Ziare.com

Ambasadorul Germaniei lauda Romania

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 08:35

   

Ambasadorul Germaniei lauda Romania
Ambasadorul Germaniei, Werner Hans Lauk, a afirmat, marti, ca decizia extinderii UE, inclusiv cu Romania si Bulgaria, a fost corecta si a adus avantaje pentru toate statele europene.

Lauk a spus ca, spre exemplu, firmele germane prezente in Romania au profitat de libertatea de miscare oferita de UE, scrie Mediafax.

"Au trecut 25 de ani de cand Europa a trecut printr-o transformare majora. Acum 25 de ani a cazut Cortina de Fier, a cazut Zidul de la Berlin iar divizarea dintre Europa de Est si Europa de Vest si-a gasit sfarsitul mult asteptat. Caderea Zidului a deschis drumul catre reunificarea Germaniei. O luna mai tarziu a avut loc si in Romania o revolutie cu sute de morti si raniti, cea mai sangeroasa dintre revolutiile anului 1989", a amintit diplomatul.

Lauk a aratat, la o dezbatere organizata de Ambasada Germaniei si de Fundatia Konrad Adenauer, ca "Germania si Romania sunt legate de sute de ani de o istorie comuna, absolut speciala. Acum 800 de ani primii germani soseau in Transilvania, ei s-au integrat dar nu au fost asimilati, ceea ce le-a permis sa-si pastreze identitatea, cultura si limba. Si timp de sute de ani au castigat o reputatie pozitiva".

Diplomatul a mai subliniat ca UE este "o poveste de succes" si toti cetatenii profita de libertatea circulatiei marfurilor, a capitalurilor si a oamenilor.

"Nu exista in Europa o masina care sa nu aiba componente produse in Romania"

Referitor la extinderea UE, inclusiv cu Romania si Bulgaria, Lauk a declarat ca aceasta a fost o decizie "corecta", care a adus avantaje nu doar pentru aceste tari, ci pentru toate statele UE.

"De libertatea de circulatie au profitat si companiile germane, dintre care multe sunt active si au succes si pe piata romaneasca. Germania este la ora actuala primul partener comercial al Romaniei si se afla pe unul dintre primele locuri in ceea ce priveste investitiile straine directe, in special in industria auto. Exista multe firme care investesc in Romania si intotdeauna a fost frumos sa observ ca aproape nu exista in Europa o masina care sa nu aiba componente produse in Romania. Cred ca Romania are voie si are dreptul sa fie mandra de acest lucru", a spus Lauk.

"Cred ca ambele tari, Romania si Germania, profita, profitam noi, cetatenii Europei. De aceea, Germania a sprijinit intotdeauna activ aderarea Romaniei la UE (...) Faptul ca majoritatea romanilor percepe pozitiv UE ne arata ca aderarea a fost decizia corecta, chiar daca a fost criticata la momentul respectiv", a conchis ambasadorul.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2035 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Romanii sunt mandri de tara lor!! Doar pitpalacii nu..

"..intotdeauna a fost frumos sa observ ca aproape nu exista in Europa o masina care sa nu aiba componente produse in Romania. Cred ca Romania are voie si are dreptul sa fie mandra de acest lucru", a spus Lauk."

 

Frumos si incurajator discurs, cel al ambasadorului german.

Seamana cu discursul ambasadorului englez, dar este mult mai concret si direct.

In perspectiva degradarii imaginii Romaniei datorita obiceiurilor inacceptabile ale comunitatii tiganilor romani, acest tip de discurs oficial este de aplaudat! Restaureaza putin imaginea in exterior, dar mai mult, incurajeaza romanii la o atitudine demna fata de ei insisi.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor