Trimisul SUA: Din punct de vedere al sigurantei, Romania este o fortareata

Marti, 15 Iulie 2014, ora 19:16
4226 citiri
Trimisul SUA: Din punct de vedere al sigurantei, Romania este o fortareata

Insarcinatul cu afaceri al Statelor Unite la Bucuresti, Duane Butcher, a declarat marti ca Romania poate fi considerata "o adevarata fortareata" din punctul de vedere al sigurantei nationale.

Trimisul SUA la Bucuresti a primit, marti, din partea ministrului de Interne, Gabriel Oprea, Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne, "in semn de apreciere pentru intreaga activitate desfasurata in sprijinul dezvoltarii domeniului securitatii nationale a Romaniei", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Duane Butcher a apreciat colaborarea dintre cele doua tari in domeniul securitatii, combaterii criminalitatii si aplicarii legii, mentionand ca aceasta reprezinta unul dintre aspectele de succes ale parteneriatului romano-american.

De asemenea, oficialul american a multumit in special Politiei si Jandarmeriei Romane pentru profesionalismul si devotamentul de care au dat dovada in misiunile comune.

"Din punct de vedere al sigurantei nationale, Romania poate fi considerata o adevarata fortareata, un exemplu pentru alte state", a afirmat Duane Butcher, mai transmite comunicatul citat.

La randul sau, Gabriel Oprea a vorbit despre parteneriatul strategic dintre Romania si Statele Unite, subliniind faptul ca tara noastra este beneficiarul sprijinului constant acordat de Ambasada SUA, prin intermediul programelor de pregatire si asistenta tehnica ale Departamentului de Stat al SUA.

Ceremonia a avut loc la sediul MAI si a fost ocazionata de incheierea mandatului detinut de Duane Butcher, la acest eveniment participand succesorul acestuia in functie, Dean Thompson, precum si George Maior, directorul SRI.

Placheta de onoare reprezinta cea mai inalta distinctie a MAI, care se acorda personalitatilor romane si straine care au sprijinit constant MAI si au o contributie majora la dezvoltarea domeniului securitatii nationale, se mai arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Duane Butcher Romania fortareata, #Duane Butcher Romania siguranta nationala, #Duane Butcher incheiere mandat, #Duane Butcher distinctie MAI , #ambasador
Comentarii
Poza GuessWho
GuessWho
rank 5
Probabil ca se refera la 'Siguranta Statului'...:))))