Dupa ce s-a vazut cu Dragnea, ambasadorul Palestinei e convins ca Romania nu-si va muta ambasada din Israel

Marti, 14 Mai 2019, ora 07:08
5233 citiri
Dupa ce s-a vazut cu Dragnea, ambasadorul Palestinei e convins ca Romania nu-si va muta ambasada din Israel
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut, luni, o intrevedere cu ambasadorul Palestinei in Romania, Fouad Kokaly. Dupa intalnire, Kokaly a declarat ca a primit asigurari ca ambasada Romaniei in Israel nu va fi mutata din Tel Aviv la Ierusalim.

Dragnea i-a spus ambasadorului ca nu vrea sa strice relatiile istorice dintre Romania si lumea araba, potrivit Digi24.

"Ambasada statului Palestina saluta decizia domnului Liviu Dragnea potrivit caruia Guvernul Romaniei nu va muta ambasada de la Tel Aviv, la Ierusalim.

Astazi (luni - n.red.), 13 mai, 2019, Excelenta Sa, domnul Fuad Kokaly, ambasador extraordinar si plenipotentiar al Statului Palestina la Bucuresti a avut o intrevedere cu domnul Liviu Dragnea, in calitatea sa de presedinte al Camerei Deputatilor, cat si de lider al partidului de guvernamant.

Romania a reprezentat de-a lungul istoriei recente un factor de stabilitate si un mediator substantial in ce priveste relatia cu Orientul Apropiat, respectand tratatele internationale si drepturile omului. Un actor activ si implicat in mentinerea pacii in Orientul Mijlociu, Romania da dovada inca o data ca se situeaza de partea justitiei internationale, pledand pentru o pace justa si pentru securitate in regiune", se arata intr-un comunicat de presa transmis dupa intrevederea celor doi.

Ambasadorul Palestinei a precizat ca intrevederea cu liderul PSD a fost o "bucurie" si ca, prin aceasta declaratie, Guvernul confirma legitimitatea rezolutiilor internationale.

"Imi permit sa spun ca intalnirea cu domnul Liviu Dragnea a fost o bucurie, desi poate ca bucuriile nu fac parte din vocabularul diplomatic. Dupa intalnirea de azi, ma pot considera incredintat ca toate fortele politice din Romania inteleg la unison importanta Ierusalimului si rolul lui in politica si securitatea globala si in sufletele a mai mult de jumatate de cetateni ai Terrei.

Prin declaratia de azi (luni - n.red.), Guvernul Romaniei a confirmat legitimitatea rezolutiilor internationale potrivit carora o pace durabila si justa nu se poate savarsi decat prin existenta celor doua state, israelian si palestinian, care impart Orasul Pacii astfel incat Palestina, tara mea, sa poata avea dreptul la auto-determinare, libertate de miscare si acelasi regim democratic in capitala ei, Ierusalimul de Est", a declarat Fuad Kokaly, citat in comunicat.

Documentul mai arata ca, in cadrul intalnirii, Dragnea "a dat asigurari ca sustine cooperarea bilaterala dintre cele doua state si chiar doreste sa identifice noi zone de interes comun, avand in vedere relatia indisolubila si de lunga durata pe care cele doua state o impartasesc alaturi de popoarele lor".

"Domnul Liviu Dragnea a reafirmat inca o data pozitia statului roman in ce priveste conflictul israeliano-palestinian si rezolvarea acestuia pe baza solutiei celor doua state", potrivit sursei citate.

Amintim ca Viorica Dancila a anuntat, in luna martie, aflata intr-o vizita in SUA, ca Romania isi va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ulterior, la un post TV, a spus ca anuntul privind mutarea ambasadei la Ierusalim a fost doar o opinie personala.

Iata si reactia presedintelui Klaus Iohannis.

Vezi si Explicatiile lui Dragnea despre mutarea ambasadei la Ierusalim si efectele gafei lui Dancila

Citeste mai multe despre acest subiect:

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Dragnea ambasada Romania Israel, #mutare ambasada Romania Israel, #Dragnea ambasador Palestina intalnire , #ambasador