Ofensiva badaraniei

Duminica, 24 Ianuarie 2010, ora 15:16
10047 citiri

De obicei zicerile lui Teodor Paleologu au facut cariera intr-un sens total nefavorabil autorului lor. De aceasta data insa, e greu sa nu fii de acord cu fostul ministru al Culturii.

"Politicianul roman e atat de badaran, incat e foarte greu pentru o femeie sa supravietuiasca. De altfel, stiti ca frecventam aceleasi medii si stiti cum se vorbeste intre oamenii politici romani. Te iei cu mainile de cap. Si mie imi este greu, daramite unei femei. Macar eu am organul ala de care oamenii astia vorbesc intruna. Bine, sunt unele femei care incep sa creada ca au si ele si folosesc aceleasi expresii".

Adevarul este ca badarania a ajuns sa fie distribuita fara mari discriminari in societatea romaneasca, indiferent de clasa sociala, de studii si chiar de sex. Desi acuza badarania barbatilor si se victimizeaza in raport cu ea, femeile nu se lasa cu nimic mai prejos. Iar atunci cand vulgaritatea face referire la imposibilitati ... anatomice, ridicolul frizeaza greata.

Multi ar fi tentati, poate, sa spuna ca de vina este emanciparea femeilor. Eu cred mai degraba ca explicatia, la fel ca badarania insasi, nu are motivatii diferite in functie de sex. Ea este in primul rand efectul lipsei de educatie.

In aceste conditii nu cred ca badarania barbatilor reprezinta un factor inhibitoriu pentru ascensiunea femeilor in politica. Mai degraba ar putea fi misoginismul, dar aceasta este o alta discutie. Badarania barbatilor este la fel de inhibitorie pentru adevaratele doamne, tot mai putine, in intreaga societate romaneasca, nu doar in politica. Am asistat la ascensiunea politica a unor doamne desavarsite, cum este Mona Musca, dar si a unor toape sinistre, cum este Aura Vasile. Rezista in politica si Raluca Turcan, dar infloreste si Olguta Vasilescu, cea oripilata in marea sa finete de vorbele lui Toader Paleologu.

Si totusi, acesti badarani de ambe sexe nu s-au autogenerat in functii si nici n-au ajuns prin efractie in primarii, Parlament sau chiar Presedintie. Ei au fost votati exact asa cum sunt. Badarania lor a fost validata electoral, pentru ca, in Romania, badarania se poarta.

Se manifesta agresiv si fara retineri cam peste tot. De pe strada, pana in cele mai simandicoase medii. De fapt, politicosii au devenit cumva desueti, un fel de fraieri care nu reusesc sa faca fata in Romania contemporana.

De vina este, fara indoiala, lipsa de educatie generalizata, iar ea are ceva de-a face cu emanciparea femeilor. Cu mamele la serviciu de dimineata pana seara, copiii isi petrec majoritatea timpului nesupravegheati, pe strada, la televizor sau in fata computerului. Ce vad si aud acolo nu este educativ.

Programele de televiziune, de la filme artistice si programe de divertisment, la desenele animate, promoveaza badarania si violenta bine prizate, aducatoare de rating si smintitoare nu numai pentru copii, ci pentru toate varstele. De ce au succes? Pentru ca pulsiunile primare sunt intotdeauan interesante. Dar tocmai acesta este rolul educatiei, sa le "tunda". Nici scoala nu isi mai face datoria asa cum ar trebui, in primul rand pentru ca profesorii sunt de tot mai proasta calitate nu numai profesionala, ci si morala.

In plus, traim intr-o societate nevrotica. Sub presiunea unei existente dificile, nervii cedeaza, vorbele grele scapa, apoi devin obicei. O falsa defulare, cam ca tigara. Le aud copiii, le aud tinerii, le plac, sunt "cool", le preiau si le tansforma in comportament.

E drept, peste tot exista comportamente triviale, exista injuraturi si vorbe grele, iar filmele straine sunt o buna dovada - nu am inventat noi vulgaritatea. Dar in alte parti, cu cat societatea este mai civilizata, cu atat astfel de comportamente deviante sunt taxate, devin marginale, iar scaparile sunt motiv de jena, nu de mandrie. Iar o astfel de asezare a ierarhiei tine de educatie in cel mai larg sens. Educatia care incepe acasa, continua la scoala, si, de fapt, nu inceteaza niciunde, niciodata.

Doar o societate cu adevarat educata nu va mai vota politicieni badarani.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Teodor Paleologu badaranism politica, #Teodor Paleologu organ politica, #limbaj vulgar organ , #acord
Comentarii
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
Poza Anti-Virus
Anti-Virus
rank 1
Parlea Ologu' si organul fata cu "supravietuirea" in politichia mioritica