Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ambasadorul SUA, despre legea defaimarii a lui Dragnea: Ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu pretul libertatii de exprimare (Video)

Luni, 15 Februarie 2016, ora 11:38
4142 citiri
Ambasadorul SUA, despre legea defaimarii a lui Dragnea: Ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu pretul libertatii de exprimare (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a reactionat fata de asa-zisa lege a defaimarii si a subliniat ca protejarea libertatii de exprimare este fundamentala democratiei.

"Referitor la proiectul legislativ cu titlul 'Proiect de Lege privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup', politica Guvernului Statelor Unite ale Americii este clara.

Protejarea libertatii de exprimare, chiar si in cazurile in care exprimarea aleasa ofenseaza, este un aspect fundamental al unei societati democratice sanatoase", se arata in declaratia remisa redactiei Ziare.com.

Legea "defaimarii" a lui Dragnea, amanata - cand se va da votul

Hans Klemm a explicat ca SUA condamna, pe de o parte, discriminarea si ura, insa, pe de alta parte, se opun masurilor ce limiteaza libertatea de exprimare. "Condamnam discriminarea si ura, dar in acelasi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu pretul libertatii de exprimare. Asa cum a declarat presedintele Obama: 'Cea mai puternica arma impotriva discursului instigator la ura nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare, voci ale tolerantei care se ridica impreuna impotriva bigotismului...'", a mai aratat acesta.

Ce prevede legea

Legea prin care este incriminata defaimarea, initiata in toamna trecuta de Liviu Dragnea, a fost scoasa, saptamana trecuta, de pe ordinea de zi a deputatilor. Astfel, desi ar fi trebuit sa fie discutata in Camera Deputatilor, for decizional, votul a fost amanat.

Dupa ce a promovat legea defaimarii, Dragnea a fost trollat - mii de injuraturi pe pagina sa de Facebook (Video)

Deputatii din Comisia Juridica si din Comisia pentru Drepturile Omului au adoptat, anterior, cu 17 voturi pentru si 5 impotriva, legea prin care este incriminata defaimarea si care prevede amenzi de pana la 100.000 de lei, daca se aduce atingere imaginii unei persoane sau a unui grup social.

Legea "defaimarii" a lui Dragnea se inspira dintr-un ONG - care e legatura dintre liderul PSD si co-fondatorul acestuia

In legea initiata de Dragnea, defaimarea sociala este definita ca "fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartenentei sale la un anumit grup social", iar grupul social e definit drept "categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi de gen, varsta, rasa, religie, origine etnica, limba materna, traditii culturale, apartenenta POLITICA, orientare sexuala, origine sociala, avere, dizabilitati, boala cronica necontagioasa sau infectie HIV/SIDA".

A.I.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Hans Klemm lege defaimare, #ambasador SUA lege defaimare , #ambasador