Ambasada SUA: Curajul soldatilor romani in misiunile NATO in Afganistan este admirabil

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 17:05
2157 citiri
Ambasada SUA: Curajul soldatilor romani in misiunile NATO in Afganistan este admirabil

Insarcinatul cu afaceri a.i. Al ambasadei SUA la Bucuresti, Duane Butcher, a exprimat tristetea autoritatilor americane fata de moartea maistrului militar clasa a III-a Vasiel Claudiu Popa si a plutonierului Adrian Postelnicu, in Afganistan.

"Am aflat cu profunda tristete despre moartea maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa si a plutonierului Adrian Postelnicu care au cazut la datorie azi-noapte, in timpul unei misiuni in Afganistan, ca urmare a deflagratiei unui dispozitiv exploziv improvizat", arata Duane Butcher intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com.

"Atat personal, cat si in numele Statelor Unite ale Americii, vreau sa transmit condoleante familiilor si prietenilor, precum si camarazilor lor de arme. Sacrificiul lor a fost facut pentru o cauza nobila, lupta impotriva extremismului din Afganistan si asigurarea unui viitor mai bun pentru toti cetatenii acelui stat.

Curajul dovedit de soldatii romani care participa la misiunile desfasurate de NATO in Afganistan este admirabil, iar Statele Unite ale Americii sunt mandre ca Romania este unul dintre cei mai apropiati aliati", se arata in mesajul ambasadei Americii in Romania.

Doi militari romani au murit in Afganistan

Doi militari romani au murit, duminica noapte, in misiune in Afganistan.

Ei au fost raniti in urma exploziei unui dispozitiv improvizat, pe timpul executarii unei misiuni de patrulare, in jurul orei 22.00, ora Romaniei.

Militarii au fost transportati la spital cu un elicopter de evacuare medicala.

Ulterior, la ora 23:00, ora Romaniei, ca urmare a ranilor deosebit de grave, cei doi militari au decedat, se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii Nationale.

Cheltuielile repatrierii celor doi vor fi suportate din bugetul MApN, iar familiile vor beneficia de ajutoarele care se ofera conform legii in astfel de situatii. Cei doi romani au fost avansati in grad post-mortem si se va tine un moment de reculegere in toate unitatile militare, in memoria lor.

Numarul militarilor romani care au murit in Afganistan a ajuns la 24, la care se adauga o suta de raniti.

Misiunea militarilor romani in Afganistan este sa pazeasca si sa asigure o circulatie continua pe autostrada A1, dar si sa instruiasca fortele armate locale.

Tara noastra a inceput sa-si retraga trupele din Afganistan in ianuarie 2013, cand bazele romanesti din mai multe provincii afgane au fost fie inchise sau predate politiei locale.

Cel mai probabil, retragerea trupelor romanesti se va finaliza in 2016.

A.I.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#SUA soldati romani morti Afganistan, #SUA soldati Afganistan, #soldati morti Afganistan , #ambasador