Aberatia zilei: Pokemaneaua, Beyonce si preotii

Miercuri, 27 Iulie 2016, ora 14:30
6140 citiri
Aberatia zilei: Pokemaneaua, Beyonce si preotii
Foto: captura YouTube/pokemon.com

Isteria Pokemon Go a atins culmi nebanuite. Jucatorii au ajuns sa alerge dupa pokemoni prin cimitire sau muzee, sa sara la bataie la concertele unor mari vedete sau sa intre pe neasteptate in casele oamenilor.

Nici Romania nu a ramas imuna in fata acestui fenomen. La Constanta, de exemplu, un lacas de cult a devenit PokeStop. Sapte tineri plecati la vanatoare de pokemoni au fost legitimati de politie dupa ce au fost prinsi noaptea in curtea bisericii, informeaza ProTV.

Unul dintre jucatori s-a suparat pe politisti. "I-am zis ca daca ma gasea in genunchi nu ma mai legitima? Poarta era larg deschisa, nu era niciun semn cu intrarea interzisa", a raspuns el.

"Regretam faptul ca cei care au plasat acesti pokemoni n-au stiut unde ii plaseaza. Biserica e de utilitate publica, dar trebuie sa avem grija cu febra asta sa-i cautam noaptea. Bineinteles ca tinerii sunt bineveniti la biserica, noi preotii nu suntem pokemoni, noi slujim oamenii, dar nu in felul asta al distractiei", a comentat incidentul preotul Eugen Tanasescu, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului.

Astfel de situatii mai mult decat ciudate au aparut in toata lumea si multi se intreaba daca de la intentia initiala, de a-i scoate pe jucatori din case si a-i ajuta sa socializeze, nu s-a ajuns cumva la o adevarata bataie de joc.

Playtech scrie ca Muzeul Holocaustului din Washington D.C. figureaza in joc ca fiind o locatie de tip PokeStop si, mai mult, anumite personaje pokemon au aparut in zone foarte sensibile, ceea ce denota o totala lipsa de respect pentru victimele nazismului.

Presa americana scrie ca, deranjati de vizitele inoportune facute de jucatorii de Pokemon Go, unii oameni s-au vazut nevoiti sa puna pancarte in curte pentru a-i avertiza pe cei tentati sa le calce proprietatea ca vor plati scump daca fac asta.

Jucatorii de Pokemon Go au ajuns sa umble noaptea prin cimitire, in cautarea pokemonilor plasati printre morminte, iar doi tineri au trecut ilegal granita.

Mai pragmatici, rusii au decis sa isi faca propriul joc Pokemon Go, astfel incat turistii aflati in vizita la Moscova nu vor vana monstruleti, ci... personalitati istorice.

Vezi cum explica un psiholog nebunia Pokemon Go.

Tot lipsa de respect l-a suparat rau si pe un fan al celebrei Beyonce, care a vazut ca la un concert al artistei o spectatoare se juca Pokemon Go. "Nenorocita cauta Pokemoni! Se joaca Pokemon si Beyonce canta! Uitati-o unde e! E langa scena!", a strigat el indignat, imaginile filmate devenind viral pe Internet, scrie Entertainment Weekly.

Intorcandu-ne in Romania, dar ramanand in domeniul muzical, dam de "Costi, spaima Pokemonilor!", autorul primei manele dedicate acestui joc. Manelistul s-a adaptat vremurilor si a incropit un text pe care l-a pus pe note.

In 48 de ore pokemaneaua a facut 46.000 de vizualizari, scrie Opinia de Timisoara.

Maneaua Pokemon Go (fragmente):

Nu mai vrea lumea gagici

Nici shaorma si nici mici

Toti vaneaza pokemoni

Parca-s posedati de demoni.

Toti il vor pe Pikachu

Zici ca-i pasha si guru

Merg prin parcuri sa-l vaneze

Fereasca-te sa-l rateze!

REFREN: Pokemon Go! HOP! Pokemon Go! Pokemon Go! HOP! Pokemon Go!

Hop, ii dau in cap o bila

De pokemon nu am mila

Ii prind si daca-s in zbor

Sunt spaima pokemonilor!

Hop, ii dau in cap o bila

De pokemon nu am mila

Ii prind si daca-s in zbor

Sunt spaima pokemonilor!

REFREN: Pokemon Go! HOP! Pokemon Go! Pokemon Go! HOP! Pokemon Go!

Merg ca zombi pe alei

Sa-i prinda pe cei mai rai

Fug ca dementii prin parcuri

Unii chiar se-arunca-n lacuri

Pokemonii cei mai rari

Sunt vanati de zici ca-s bani

Asta-i boala, bai nenica!

Doamne, sper sa nu se ia! Mi-e frica!

(...)

Bine spunea cineva: Cu atatea minti stralucite nu-i nevoie sa ne atace nimeni, ne distrugem singuri...

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#manea Pokemon, #Pokemon ciudatenii , #joc