Ambasadorul roman la Londra, declarat "Diplomatul anului 2012 din Europa"

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 18:20
5293 citiri
Ambasadorul roman la Londra, declarat "Diplomatul anului 2012 din Europa"

Ambasadorul Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, dr. Ion Jinga (foto dreapta), a primit marti titlul de "Diplomatul anului 2012 din Europa".

"Initiativa decernarii unor premii anuale de excelenta in activitatea diplomatica, ca modalitate de recunoastere a unor rezultate de exceptie ale diplomatilor acreditati in Regatul Unit, apartine revistei Diplomat, care apare la Londra si se adreseaza corpului diplomatic acreditat in Marea Britanie, mediilor politice, de afaceri si think tank-urilor britanice", se precizeaza pe site-ul Ambasadei Romaniei la Londra.

"Vad in acest premiu o recunoastere a profesionalismului Serviciului Diplomatic al Romaniei in ansamblul sau, a calitatii si dedicatiei echipei cu care lucrez la Ambasada Romaniei din Marea Britanie - dovedita inclusiv prin faptul ca atasatul de presa al Ambasadei a primit astazi premiul pentru contributia deosebita la activitatea atasatilor de presa. In egala masura este, cred, rezultatul activitatii diplomatice pe care o desfasor cu seriozitate si pasiune in serviciul Romaniei. In plan personal, acest premiu inseamna satisfactia lucrului bine facut si bucuria de a-ti vedea familia mandra de tine", a declarat ambasadorul Ion Jinga.

Desemnarea castigatorilor a fost facuta de un juriu format din diplomati de rang inalt, criteriul de acordare a premiilor constituindu-l performanta in activitatea profesionala din anul precedent.

Titlul "Diplomatul anului" se acorda cate unui singur ambasador din Europa, Orientul Mijlociu, Asia, Africa si cele doua Americi. Se mai acorda premii pentru categoriile: "Femei in diplomatie", "Cel mai bun adjunct de Sef de misiune" si "Tanarul diplomat al anului".

Cu acelasi prilej, atasatul de presa al Ambasadei Romaniei, Dr. Cristina-Narcisa Nita (foto stanga), care este si presedinte in exercitiu al Asociatiei atasatilor de presa acreditati la Londra, a primit premiul pentru "Contributia deosebita la activitatea atasatilor de presa".

Ambasadorul Ion Jinga a mai fost distins anterior, la Bruxelles, de catre revista Diplomatic News si organizatia Diplomacy and Global Risks, cu titlul de "Ambasadorul anului 2007 in Regatul Belgiei", iar Cristina-Narcisa Nita a primit "Premiul pentru cel mai bun atasat de presa al anului 2003 in Belgia". Ambele ceremonii au avut loc la Palais d'Egmont, sediul Ministerului belgian de Externe, in prezenta ministrului belgian pentru Afaceri europene.

Evenimentul este la cea de-a patra editie si se bucura de un succes remarcabil in randul corpului diplomatic si al mass media locale. Ceremonia a avut loc la hotelul Langham din centrul capitalei britanice, in prezenta corpului diplomatic strain, a unor demnitari si diplomati din FCO si a reprezentantilor presei britanice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#diplomatul anului Europa 2012, #ambasador roman Londra, #Ion Jinga Diplomatul european 2012, #romanians are smart , #ambasador