PD-L e fortat sa transpire (Opinii)

Duminica, 06 Februarie 2011, ora 22:28
4463 citiri
PD-L e fortat sa transpire (Opinii)
Foto: Arhiva

Mariajul din interes dintre social-democrati, liberali si conservatori contine, ca toate mezaliantele, riscul sa se confrunte cu disfunctii erectile.

Tarele liderului din umbra al PC, cu toata trambita mediatica, au premisele pulverizarii increderii in demersul aparent curat al partenerilor, si modelele comportamentale ale principalilor lideri, care batatoresc optiunea discursului golanesc, neaducand in peisaj o alternativa, sunt tot atatea motive sa inclin sa prevad esecul intreprinderii politice.

Totusi, semnalul este determinarea, posibilitatea victoriei. Acesta este mesajul pe care trebuie sa-l inteleaga romanii, dupa calculele mirilor. Aici, in materie de imagine, se duce intreaga batalie.

O stie si PD-L. Care desi ridiculizeaza coalizarea formala a Opozitiei si anunta victoria proprie, cu fiecare saptamana in care creste cate-un punct in sondaje, a intrat in ceasul al 12-lea. Cand nu-si mai permite sa riste nimic. Si nu va avea succes spunand ca deplasarea PNL spre stanga ii va eroda pe liberali, cei care vor da candidatul la alegerile prezidentiale, ci punand mana pe carte, ascutindu-si limba inteligent. Foarte putin electorat face distinctii doctrinare.

Democrat-liberalii nu trebuie sa-si consacre energia pentru a contracara initiativa de suspendare a lui Traian Basescu. Chiar si in varianta in care UDMR va vira spre cealalta tabara (lucru greu de crezut, cand a obtinut prin Legea educatiei ce n-a reusit in 20 de ani, si poate cere orice partenerilor, inclusiv Statutul minoritatilor), validarea unui referendum este putin probabila.

Tot ce trebuie sa faca principalul partid de guvernamant este sa explice natiunii, pe limba ei, de ce merita sa conduca in continuare. Sa elimine haosul din comunicare, dar mai ales din actul administrarii tarii. Sa se mobilizeze. Sa foloseasca tot ce are mai valoros pentru a-si sustine politicile.

Nu jumatati de deputati, care vin in dezbateri scuzandu-se ca nu sunt la curent cu tot ce face Guvernul, nu imbecili emotionati, fara pic de spirit. Nu prieteni numiti in posturi de consilieri pe criterii de fidelitate.

Si in paralel, dar poate cel mai important, sa elimine din perceptia publica asemanarile cu guvernarea lui Adrian Nastase, care o fi fost ea cea mai performanta, dar a adus Romaniei eticheta de stat unde coruptia a ajuns politica de stat. Unde clientela doarme linistita, iar restul lumii trebuie sa stea cu ochii pe usa de la intrare, pandind inspectorii fiscali.

Masuri drastice, asta cere populatia pentru a-si canaliza din nou increderea spre partidul crescut de Traian Basescu. Sentimentul ca guvernantii si parlamentarii se sacrifica si ei, impresia ca vladica e un partener de discutie care admite ca greseste. Un limbaj simplu, un ton omenos, o cadenta redusa a frazelor.

Dar daca, in continuare, electoratul va vedea la televizor noi demonstratii ale indolentei, atat in materie de achizitii publice, cat si in materie de achizitii personale, noi mostre de balbaiala si oameni prea inalti spre a intinde mana unei tari de pitici emotivi, disfunctiile erectile ale aliantei dintre social-democrati, liberali si conservatori vor capata un leac nesperat.

In fond, pe erodarea Puterii se bazeaza Opozitia. Si atata vreme cat PD-L nu va incerca sa para mai semet, slabiciunea sa va reprezenta principalul program politic al adversarilor. Iar o forta politica pornita la drum fara nicio strategie in afara de "Jos!" va capata forta. Si va face copii..

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Alianta PSD ACD, #PDL comunicare, #lupta Putere Opozitie , #Alianta PSD ACD
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
cite ceva despre sponsorii PDL pe banul public!!! asta da CORUPTIE politica nepedepsita!!!!