relansat luni si va aparea in 10.000 de exemplare la nivel national, dupa ce in ultimul an a fost distribuit doar membrilor si simpatizantilor partidului, relateaza NewsIn.

Noul "Dreptatea" este un ziar independent, ce va promova ideile crestin-democrate, de centru-dreapta, si va fi publicat in fiecare marti, in reteaua Rodiped, intr-un tiraj de 10.000 de exemplare la pretul de un leu.

"Dreptatea" a fost gandit ca un "ziar care sa se vanda", a declarat, luni, directorul publicatiei, Nicolae Mardari, in cadrul unei conferinte de presa. Ziarul contine 16 pagini, printre care una de divertisment, una de politica, una de actualitate, doua de stiri PNTCD, trei de opinii si analiza, o pagina de agricultura si una de economie, si pagini de reportaj, externe, cultura, sport.

In timp ce Mardari spune ca ziarul vizeaza cititorii din mediul rural si ofera analiza politica, dar si economica, prim vicepresedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, a declarat ca "nimeni nu mai vorbeste despre taranime", care "ar trebui sa fie elita Romaniei".

In paginile ziarului se vor regasi si "chestiunea nationala" si "credinta", teme de asemenea neabordate de presa actuala, a "societatii de consum", a adaugat Pavelescu.

Desi suntem in plin an electoral, vicepresedintele PNTCD, Alexandru Ionescu, a accentuat ca ziarul nu este un "manifest al partidului" si ca va aparea si in urmatorii ani. Pe de alta parte, directorul cotidianului "Ultima ora", Ion Marin, si realizatorul emisiunii N24, Doru Braia, au spus ca si alte partide ar trebui sa isi asume deschis discursul si sa aiba propriul ziar.

Saptamanalul "Dreptatea" se va gasi pe tarabe incepand cu 17 martie. In ultimul an, publicatia a avut 45 de aparitii, intr-un tiraj de 10.000 de exemplare pe aparitie, si s-a distribuit gratuit membrilor si simpatizantilor PNTCD.

Primul numar al ziarului "Dreptatea" a aparut in anul 1927 si, dupa ce a fost interzis in timpul domniei lui Carol al II-lea, a reaparut in 1944 si 1946, fiind apoi interzis pana in 1989. In perioada postdecembrista, ziarul PNTCD a fost publicat pana in 2001 si se afla astazi la cea de-a patra relansare.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#dreptatea, #PNTCD, #rural, #ziar, #publicatie , #stiri PNTCD