Ambasadorul Romaniei la Londra, o noua demonstratie de limba engleza (Audio)

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 15:57
7775 citiri
Ambasadorul Romaniei la Londra, o noua demonstratie de limba engleza (Audio)
Foto: CNN

Ambasadorul Romaniei la Londra, Ion Jinga, care in luna februarie a devenit celebru pe Internet ca urmare a nivelului redus de exprimare in limba engleza, a oferit un nou interviu pentru presa britanica. Si de data aceasta, engleza ambasadorului roman lasa mult de dorit.

In luna februarie, ambasadorul Ion Jinga a devenit celebru pe retelele sociale de pe Internet in urma unui interviu in limba engleza acordat postului american de stiri CNN, in scandalul carnii de cal. Nivelul ezitant si defectuos de exprimare in limba engleza a facut ca interviul ambasadorului roman sa fie atat de criticat incat a necesitat explicatii atat din partea sa, cat si a ministrului de Externe, Titus Corlatean. Jinga a spus atunci ca exprimarea sa a fost atat de chinuita din cauza dificultatilor tehnice din timpul transmisiunii.

"Au fost probleme de auditie. Auzeam slab in casca, aveam vocea prezentatoarei, apoi ecoul vocii mele si in permanenta era un barbat care vorbea intruna.

Peste cele trei voci se suprapunea vocea mea, cu doua secunde intarziere. In aceste secunde nu poti sa vorbesti pana nu se termina ecourile. Vreau sa consider inchis acest subiect", a declarat atunci Ion Jinga la Antena 3.

Ambasadorul Jinga explica engleza chinuita: Auzeam patru voci, CNN si-a cerut scuze

Miercuri, postul de radio britanic BBC a difuzat un interviu in care ambasadorul Jinga da asigurari ca Marea Britanie nu se va confrunta cu "valuri" de imigranti romani.

"Stim cu totii ca est-europenii n-au parte de articole placute in presa britanica, dar, cu siguranta, este perceptia mea ca aceste articole nu doar negative, ci uneori xenofobe si chiar rasiste, scrise de tabloidele britanice, ar putea avea un impact negativ pe termen lung. Nu ma tem ca un val de imigranti romani ar putea veni in Marea Britanie anul viitor, acest lucru pur si simplu nu se va intampla.

De ce ma tem este ca aceasta campanie negativa si total necinstita ar putea avea un impact asupra imaginii romanilor din Marea Britanie", a spus ambasadorul roman.

La remarca realizatorului, conform caruia Jinga foloseste termeni foarte duri, precum "xenofobie" si "rasism", ambasadorul s-a plans in continuare de reactia presei britanice.

"Vedeti, aceste articole vorbesc despre hoarde de infractori, despre valuri de gasti care va vor inunda strazile. Nu e nimic adevarat, nu exista nicio dovada ca dupa ce Uniunea Europeana s-a marit ar fi crescut si rata infractiunilor in Marea Britanie si Londra, in special. Este vorba de cresterea unei retorici anti-UE in Marea Britanie. Exista o dezbatere despre pozitia pe care Marea Britanie o ocupa in cadrul Uniunii Europene. Exista inca probleme economice.

In plus, faptul ca in 2004 predictiile despre numarul de imigranti care urmau sa vina in Marea Britanie din estul Europei au fost gresite a generat aceasta teama fata de un eventual val de romani si un eventual val de bulgari. De fapt, din mai multe motive, nu va exista un astfel de val si am spus in repetate randuri pentru presa britanica si partenerilor nostri britanici din Parlament ca Marea Britanie nu se numara printre destinatiile preferate ale romanilor", a aratat ambasadorul.

Corlatean, despre ambasadorul Jinga: Este un bun vorbitor de engleza / Ce limba vorbeste omul asta?

Interviul in limba engleza al ambasadorului roman la Londra poate fi ascultat mai jos.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#engleza Ion Jinga, #Ion Jinga ambasador Londra, #Ion Jinga romani Marea Britanie , #ambasador