Ambasadorul SUA: Romaniei ii lipseste o viziune pentru viitor

Miercuri, 20 Ianuarie 2016, ora 20:51
5271 citiri
Ambasadorul SUA: Romaniei ii lipseste o viziune pentru viitor
Foto: U.S. Embassy Bucharest

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a afirmat, miercuri, la Suceava ca poate ar trebui ca Romania sa isi propuna noi obiective pe termen lung, el adaugand ca tarii noastre "ii lipseste o viziune pentru viitor".

"Un lucru care cred ca ii lipseste Romaniei este o viziune pentru viitor. De exemplu, stiu ca in 1990, dupa Revolutie, romanii au stabilit intr-un numar foarte mare doua obiective, unul de a adera la NATO, pentru a-si asigura securitatea si siguranta in regiune, si al doilea de a intra in Uniunea Europeana, pentru a se putea alatura stratelor europene si pietei europene.

Din momentul indeplinirii acestor doua obiective, primul in 2004, prin intrarea in NATO, si al doilea in 2007, prin intrarea in UE, si aud asta de la foarte multi romani, nu mai exista o viziune pentru Romania, pentru viitorul ei, pentru generatiile care vin din urma. Poate e timpul ca Romania sa isi stabileasca un nou obiectiv", a afirmat Hans Klemm.

El a subliniat ca prin parteneriatul incheiat cu autoritatile de la Bucuresti, SUA isi doresc "o Romanie puternica, democrata si prospera".

Diplomatul american a mentionat, ca exemplu, ca Romania ar putea sa isi propuna ca in urmatorii 20 de ani sa devina a sasea cea mai bogata tara a Uniunii Europene. "Romania este a sasea tara ca numar de populatie din UE. In 20 de ani ar trebui sa devina a sasea cea mai bogata din UE sau sa isi propuna sa devina la fel de bogata ca Franta. Odata fixat un astfel de obiectiv, trebuie canalizate toate energiile pentru indeplinirea lui", a mentionat ambasadorul SUA.

Inaltul oficial american a mai aratat ca Romania are nevoie de investitii in infrastructura, in administratia publica, in sistemul de sanatate, dar si in resursele umane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#ambasador SUA proiect tara, #ambasador SUA obiectiv Romania , #ambasador