Ambasadorul Germaniei: Nu tot ce sclipeste e aur. Economia Romaniei nu sta doar sub cer senin

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 23:20
2894 citiri
Ambasadorul Germaniei: Nu tot ce sclipeste e aur. Economia Romaniei nu sta doar sub cer senin

Noul ambasador al Germaniei la Bucuresti, Werner Hans Lauk, a caracterizat marti relatiile economice romano-germane drept "extraordinare", adaugand insa ca viata economica din Romania "nu se desfasoara doar sub cer senin".

Ambasadorul Werner Hans Lauk si-a inceput mandatul la Bucuresti in luna iulie.

Diplomatul a subliniat, la o intalnire cu membrii Camerei de Comert si Industrie romano-germane, ca relatiile economice dintre cele doua state constituie un domeniu esential al cooperarii bilaterale, realizandu-se "bunastare pentru ambele parti".

"Daca este sa vedem intreaga paleta a relatiilor economice romano-germane, acestea se afla intr-o situatie extraordinara. Germania ocupa primul loc in ceea ce priveste importurile si exporturile in Romania si este un investitor semnificativ in tara.

Produsele germane sunt foarte apreciate, standardele germane de calitate sunt considerate optime, iar Camera de Comert si Industrie romano-germana are capacitatea de a va reprezenta interesele", le-a transmis ambasadorul oamenilor de afaceri.

El i-a asigurat pe membrii Camerei de Comert si Industrie romano-germane ca, in timpul mandatului sau la Bucuresti, le va trata cu responsabilitate interesele.

Ambasadorul Germaniei, la Palatul Victoria

"Viata economica din Romania stiti ca nu se desfasoara doar sub cer senin. Importante sunt conditiile juridice, locul de efectuare a investitiilor si multi dintre dumneavoastra s-ar putea intreba pentru ce mai e necesar ca ambasadorul german sa se preocupe de relatiile economice. (...)

Intai, ceva ce va este cunoscut din activitatea cotidiana - nu tot ce sclipeste este aur si inteleg ca multi dintre dumneavoastra au dificultati la locul in care isi desfasoara activitatea in Romania. Unii dintre dumneavoastra au de a face cu probleme birocratice, de infrastructura sau de natura sociala si politica, ce pot sa afecteze o intreprindere solida (...) si au nevoie de sprijin", le-a mai spus ambasadorul, asigurandu-i pe membrii Camerei de Comert si Industrie romano-germane ca le va fi alaturi in solutionarea problemelor cu care se confrunta.

El a sustinut ca, in colaborarea cu Executivul de la Bucuresti, poate semnala deciziile sau evolutiile de natura sa afecteze relatiile bilaterale. "In colaborarea noastra cu Guvernul roman, ne permitem si atentionarea asupra unor decizii sau evolutii care ar putea, in anumite conditii, sa aiba impact asupra relatiilor bilaterale", a completat Werner Hans Lauk.

Ambasadorul Germaniei: Romania, in situatia de a redobandi increderea politica pierduta (Video)

Referindu-se la aspectele pozitive ale cooperarii economice, el a aratat ca "povestile de succes scrise" de oamenii de afaceri nu corespund intotdeauna cu imaginea Romaniei in Germania. "De aceea, cred ca e o sarcina de a transmite in Germania potentialul economiei Romaniei si al relatiilor economice romano-germane. (...)

Germania - intreprinderile si intreprinzatorii germani - sunt parteneri de viitor ai Romaniei. Cu totii ne dorim ca aceasta tara sa profite si mai mult si intr-un mod mai reusit de apartenenta la Uniunea Europeana", a subliniat Werner Hans Lauk.

Ambasadorul Werner Hans Lauk si-a inceput mandatul la Bucuresti in luna iulie, succedandu-i in acest post lui Andreas von Mettenheim.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#ambasador Germania economie Romania, #Werner Hans Lauk ambasador german, #ambasador german Bucuresti economie , #ambasador
Comentarii
Poza srelu
srelu
rank 5
"Economia Romaniei nu sta doar sub cer senin"