Ambasadorul SUA vorbeste cu Crin Antonescu, la Cotroceni

Marti, 10 Iulie 2012, ora 14:10
3085 citiri
Ambasadorul SUA vorbeste cu Crin Antonescu, la Cotroceni

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Mark Gitenstein, s-a deplasat la Palatul Cotroceni, marti, pentru a discuta cu presedintele interimar Crin Antonescu.

Gitenstein a ajuns la Palatul Cotroceni in jurul orei 13:20, la circa 20 de minute dupa ce sosise si prim-ministrul Victor Ponta. Acesta din urma a plecat la scurt timp dupa sosirea ambasadorului. Potrivit ambasadei SUA, diplomatul american se afla la Cotroceni in urma unei invitatii.

Vizita ambasadorului american are loc in ziua in care presedintele suspendat Traian Basescu i-a predat mandatul lui Crin Antonescu. Evenimentul a avut loc, in jurul orei 11:00, o jumatate de ora mai tarziu Traian Basescu parasind Palatul Cotroceni, la volanul Loganului sau personal.

Cum isi petrece Crin Antonescu prima zi ca presedinte interimar

Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a declarat, pe 4 iulie, cu ocazia sarbatoririi Zilei Independentei SUA, ca este foarte important felul in care urma sa aiba loc procesul de suspendare a presedintelui roman Traian Basescu.

In opinia lui Gitenstein, intrebarea "va fi suspendat presedintele" nu era atat de importata precum cea "cum va fi suspendat presedintele".

"Voi intrebati ce se va intampla daca presedintele va fi suspendat. Raspunsul meu este: depinde de cum este facut acest proces, pentru ca este un lucru foarte serios, sa inlaturi un presedinte ales de popor din pozitia sa, dar se poate intampla si in anumite cazuri ar trebui sa se intample. In SUA avem un proces pentru asta, am avut trei incercari in SUA, niciuna n-a avut succes", a declarat Mark Gitenstein, pe 4 iulie. Doua zile mai tarziu, pe 6 iulie, presedintele Traian Basescu a fost suspendar de Parlament, cu 256 de voturi "pentru".

Ambasadorul SUA: Daca este suspendat Basescu, e important cum se va intampla

Crin Antonescu a preluat, marti, mandatul de presedinte interimar al Romaniei, dupa ce magistratii CCR au decis ca a fost respectata procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu, iar interimatul va fi asigurat de presedintele Senatului.

Potrivit televiziunilor de stiri, Traian Basescu si Crin Antonescu urmeaza sa se intalneasca din nou, in cursul serii de marti, pentru discutii suplimentare, dupa care vor sustine declaratii de presa. Se pare ca printre subiectele de discutie se afla si viitorii consilieri prezidentiali ai lui Antonescu.

Luni seara magistratii CCR au decis ca Traian Basescu este suspendat constitutional, iar presedintele interimar al Romaniei este Crin Antonescu, hotarare luata dupa mai bine de opt ore de dezbateri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Mark Gitenstein vizita Cotroceni, #Mark Gitenstein discutii Crin Antonescu, #Crin Antonescu presedinte interimar, #Traian Basescu presedinte suspendat , #ambasador