Ambasadorul Rusiei: Nici Moscova, nici Bucurestiul nu au spus ca Romania vrea sa inghita R. Moldova

Sambata, 16 Noiembrie 2013, ora 23:32
4105 citiri
Ambasadorul Rusiei: Nici Moscova, nici Bucurestiul nu au spus ca Romania vrea sa inghita R. Moldova
Foto: Digi 24

Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malginov, explica pozitia Rusiei in cazul relatiilor dintre Romania si Republica Moldova, aratand ca liderii rusi nu au spus ca tara noastra vrea sa inghita Moldova, asa cum nici autoritatile romane nu au declarat oficial acelasi lucru despre Moscova.

Trimisul rus in Romania a fost intrebat, la Digi 24, daca este doar o coincidenta ca Rusia a impus limitari de importuri din Moldova si Ucraina, dupa anuntul ca prima tara se pregateste sa parafeze un parteneriat cu Uniunea Europeana, iar cea de-a doua sa semneze o astfel de intelegere.

Unirea cu Basarabia putea fi facuta - Interviu cu Mircea Druc

"Stim de exemplu ca vinul moldovenesc este un vin de calitate. Dar poate nu tot vinul este de cea mai buna calitate. Aici este diferenta. Si dupa cum am spus, nu totul este conform standardelor convenite. La fel cu anumite produse din Ucraina. Acesta este o zona foarte competitiva.

Uneori este foarte important sa spui din timp ca da, este o presiune. Negocierea este calea prin care se poate lucra. Consultarile care au loc intre Moldova si Federatia Rusa sau intre Ucraina si Federatia Rusa, intre alte tari nu sunt lucruri noi.

(...) Sunt lucruri care se intampla. Avem probleme de acest gen si cu alte tari. Cu China de exemplu. Produsele noastre au uneori aceeasi problema. Discutam aceste lucruri. De ce sa politizam acest gen de lucruri? As spune ca nu este ceva decent", a explicat ambasadorul rus.

Unirea cu R.Moldova, nefezabila. Daca Romania si-ar pierde calitatea de membru UE? Interviu

La observatia ca exista probleme intre Romania si Rusia, legate de Republica Moldova, dupa ce vicepremierul rus Dmitri Rogozin a spus ca tara noastra sustine eforturile de aderare a Moldovei la UE, pentru a anexa aceasta tara, Malginov a raspuns: "Din cate stiu eu, conform legilor noastre, pozitia oficiala a Federatiei Ruse este exprimata de presedinte, de prim-ministru si de ministrul Afacerilor Externe. Niciunul dintre ei nu a exprimat aceasta parere ca Romania incearca sa inghita Moldova".

"Noi avem relatii extinse cu Republica Moldova. Si Republica Moldova este un membru cu drepturi depline si egale al Natiunilor Unite, al OECD, al Consiliului Europei, al Federatiei Statelor Independente, are un numar mare de tratate semnate cu multe tari, cu Federatia Rusa, cu Romania. Din partea autoritatilor romane, a Guvernului roman, nu am vazut niciodata declaratii oficiale care sa sustina ca ar fi planuri 'sa inghita' oficial Moldova", a spus ambasadorul Rusiei.

Mars pentru unirea Basarabiei cu Romania: Mii de oameni cer o singura tara (Galerie foto)

Rogozin: Calul Traian vrea Moldova in UE ca Romania sa o anexeze dupa - ce spune Basescu

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a scris pe Twitter, la inceputul lunii octombrie, despre "calul Traian", care "a pregatit pentru Republica Moldova doua etape: initial, 'integrarea in Uniunea Europeana', apoi Anschlussul (anexarea) ei de catre Romania".

In replica, presedintele Traian Basescu l-a ironizat pe oficialul rus: "El cum se trezeste face o declaratie la adresa Romaniei, dupa care banuiesc ca isi bea ceaiul. Sau, ma rog, ceva".

F.N.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ambasador rus Romania Moldova, #Romania anexare Moldova, #Oleg Malginov Romania Moldova , #ambasador