"Ambasadorul-teleshopping" a disparut de pe lista audiatilor in Senat

Autor: Ana Ilie
Marti, 19 Mai 2015, ora 10:22
7648 citiri
"Ambasadorul-teleshopping" a disparut de pe lista audiatilor in Senat
Foto: Ankara Scene

Constantin Mihail Grigorie, fost ambasador in Rusia, nominalizat ambasador in Cehia, nu mai figureaza pe lista persoanelor propuse de MAE ce urmeaza sa fie audiate marti la Senat.

Grigorie, propus pentru acreditare in calitate de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Cehia, a aparut intr-un clip publicitar pentru un aparat medical, starnind un scandal mediatic ce a dus la deschiderea de catre MAE a unei anchete interne.

Potrivit website-ului Senatului, propunerile Ministerului Afacerilor Externe, de acreditare in calitate de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei, ce urmeaza sa fie discutate marti la Senat, sunt:

1. Iulian Buga - Regatul Suediei

2. Adrian Mihai Cioroianu - Delegat permanent pe langa UNESCO

3. Adrian Gabriel Davidoiu - Regatul Norvegiei

4. Emilian Horatiu Hurezeanu - Republica Federala Germania

5. Ion Jinga - Reprezentant permanent pe langa Oficiul ONU la New York

6. George Cristian Maior - Statele Unite ale Americii

7. Carmen-Liliana Podgorean - Republica Argentina si Republica Paraguay

8. Cristian Tudor - Statul Qatar

Se pare ca propunerea initiala, Constantin Grigorie - Cehia, a fost inlocuita cu Cristian Tudor - Qatar. Potrivit informatiilor noastre, Cristian Tudor este director al Directiei Orientul Mijlociu din MAE si l-a insotit recent pe premierul Victor Ponta in turneul din Golf.

Pana la ora publicarii acestei stiri, MAE nu a furnizat Ziare.com niciun punct de vedere cu privire la aceasta situatie.

Ambasador, intr-o reclama la un aparat medical. MAE: E inacceptabila folosirea numelui institutiei

Se stie doar ca MAE considera "regretabila si inacceptabila" folosirea numelui MAE si a gradului diplomatic in scopuri publicitare.

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat, in urma cu cateva saptamani, ca face verificari dupa ce Constantin Mihail Grigorie, fost ambasador in Rusia si propus acum ambasador in Cehia, a aparut intr-un clip publicitar pentru un aparat medical, in reclama aparand numele Ministerului de Externe si gradul diplomatic de ambasador detinut de Grigorie.

MAE sustinea ca nu a fost informat cu privire la aceasta activitate, "de ordin personal", a ambasadorului Grigorie Constantin Mihail, "ministerului nesolicitandu-i-se acordul, sub nicio forma, cu privire la activitatea in cauza".

Ministerul Afacerilor Externe spunea ca este "regretabila si inacceptabila folosirea, in cadrul acestui demers, a numelui institutiei si a functiei/gradului diplomatic din cadrul Ministerului de Externe".

"Persoanei in cauza, care la momentul realizarii videoclipului era incadrata pe o functie de executie in Centrala MAE, i s-au cerut explicatii cu privire la situatia creata. Astfel, ca prima reactie, persoana in cauza a invocat scopul strict umanitar al demersului sau, acesta avand caracter personal si fara obtinerea de foloase materiale, conform spuselor sale", precizeaza MAE.

Corpul de Control si Evaluare Diplomatica al MAE urma sa faca verificarile si evaluarile care se impun in asemenea situatii, a aratat Ministerul de Externe.

Site-ul aktual24.ro a scris ca ambasadorul Grigorie Constantin Mihail apare intr-un clip publicitar la un aparat medical, folosind titulatura din cadrul Ministerului de Externe.

De altfel, videoclipul apare si pe site-ul clinicii care comercializeaza aparatul medical inventat de doctorul Emil Dobrea. In reclama, Grigorie spune ca il cunoaste pe acest doctor de peste 20 de ani, acesta fiind un profesionat "de exceptie" dar si "un mare patriot roman". De la el, sustine ambasadorul, a invatat "virtutile medicinei biologice functionale, o medicina care o consider ca este medicina viitorului".

Grigorie ofera explicatii privind cauzele bolilor, provocate de diverse microorganisme. "Printr-un aparat pe care l-a inventat chiar doctorul Dobrea si care este brevetat in Romania (...) este in masura sa identifice aceste microorganisme. Nu numai sa le identifice dar in acelasi timp sa le si distruga".

"Este un soi de Doctor House. Si Doctor House, dupa cum bine stiti in serialul de mare succes de la televiziunie, el este cel care identifica cauzele unor afectiuni (...) Merg cam de doua ori pe an, uneori chiar de trei ori la doctorul Dobrea. Se realizeaza consultatiile si, deci, si tratamentul. Sunt un om sanatos, cu analizele in perfecta ordine", mai spune ambasadorul Grigorie.

Presedintele Klaus Iohannis a aprobat, in 30 aprilie, propunerea privind numirea lui Constantin Mihail Grigorie in functia de ambasador in Cehia.

Constantin Mihail Grigorie (65 de ani) a fost, intre 1995-1999, ambasador in Italia, apoi in Bulgaria (1999-2003), Turcia (2004-2008) si Rusia (2008-2013).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Constantin Grigorie teleshopping ambasador, #Constantin Grigorie audieri ambasador teleshopping , #ambasador