Politica de confidentialitate

Ultima actualizare: 10.11.2018
Protectia datelor personale pe care le colectam ca urmare a vizitarii website-ului, a contactarii redactiei sau a utilizarii serviciilor noastre este foarte importanta pentru noi. Dorim sa fim transparenti si va oferim toate informatiile pentru a intelege scopul pentru care solicitam anumite date, modul in care le utilizam, care sunt drepturile si optiunile de care dispuneti.

Prezenta Politica de confidentialitate este parte integranta din Termeni si conditii.


1. Informatii generale

Site-ul Ziare.com este administrat de catre Alert News S.R.L., cu sediul in Bd. Pierre de Coubertin, nr. 3-5, Office Building, et. 6, camera E6.B, sector 2, Bucuresti, Cod Postal 021901, Romania.

Ne puteti contacta prin posta la adresa de mai sus sau pe telefon/fax la numarul +4 021 209.53.15 sau pe e-mail la adresele:


Pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite, apelul dvs poate fi inregistrat. In cazul in care nu doriti acest lucru, va rugam sa ne contactati prin celelalte mijloace de comunicare, afisate mai sus.

Administratorul Site-ului nu va divulga, vinde sau inchiria informatiile personale ale utilizatorilor, colectate de catre Ziare.com, cu exceptia cazului in care cererea se face de catre o institutie sau autoritate publica, in conditiile legii.


2. Datele pe care le colectam si prelucram

Datele pe care site-ul Ziare.com le colecteaza si prelucreaza sunt urmatoarele:

2.1. Daca va abonati la newsletter-ul Ziare.com va solicitam adresa de e-mail. Fiecare newsletter trimis abonatilor contine un link de dezabonare, acesta fiind o cale automata de a nu mai primi newsletter-e de la noi. Fiecare cerere de dezabonare se proceseaza imediat. Datele furnizate sunt stocate pana la momentul dezabonarii.

2.2. Daca doriti sa ne contactati pe oricare din adresele noastre de e-mail, vom folosi informatiile transmise doar pentru a comunica cu dumneavoastra.

2.3. Daca votati la un sondaj de opinie de pe site, vom colecta IP-ul si vom incerca sa setam un cookie pentru a preintampina situatia unui vot multiplu. Data de expirare a cookie-ului nu va depasi o luna dupa data de finalizare a sondajului, iar la o luna dupa data de finalizare a sondajului IP-urile vor fi sterse automat din baza de date.

2.4. Daca serverele noastre ajung in situatia sa incarce o pagina web care genereaza o eroare, vom colecta automat informatii despre IP-ul si Browser-ul care a accesat site-ul pentru a putea identifica si localiza cat mai bine problema/situatia aparuta. Informatiile mai vechi de o luna vor fi sterse automat din sistem.

2.5. Sistemul intern de monitorizare trafic. La orice accesare a site-ului Ziare.com sistemul intern de monitorizare va colecta automat informatii despre IP-ul si Browser-ul care a accesat site-ul. Aceste informatii sunt folosite doar pentru a monitoriza traficul site-ului, nu sunt transmise nici unei alte entitati sau partener extern si sunt sterse automat din sistem dupa 21 de zile.

2.6. Cookie-uri. Pentru a gestiona website-ul si pentru a va oferi o navigare imbunatatita, atat site-ul Ziare.com, cat si partenerii sai (retele sociale, furnizori de publicitate, furnizori de analize de trafic si audienta) utilizeaza cookie-uri pentru a colecta date agregate. Utilizarea de cookie-uri se face pentru a permite afisarea optima a continutului, pentru personalizarea interfetei si pentru oferirea de publicitate. Pentru optiuni si informatii suplimentare despre modul in care folosim cookie-urile si modul in care le puteti controla, accesati Politica de Cookie.

2.7. Date prelucrate de catre partenerii nostri. Datele stocate si prelucrate de catre partenerii nostri (retele sociale, furnizori de publicitate, furnizori de analize de trafic si audienta) sunt detaliate in clauzele de politica de confidentialitate ale respectivilor parteneri pe care le gasiti la urmatoarele adrese:



3. Conectarea cu alte site-uri web

Pe site-ul Ziare.com puteti intalni legaturi catre alte site-uri web pentru informarea dumneavoastra. Aceste site-uri functioneaza independent de Ziare.com si pot avea propriile notificari, declaratii sau politici de confidentialitate pe care va recomandam sa le consultati. Alert News S.R.L. nu este responsabil pentru continutul site-urilor care nu apartin sau nu sunt gestionate de Ziare.com sau pentru utilizarea sau practicile de confidentialitate ale acelor site-uri terte.

Cand partajati sau recomandati link-uri catre continut de pe o platforma terta parte (de exemplu, dar fara a se limita la asta, share sau like pe Facebook), acea actiune si orice date pe care le distribuiti vor fi acoperite de politica de confidentialitate a platformei respective.


4. Transferul datelor in afara UE

Toate datele personale prelucrate si colectate de site-ul Ziare.com sunt stocate in Romania. Ziare.com nu va divulga, vinde sau inchiria nici unei alte entitati aceste informatii, cu exceptia cazului in care cererea se face de catre o institutie sau autoritate publica, in conditiile legii.

Datele personale prelucrate de catre terti (retele sociale, furnizori de publicitate, furnizori de analize de trafic si audienta) se supun politicilor de confidentialitate ale respectivilor furnizori de servicii. Ziare.com foloseste coduri terte (de exemplu, dar fara a se limita la acest exemplu, Google Analytics) din afara Uniunii Europeane ("UE") si Spatiului Economic European ("SEE").


5. Restrictii privind varsta

Ziare.com nu are ca public tinta persoanele sub 16 ani.
Incurajam parintii sa isi asume un rol activ in monitorizarea activitatiilor online ale copiilor.

In situatia in care considerati ca am colectat date personale ale unui minor va rugam sa ne contactati la adresa: dpo@ziare.com.


6. Drepturile utilizatorilor

Conform prevederilor Regulamentului General pentru Protectia Datelor Personale, capitolul III Drepturile persoanei vizate, art. 12 - 22, persoanele vizate beneficiaza de urmatoarele drepturi:

6.1. Dreptul de a fi informat

Prin prezenta politica de confidentialitate, utilizatorii serviciilor Ziare.com sunt informati cu privire la identitatea si datele de contact ale operatorului, datele de contact ale responsabilului cu protectia datelor, scopurile prelucrarii datelor personale, conectarea cu alte site-uri web, transferul catre tari terte sau organizatii internationale, eventuale restrictii privind varsta, precum si drepturile pe care le au.

6.2. Dreptul de acces la date

Utilizatorii au dreptul sa obtina din partea noastra o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care ii privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si informarea corespunzatoare. La cererea utilizatorilor, putem furniza in format electronic o copie a datelor cu caracter personal care fac obiectul prelucrarii. Exercitarea acestui drept se face trimitand un e-mail la adresa dpo@ziare.com.

6.3. Dreptul la rectificare

Utilizatorii au dreptul sa ceara rectificarea datelor cu caracter personal inexacte, respectiv completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare. Exercitarea acestui drept se face trimitand un e-mail la adresa dpo@ziare.com.

6.4. Dreptul la stergerea datelor ("dreptul de a fi uitat")

Utilizatorul poate cere stergerea datelor cu caracter personal care il privesc, trimitand un e-mail la adresa dpo@ziare.com. Administratorul site-ului va opera transparent fata de utilizator aceasta solicitarea, cu exceptia cazurilor cand prelucrarea datelor cu caracter personal are un temei legal sau cand este vorba despre exercitarea sau apararea unui drept in instanta sau in fata autoritatilor sau instituiilor publice, conform legii.

6.5. Dreptul la restrictionarea prelucrarii

Puteti solicita restrictionarea prelucrarii datelor dumneavoastra personale, in cazurile in care nu este clar daca si cand vor trebui sterse datele cu caracter personal. Acest drept poate fi exercitat cand:


"Restrictionare" inseamna ca - exceptand stocarea - datele dvs. cu caracter personal pot fi prelucrate numai cu consimtamantul dvs. pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in justitie, pentru protectia drepturilor altei persoane fizice sau juridice sau din motive de interes public al UE sau al unui stat membru al UE.

Mai multe informatii despre acest drept puteti gasi pe site-ul Comisiei Europene.

6.6. Dreptul la portabilitatea datelor

Utilizatorul are dreptul de a primi datele cu caracter personal care il privesc si pe care le-a furnizat operatorului intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, si are dreptul de a transmite aceste date altui operator. Dreptul dumneavoastra de a primi datele dumneavoastra personale nu trebuie sa aiba un efect negativ asupra drepturilor si libertatilor altor persoane. Acest lucru s-ar putea intampla daca o transmitere a datelor dumneavoastra personale unei alte organizatii implica, de asemenea, transmiterea datelor personale ale altor persoane (care nu isi dau consimtamantul pentru acest transfer) . In exercitarea dreptului sau la portabilitatea datelor, utilizatorul are dreptul ca datele cu caracter personal sa fie transmise direct de la un operator la altul acolo unde acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic. Exercitarea acestui drept se face trimitand un e-mail la adresa dpo@ziare.com.

6.7. Dreptul de opozitie

Acolo unde prelucrarea nu se bazeaza pe consimtamantul dumneavoastra ci pe interesele noastre legitime sau pe cele ale unei terte parti, puteti obiecta in orice moment la prelucrarea datelor dumneavoastra personale din motive legate de situatia dumneavoastra particulara. In acest caz nu vom mai prelucra datele dumneavoastra personale, cu exceptia cazului in care putem dovedi motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor dumneavoastra sau in cazul in care scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta. Exercitarea acestui drept se face trimitand un e-mail la adresa dpo@ziare.com. Daca obiectati la prelucrare, va rugam sa specificati daca doriti, de asemenea, ca datele dumneavoastra personale sa fie sterse, in caz contrar noi doar le vom restrictiona.

6.8. Dreptul de a nu fi supus unui proces decizional individual automatizat

Crearea de profiluri are loc atunci cand se evalueaza aspectele dumneavoastra personale pentru a face previziuni in legatura cu dumneavoastra, chiar daca nu se ia nicio decizie. Aveti dreptul sa cereti anularea unor astfel de evaluari. Site-ul Ziare.com nu are nicio functionalitate care s-ar putea incadra la acest mod de operare. Pentru mai multe informatii puteti accesa site-ul Comisiei Europene.

6.9. Dreptul de a se adresa justitiei

Daca aveti o nemultumire sau nelamurire cu privire la modul in care prelucram datele dumneavoastra ne puteti contacta pe e-mail la adresa dpo@ziare.com, telefonic la numarul de telefon +4 021 209.53.15 sau prin posta la adresa "Alert News S.R.L., Bd. Pierre de Coubertin, nr. 3-5, Office Building, et. 6, camera E6.B, sector 2, Bucuresti, Cod Postal 021901, Romania".

Cu toate acestea, daca sunteti nemultumit de raspunsul primit, puteti contacta Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal prin website-ul lor www.dataprotection.ro sau prin posta la adresa "Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, Bd. G-ral. Gheorghe Magheru, nr. 28-30, sector 1, Bucuresti, cod postal 010336, Romania".


7. Detalii de contact pentru solicitari si sesizari

Pentru orice solicitare/sesizare cu privire la respectarea drepturilor dvs. privind protectia datelor personale, va rugam sa va adresati responsabilului nostru cu protectia datelor personale, in scris, la adresa "Alert News S.R.L., Bd. Pierre de Coubertin, nr. 3-5, Office Building, et. 6, camera E6.B, sector 2, Bucuresti, Cod Postal 021901, Romania" sau pe e-mail: dpo@ziare.com.


8. Termene de raspuns la solicitari/sesizari

Echipa noastra va depune toate eforturile necesare pentru solutionarea intr-un timp cat mai scurt a solicitarilor dvs. Conform legislatiei in domeniul protectiei datelor personale, termenul de raspuns este de 30 de zile. In cazul in care, in functie de complexitatea cererii nu putem implementa masurile solicitate intr-un termen mai mic de 30 de zile, aceasta perioada poate fi prelungita, conform legislatiei aplicabile, cu maxim 60 de zile. In aceasta situatie, veti primi o informare in termen de 30 de zile de la primirea cerereii, cu privire la motivele intarzierii.


9. Modificarea politicii de confidentialitate

De fiecare data cand modificam politica de confidentialitate vom posta noua varianta pe site. Noua politica de confidentialitate va intra in vigoare la data publicarii pe Ziare.com. Politica de confidentialitate face parte din termenii si conditiile de utilizare a serviciilor Ziare.com.