Ambasadorul Canadei se declara solidar cu protestatarii si critica "revolutia fiscala"

Marti, 12 Decembrie 2017, ora 18:28
10520 citiri
Ambasadorul Canadei se declara solidar cu protestatarii si critica "revolutia fiscala"
Foto: Facebook/ Kevin Hamilton

Ambasadorul Canadei in Romania, Kevin Hamilton, a declarat, marti, ca tara sa, alaturi de alti parteneri internationali, este ingrijorata de modificarile aduse la Legile Justitiei.

Diplomatul intelege "pe deplin" nemultumirile oamenilor care ies in strada.

Ambasadorul canadian la Bucuresti, Kevin Hamilton, s-a intalnit marti, la Primaria Iasi, cu edilul Mihai Chirica.

El a declarat ulterior jurnalistilor ca faptul ca oamenii ies in strada si protesteaza pasnic arata ca Romania are o democratie puternica.

"Canada, ca si multi parteneri internationali, este preocupata si are aceeasi ingrijorare pe care o au multi dintre protestatari in ceea ce priveste reforma in Justitie si pachetul de legi care se dezbate in Parlament.

Din 2007 si pana in prezent, Romania a facut progrese remarcabile in lupta impotriva coruptiei si in constituirea independentei in acest sector. Multe parti din pachetul de legi amintit par ca vor inversa acest proces. De aceea, intelegem pe deplin nemultumirile protestatarilor", a spus ambasadorul Hamilton.

Cat priveste modificarile la Codul Fiscal, adoptate recent de Guvern, diplomatul canadian a spus ca investitorilor nu le plac schimbarile bruste.

"Referitor la recentele masuri fiscale, pot spune ca principala noastra preocupare este sa asiguram siguranta si predictibilitate pe piata economica.

Investitorilor nu le plac schimbarile bruste, coruptia si semnalele care ar putea arata ca buna guvernare este in pericol", a declarat ambasadorul Canadei.

La randul sau, primarul Chirica a spus ca este increzator ca investitori din Canada vor veni la Iasi pentru a deschide afaceri in zona.

"Cred ca putem intari relatiile economice. Canada este prezenta la Iasi cu companii care numara in total 800 - 1.000 de angajati. Poate nu este mult, dar este important ca este aici.

Avem, desigur, o perspectiva in acest sens si sunt convins ca atat Canada, cat si alte state din Uniunea Europeana si America pot contribui la cresterea economica a Iasului", a afirmat primarul Mihai Chirica.

Kevin Hamilton a scris un mesaj si in cartea de condoleante aflata in holul central al primariei iesene, pusa la dispozitia tuturor celor care doresc sa aduca un ultim omagiu regelui Mihai.

Citeste si

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ambasador Canada in Romania justitie, #Canada ingrijorari reforma fiscala , #ambasador