Insarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti: Exercitii cu romanii, in contextul actiunilor Rusiei

Joi, 17 Aprilie 2014, ora 17:16
2360 citiri
Insarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti: Exercitii cu romanii, in contextul actiunilor Rusiei

Insarcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti, Duane Butcher, a apreciat ca exercitiile militare "Dacian Viper", desfasurate la Campia Turzii cu avioanele de lupta F-16, vin intr-un moment in care actiunile Rusiei in regiune ameninta pacea si stabilitatea.

"Weekendul trecut am fost martorii preluarii armate a controlului asupra cladirilor guvernamentale din estul Ucrainei. Dovezile sprijinului Rusiei in aceste evenimente sunt vizibile, asa cum au fost vizibile saptamana trecuta in Crimeea si in capitalele regionale Donetk, Harkov si Luhansk", a spus Duane Butcher, potrivit unui comunicat remis redactiei Ziare.com.

Reprezentantul Americii a aratat ca interventia militara a Rusiei in Ucraina, ocuparea ilegala a Crimeei de catre Rusia si eforturile sale continue de a destabiliza guvernarea ucraineana "sunt incalcari ale suveranitatii si integritatii teritoriale a Ucrainei. Ele reprezinta o incalcare a obligatiilor esentiale ale Rusiei conform dreptului international. Actiunile Rusiei sunt o amenintare la adresa pacii si stabilitatii internationale".

Duane Butcher a subliniat ca Romania ramane un aliat cheie al Americii in regiune. "Asa cum sper ca ati vazut odata cu vizitele efectuate de navele USS Truxtun si USS Donald Cook, cu numarul suplimentar de infanteristi marini de la baza Mihail Kogalniceanu si cu sosirea avioanelor americane F-16, Statele Unite ale Americii raman neclintite alaturi de Romania si toti aliatii sai membri ai NATO in acest moment de criza. Sunteti un aliat cheie in regiunea Marii Negre".

"Romania este o tara care se afla in prima linie in aceasta criza. Suntem alaturi de dumneavoastra si anticipam si alte angajamente diplomatice si vizite ale fortelor militare americane", a continuat Butcher.

In opinia sa, "avioanele F-16 sunt unele dintre cele mai bune din lume" si "in curand, Romania se va alatura clubului de elita al tarilor care folosesc aceste avioane extraordinare".

"Statele Unite ale Americii vor continua sa va ajute pe masura ce va pregatiti sa integrati avioanele F-16 achizitionate in fortele aeriene romane", a continuat acesta.

Butcher a aratta ca exercitiile comune ofera ocazia fortelor aeriene sa se cunoasca mai bine, genereaza lucru in echipa si cresc capacitatea de a actiona eficient impreuna. "Desfasurarea de exercitii comune e acum mai importanta decat oricand pentru relatia noastra bilaterala si pentru parteneriatul nostru NATO, date fiind evenimentele din regiune", a mai spus acesta.

A.I.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Duane Butcher exercitii F16, #avioane F16 exercitii comune , #ambasador