Ambasadorul britanic, cu paharul in mana pe scena: Ne-a laudat vinul, hackerii si a recitat din Eminescu

Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 23:18
4929 citiri
Ambasadorul britanic, cu paharul in mana pe scena: Ne-a laudat vinul, hackerii si a recitat din Eminescu
Foto: Fliker

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, a recitat in limba romana din poezia lui Mihai Eminescu "Ce-ti doresc eu tie dulce Romanie", aratand si ca ne apreciaza foarte mult vinurile, dar si antreprenoriatul autohton.

Martin Harris a aparut pe scena la evenimentul TEDxBucharest cu un pahar cu Feteasca Regala din care a sorbit, ca un adevarat pasionat de vinuri.

"Vinurile romanesti devin din ce in ce mai bune, de la an la an... chiar si numele lor sunt delicioase...Feteasca Regala, Cramposie Selectionata", a spus ambasadorul, spre deliciul publicului, marturisindu-si pasiunea pentru viticultura.

"Ma bucur sa spun ca vinul romanesc a fost readus la viata si cu ajutorul investitorilor britanici... si putin cu ajutorul investitorilor francezi... si acelea sunt destul de bune", a glumit acesta. "Vinurile romanesti s-au intors. Nu copiaza gusturile din Spania si Franta. Ofera ceva unic pe piata europeana", a adaugat ambasadorul, facand o fina paralela intre evolutia Romaniei si viticultura.

Harris s-a declarat privilegiat ca este martor al tranzitiei Romaniei.

"Nu trebuie sa incercati sa ne prindeti din urma, important este sa fiti competitivi. (...) Viitorul este in aceste tari, care nu sunt sufocate de politici de consum. (...) Aveti cea mai mare viteza a Internetului din Europa, aveti cei mai buni hackeri, sunteti o fabrica de web design", a spus ambasadorul. El a adaugat ca, recent, a intalnit, intr-o vizita la Iasi, tineri pasionati de IT care se ocupa de paginile web ale unor banci din Marea Britanie sau ale unor echipe din Premier League.

"Piata digitala se construieste aici si acum, in Romania", a spus Harris, in aplauzele publicului.

De asemenea, Harris a subliniat importanta agriculturii, dar si a sanatatii populatiei. "Voi mancati de la mama, nu de la McDonald's", a aratat acesta, dupa ce anterior a dezvaluit faptul ca Marea Britanie este tara cu cea mai mare rata a obezitatii, in timp ce Romania este ultima in acest clasament.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti si-a incheiat discursul recitand din poezia eminesciana "Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie".

Martin Harris a fost unul dintre cei 20 de vorbitori ai evenimentului TEDxBucharest ce s-a desfasurat sambata in Capitala, la Pallady Auditorium.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#ambasador britanic Romania Eminescu, #Martin Harris ambasador vinuri romanesti, #Martin Harris romani internet, #Martin Harris vinuri Romania, #Martin Harris recitat Eminescu, #Martin Harris TEDxBucharest , #ambasador