"Diplomatul-teleshopping", propus de Iohannis ambasador in Croatia

Joi, 07 Aprilie 2016, ora 16:17
3878 citiri
"Diplomatul-teleshopping", propus de Iohannis ambasador in Croatia
Foto: Arhiva Ziare.com

Diplomatul Constantin Mihail Grigorie, propunerea pentru ambasador in Croatia, a fost nominalizat de presedintele Klaus Iohannis si in 2015 pentru postul de ambasador in Cehia, insa a fost retras de catre MAE, dupa ce institutia a descoperit ca acesta a aparut intr-o reclama televizata pentru un aparat medical.

In mai 2015, Grigorie a fost propus de Klaus Iohannis ambasador in Cehia. La scurt timp, in presa au aparut imagini cu acesta intr-un spot de teleshopping pentru un aparat medical de detoxifiere, fiind creditat drept "Ambasador al Romaniei", relateaza News.ro.

Dupa aparitia acestor imagini, MAE l-a retras pe Constantin Mihail Grigorie de pe lista de propuneri, fiind declansata o ancheta interna.

Ministerul a transmis, la acea data, ca este "regretabila si inacceptabila folosirea, in cadrul acestui demers, a numelui institutiei si a functiei/gradului diplomatic din cadrul Ministerului de Externe".

Ambasador, intr-o reclama la un aparat medical. MAE: E inacceptabila folosirea numelui institutiei

Cum a rezolvat MAE problema "ambasadorului-teleshopping"

"Persoanei in cauza, care la momentul realizarii videoclipului era incadrata pe o functie de executie in Centrala MAE, i s-au cerut explicatii cu privire la situatia creata. Astfel, ca prima reactie, persoana in cauza a invocat scopul strict umanitar al demersului sau, acesta avand caracter personal si fara obtinerea de foloase materiale, conform spuselor sale", preciza MAE.

"Il cunosc pe doctorul Emil Dobrea de peste 20 de ani, ne-am intalnit pe diverse meridiane si paralele ale planetei. Un aparat care l-a inventat chiar doctorul Dobrea, este in masura sa identifice toate aceste microorganisme. Nu numai sa le identifice, dar in acelasi timp, sa le si distruga", spunea diplomatul, in clipul de teleshopping.

Presedintele Klaus Iohannis a aprobat, joi, propunerile de numire a 19 ambasadori ai Romaniei, intre care si Constantin Mihail Grigorie in Republica Croatia.

Iohannis propune 19 noi ambasadori: Dan Mihalache, trimis la Londra

In varsta de 65 de ani, Grigorie a intrat in MAE in anul 1990, iar de-a lungul timpului a fost ambasador al Romaniei la Roma, Sofia, Ankara si Moscova.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#ambasador teleshopping Croatia, #Iohannis ambasador teleshopping , #ambasador