Ambasadorul SUA o lauda pe Kovesi: Nu e surprinzator ca are dusmani, dar eu o aplaud puternic

Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 11:23
8392 citiri
Ambasadorul SUA o lauda pe Kovesi: Nu e surprinzator ca are dusmani, dar eu o aplaud puternic
Foto: Arhiva Ziare.com

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, o lauda pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru cum gestioneaza lupta anticoruptie.

In contextul scandalurilor recente legate de numele lui Kovesi, Klemm spune ca aceasta si-a creat "dusmani" din oamenii "destul de puternici" pe care i-a trimis la inchisoare, iar acest lucru se vede acum.

Klemm afirma ca una dintre dimensiunile in care Romania a contribuit activ la imbunatatirea parteneriatului strategic cu SUA este "intarirea institutiilor democratice", inclusiv a celor juridice, precum DNA, fapt care a transformat tara noastra intr-un "adevarat model regional" in lupta anticoruptie.

Ambasadorul a avut un mesaj de sustinere pentru Laura Codruta Kovesi, considerand ca rezultatele institutiei pe care o conduce se datoreaza si leadership-ului ei.

"Procurorul sef Laura Codruta Kovesi a facut o treaba admirabila. Acum cativa ani, SUA i-au oferit un premiu, Femei curajoase din Romania, pentru puterea convingerilor ei, pentru recordul de succese ca procuror si pentru eforturile foarte curajoase de a lupta impotriva coruptiei", a spus Hans Klemm.

Intrebat cum vede acuzatiile de plagiat si de musamalizare a deciziilor privind teza sa de doctorat, ambasadorul a afirmat ca exista institutii care pot verifica aceste lucruri, insa trebuie luat in considerare si faptul ca sefa DNA a trimis la inchisoare "oameni destul de puternici".

"Ca procuror sef al DNA, a condamnat la inchisoare niste oameni destul de puternici. Nu e surprinzator ca are dusmani ca urmare a acestui lucru si cred ca vedeti acest lucru in momentul de fata. Daca exista vreo pata pe activitatea ei, exista autoritati care vor putea investiga si evalua, dar eu o aplaud puternic pentru recordul de succes in a conduce lupta anticoruptie a Romaniei", a sustinut Hans Klemm.

Diplomatul a comentat si acuzatiile aduse de politicieni din Romania fata de deciziile numeroase de retinere dispuse de procurori. Intrebat daca exista adevar in criticile privind asa-numitul "spectacol al catuselor" invocat de lideri politici, ambasadorul a spus ca este la latitudinea cetatenilor sa spuna cum ar trebui sa se comporte procurorii si judecatorii.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Ambasador SUA Kovesi, #ambasador lauda SUA , #ambasador