Radu Sarbu: Adunarea lui Milut nu a fost Congresul PNTCD

Sambata, 12 Septembrie 2009, ora 18:56
1595 citiri
Radu Sarbu: Adunarea lui Milut nu a fost Congresul PNTCD
Foto: radusarbu.blogspot.com

Liderul taranist Radu Sarbu a declarat sambata ca Congresul extraordinar organizat de aripa Milut nu a fost unul reprezentativ, la el participand doar "stipendiatii" acestuia si a anuntat convocarea de catre Comitetul National de Conducere al PNTCD a unui Congres pe 26 septembrie.

"Azi, la Palatul Parlamentului s-a organizat un Congres care nu a fost al PNTCD, ci al stipendiatilor lui Milut, cu exceptia a opt sau noua organizatii. Participantii au fost platiti oricum, intr-o forma sau alta", a afirmat Sarbu, subliniind ca adunarea de sambata convocata de Milut nu este reprezentativa pentru partid si este "lovita de nulitate absoluta".

Cat priveste prezenta liderului PDL, Emil Boc, si a celui PNL, Crin Antonescu, la Congresul extraordinar organizat de Milut, Radu Sarbu a comentat ca acestia s-au "acoperit de ridicol" participand la adunare.

Liderul taranist a punctat si schimbarea de orientare - catre PD-L si Traian Basescu - a lui Marian Milut si a apropiatilor sai, in conditiile in care nu cu mult timp in urma, pe vremea guvernarii PNL, s-au apropiat de liberali.

"Motivele le putem doar banui", a afirmat Sarbu, referindu-se la nevoia de sprijin, "inclusiv in justitie", care i-ar fi facut pe cei din gruparea Milut sa "basculeze" spre PDL.

"PNTCD nu accepta hotararea lui Milut si a stipendiatilor sai. Comitetul National de Conducere a hotarat organizarea unui Congres cu adevarat reprezentativ, pe 26 septembrie, la Bucuresti", a sustinut Radu Sarbu.

PNTCD - aripa Milut a decis sa se alieze cu PD-L si sa il voteze pe Basescu

Congresul extraordinar al PNTCD a votat sambata realizarea unei aliante politice cu PD-L si sustinerea la presedintie a candidatului care va fi sprijinit de democrat-liberali, precum si reconfirmarea in fruntea acestei grupari a lui Marian Milut.

Congresul Extraordinar de sambata al PNTCD a adoptat o rezolutie, cu numai 5 voturi impotriva, prin care PNTCD urmeaza sa creeze o alianta politica alaturi de PDL si sa sprijine candidatul acestui partid la presedintie.

De asemenea, Marian Petre Milut a fost reales sambata presedinte al PNTCD de Congresul Extraordinar, cu 447 voturi pentru si 25 impotriva.

Totodata, el a afirmat, inainte de aflarea rezultatelor votului, ca daca alianta cu PDL pentru care, spune el, Emil Boc si-a dat acordul, se va realiza, Milut va vota cu Traian Basescu la scrutinul din 22 noiembrie pentru alegerea presedintelui Romaniei.

Situatie tulbure in PNTCD

Situatia din interiorul PNTCD nu este insa clarificata. Presedintelele PNTCD Cluj-Napoca, Paul-Sorin Tita, a anuntat luni ca Juriul de Onoare, Disciplina si Arbitraj al PNTCD a decis, in urma sesizarii Comitetului National de Conducere al formatiunii, excluderea lui Marian Milut din partid "pentru abateri disciplinare grave".

Membrii Comitetului National de Conducere din PNTCD-aripa Sarbu au sesizat Juriul de Onoare, Disciplina si Arbitraj si au cerut excluderea lui Marian Petre Milut din partid, invocand abateri grave disciplinare comise "in calitate de pretins presedinte al PNTCD".

Conducerea PNTCD-aripa Radu Sarbu l-a acuzat pe Milut de indepartarea personalitatilor taraniste din functiile detinute din BNC, CNC si din fruntea organizatiilor teritoriale, masuri infirmate de Juriul de Onoare, Disciplina si Arbitraj. Taranistii i-au imputat acestuia si hotarari abuzive de desfiintare a Juriului de Onoare, Disciplina si Arbitraj, catalogate drept acte de razbunare ca urmare a hotararilor de anulare a indepartarilor din functiile de conducere BNC, CNC si din fruntea unor organizatii teritoriale, decizii operate de Marian Petre Milut.

In replica, Milut a solicitat presei sa nu dea atentie unui "asa-zis" Comitet National de Conducere al PNTCD. "PNTCD ia pozitie in fata unor informatii false care au aparut in presa, emise de un asa-zis Comitet National de Conducere al partidului. Nu exista alta conducere a PNTCD decat cea recunoscuta in Justitie, iar Presedintele PNTCD este domnul Marian Petre Milut. Nu este insa prima data cand anumite persoane care nu mai au legatura cu partidul isi aroga calitati oficiale, dand declaratii in numele PNTCD", s-a precizat intr-un comunicat al PNTCD, remis luni agentiei NewsIn.

PNTCD are de anul trecut doua conduceri, fiecare contestandu-i legitimitatea celeilalte. Astfel, o parte din partid este grupata in jurul lui Marian Petre Milut, iar alta parte este grupata in jurul lui Radu Sarbu. Radu Sarbu a fost ales, in 24 august 2008, liderul PNTCD, in urma unui Congres Extraordinar.

Alegerea lui Sarbu a avut loc la cateva ore dupa ce aripa taranista grupata in jurul lui Marian Milut l-a exclus pe acesta din partid. In plus, Marian Milut a contestat congresul prin care Sarbu a fost ales presedinte, spunand ca semnaturile au fost false, iar Sarbu a solicitat instantei validarea functiei sale de presedinte.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#congres PNTCD Milut, #Radu Sarbu PNTCD, #Alianta PNTCD PDL, #Milut Basescu prezidentiale , #stiri PNTCD