Ambasadorul SUA la Bucuresti: Marirea impozitelor ar putea alunga investitorii straini

Duminica, 27 Iunie 2010, ora 16:49
1515 citiri
Ambasadorul SUA la Bucuresti: Marirea impozitelor ar putea alunga investitorii straini

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, afirma ca una din principalele probleme ale Romaniei este coruptia, dar si momentele in care Guvernul pare prea lent in a lua decizii sau opac in explicarea lor, iar aceste lucruri sunt deranjante pentru investitorii straini.

Gitenstein a declarat in cadrul unui interviu acordat Mediafax ca, in pofida acestor probleme, nu cunoaste investitori care vor sa plece din Romania, insa stie ca unii dintre ei ezita inca sa-si dezvolte afacerile in tara noastra.

Ambasadorul SUA a mai spus ca in ceea ce priveste sistemul judiciar romanesc acesta si-a dovedit capacitatea de a aresta si de a pune sub acuzare, dar nu si pe aceea de a condamna acuzatii corect si rapid. Iar toate astea par sa se intample pentru ca nu se reuseste reformarea lui, adica sa fie un sistem transparent, corect si eficient.

"Cred ca cea mai mare problema acum este reformarea sistemului judiciar, incurajarea judecatorilor sa candideze pentru CSM si sa inceapa implementarea noilor coduri, Civil si Penal, intr-o maniera care sa fie conforma cu spiritul si esenta acestora - de a crea un sistem de justitie transparent, corect si eficient. Dar aveti in continuare nevoie de oameni in sistem care sa ia decizii suficient de rapid", a spus acesta.

Diplomatul isi mentine parerea exprimata si saptamana trecuta ca nu putem sa ne taxam unii pe altii la nesfarsit si apreciaza ca marirea impozitelor ar putea sa sperie investitorii.

"Companiile din domeniul IT sunt foarte prezente in Romania si isi propun sa creasca. Toate companiile americane in domeniu, Oracle, IBM, Microsoft, HP spun ca vor sa isi extinda prezenta aici, dar deocamdata stau si asteapta redresarea economica. Stiti, unele aspecte nu au legatura cu Romania, au legatura cu Europa Centrala si de Est in general", mai spune Gitenstein.

De asemenea ambasadorul SUA s-a declarat sceptic in privinta eliminarii vizelor pentru romani in urmatorii doi ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Mark Gitenstein ambasador SUA, #coruptia problema Romaniei , #ambasador