Biserica nu vede cu ochi buni Pokemon Go: Un rus risca 5 ani de inchisoare. Ce spune un preot de la noi

Luni, 05 Septembrie 2016, ora 12:16
7008 citiri
Biserica nu vede cu ochi buni Pokemon Go: Un rus risca 5 ani de inchisoare. Ce spune un preot de la noi
Foto: Arhiva Ziare.com

In unele locuri, Biserica e neiertatoare cu jucatorii Pokemon Go.

Un vlogger din Rusia risca 5 ani de inchisoare pentru ca a indraznit sa deschida aplicatia in timp ce se afla intr-un lacas de cult, iar un preot din Romania sustine ca monstruletii virtuali sunt "lucruri diavolesti".

Duminica, autoritatile din tara condusa de Vladimir Putin au retinut un tanar pentru ca "a incitat la ura" si a "adus insulte lucrurilor sfinte", transmite Gizmodo.

E vorba de Ruslan Sokolovsky, un cunoscut vlogger rus, care a postat pe YouTube un filmulet in care apare in timp ce joaca Pokemon Go intr-o catedrala. Daca e gasit vinovat de incalcarea legii anti-blasfemiei din Rusia, tanarul ar putea sta pana la 5 ani in inchisoare.

Purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe din Rusia, Vladimir Legoyda, a transmis ca vloggerul a ajuns in spatele gratiilor nu neaparat pentru ca s-a jucat Pokemon Go intr-un lacas de cult, ci mai degraba pentru ca a facut acest lucru ca o sfidare.

Pe de alta parte, Jaroslav Nilov, seful comisiei pentru afaceri religioase din cadrul Dumei de Stat, a spus ca tanarul nu poate fi gasit vinovat de incalcarea legii anti-blasfemiei si a mentionat ca incarcerarea lui nu era necesara.

Mesajul unui preot din Romania

Chiar daca pedepsele nu sunt atat de grave, si in tara noastra exista unele fete bisericesti care nu sunt de acord ca lumea sa se joace Pokemon Go. De exemplu, un preot a numit monstruletii virtuali "lucruri diavolesti" si a tinut o prelegere despre capcanele tehnologiei.

"Invata copilul, inainte de a deschide telefonul, sa deschida gura la impartasit. Inainte de a deschide televizorul, sa deschida cartea de rugaciuni. (...) Daca a invatat sa umble pe telefon la patru ani si sa se joace cu el, sa il innebuneasca... (...) Studii de speicalitate au aratat ca foarte multe persoane s-au interiorizat si au intrat in lumea virtuala. N-au intrat in lumea virtuala! Capiaza omul fara Dumnezeu!", le explica preotul enoriasilor, potrivit SpyNews.

Ce se intampla prin Danemarca

Pe de alta parte, o biserica din sudul Danemarcei a anuntat ca are usile deschise pentru jucatorii de Pokemon Go.

"Mi s-a parut o idee foarte buna pentru a pastra legatura cu tinerii", a marturisit Michael Westh, vicarul bisericii din micuta localitate Kliplev, din sudul regiunii Jutland, nu departe de granita cu Germania.

"Este minunat pentru ca deschide biserica pentru tineri. Ei inteleg ca este OK sa intre. Aici esti binevenit si daca esti vesel si daca esti trist", a mai spus acesta.

Vicarul danez a recunoscut ca l-a prins si pe el pokemon-mania, dupa ce a invatat sa joace de la tinerii care i-au trecut pragul bisericii.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#rus inchisoare Pokemon Go, #preot roman Pokemon, #Biserica Pokemon , #joc