Ambasador, intr-o reclama la un aparat medical. MAE: E inacceptabila folosirea numelui institutiei

Miercuri, 06 Mai 2015, ora 14:14
4704 citiri
Ambasador, intr-o reclama la un aparat medical. MAE: E inacceptabila folosirea numelui institutiei
Foto: Pagina de Media

Folosirea numelui MAE si a gradului diplomatic in scopuri publicitare este "regretabila si inacceptabila" precizeaza Ministerul de Externe, dupa ce Constantin Mihail Grigorie, fost ambasador in Rusia si propus acum ambasador in Cehia, a aparut intr-un clip publicitar pentru un aparat medical.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a comunicat, miercuri, la solicitarea Mediafax, ca face verificari dupa ce Constantin Mihail Grigorie, fost ambasador in Rusia si propus acum ambasador in Cehia, a aparut intr-un clip publicitar pentru un aparat medical, in reclama aparand numele Ministerului de Externe si gradul diplomatic de ambasador detinut de Grigorie.

MAE sustine ca nu a fost informat cu privire la aceasta activitate, "de ordin personal", a ambasadorului Grigorie Constantin Mihail, "ministerului nesolicitandu-i-se acordul, sub nicio forma, cu privire la activitatea in cauza".

Ministerul Afacerilor Externe spune, totodata, ca este "regretabila si inacceptabila folosirea, in cadrul acestui demers, a numelui institutiei si a functiei/gradului diplomatic din cadrul Ministerului de Externe".

"Persoanei in cauza, care la momentul realizarii videoclipului era incadrata pe o functie de executie in Centrala MAE, i s-au cerut explicatii cu privire la situatia creata. Astfel, ca prima reactie, persoana in cauza a invocat scopul strict umanitar al demersului sau, acesta avand caracter personal si fara obtinerea de foloase materiale, conform spuselor sale", precizeaza MAE.

Corpul de Control si Evaluare Diplomatica al MAE va face verificarile si evaluarile care se impun in asemenea situatii, mai transmite Ministerul de Externe.

Site-ul aktual24.ro a scris, marti, ca ambasadorul Grigorie Constantin Mihail apare intr-un clip publicitar la un aparat medical, folosind titulatura din cadrul Ministerului de Externe.

De altfel, videoclipul apare si pe site-ul clinicii care comercializeaza aparatul medical inventat de doctorul Emil Dobrea. In reclama, Grigorie spune ca il cunoaste pe acest doctor de peste 20 de ani, acesta fiind un profesionat "de exceptie" dar si "un mare patriot roman". De la el, sustine ambasadorul, a invatat "virtutile medicinei biologice functionale, o medicina care o consider ca este medicina viitorului".

Grigorie ofera explicatii privind cauzele bolilor, provocate de diverse microorganisme. "Printr-un aparat pe care l-a inventat chiar doctorul Dobrea si care este brevetat in Romania (...) este in masura sa identifice aceste microorganisme. Nu numai sa le identifice dar in acelasi timp sa le si distruga".

"Este un soi de Doctor House. Si Doctor House, dupa cum bine stiti in serialul de mare succes de la televiziunie, el este cel care identifica cauzele unor afectiuni (...) Merg cam de doua ori pe an, uneori chiar de trei ori la doctorul Dobrea. Se realizeaza consultatiile si, deci, si tratamentul. Sunt un om sanatos, cu analizele in perfecta ordine", mai spune ambasadorul Grigorie.

Presedintele Klaus Iohannis a aprobat, in 30 aprilie, propunerea privind numirea lui Constantin Mihail Grigorie in functia de ambasador in Cehia.

Constantin Mihail Grigorie (65 de ani) a fost, intre 1995-1999, ambasador in Italia, apoi in Bulgaria (1999-2003), Turcia (2004-2008) si Rusia (2008-2013).

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#ambasador reclama detoxifiere, #ambasador Cehia teleshoping , #ambasador