Avertisment pentru jucatorii Pokemon Go dintr-o tara europeana: Nu intrati in zonele cu mine neexplodate!

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 14:53
4044 citiri
Avertisment pentru jucatorii Pokemon Go dintr-o tara europeana: Nu intrati in zonele cu mine neexplodate!
Foto: Facebook/Pokemon Go

Jocul Pokemon Go poate fi riscant pentru cei care se aventureaza in locuri periculoase pentru a prinde creaturile digitale. Astfel, utilizatorii din Bosnia au fost avertizati sa nu mearga in zonele in care se afla mine neexplodate din razboiul ce a avut loc in anii '90.

Organizatia non-guvernamentala "Posavina bez mina" este cea care a facut acest avertisment, relateaza BBC News.

Riscul este unul destul de mare, avand in vedere ca cel putin 600 de persoane au murit din 1995 incoace dupa ce au calcat pe mine. Mai mult, potrivit ONG-ului, cam 120.000 de astfel de explozibili au ramas nedescoperiti.

"Am primit informatii potrivit carora unii utilizatori ai aplicatiei Pokemon Go din Bosnia merg in locuri in care s-ar putea gasi mine, pentru a prinde creaturile digitale. Cetatenii sunt sfatuiti sa nu faca acest lucru, deoarece poate fi periculos. Ii rugam sa respecte semnele de avertizare si sa nu mearga in zone necunoscute", au transmis reprezentantii "Posavina bez mina".

Isteria Pokemon Go, care a cuprins aproape toata planeta, s-a dovedit a fi periculoasa pentru utilizatorii care nu au evitat potentialele riscuri.

De exemplu, un tanar din Guatemala a intrat intr-o casa in cautare de pokemoni si a fost impuscat de proprietar, care a crezut ca e un hot.

Mai mult, doi jucatori au cazut de pe o stanca in Encinitas, California, iar alti doi au fost impuscati de proprietarul unei case din Florida, care i-a confundat cu spargatori de locuinte. In plus, multi soferi au fost amendati pentru ca se jucau la volan.

Aplicatia a avut, insa, si un alt efect neasteptat: politistii au prins un infractor intr-un oras din Marea Britanie gratie faptului ca se juca Pokemon Go.

Si in Romania, autoritatile au emis un avertisment pentru cei care incearca sa prinda creaturile virtuale. "Puteti gasi pokemonii respectand, in acelasi timp, regulile de circulatie si protejandu-va pe dumneavoastra si pe cei din jur", a transmis luni Politia Romana.

Afla cum iti poti instala aplicatia pe telefon si cum poti afla daca serverul e picat

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Pokemon Go avertisment, #Pokemon Go mine, #Pokemon avertisment, #pericole joc Pokemon , #joc
Comentarii
Poza CONTESTATARUL
CONTESTATARUL
rank 1