Iohannis l-a rechemat pe ambasadorul din Germania - Ar putea deveni consilier prezidential

Luni, 29 Decembrie 2014, ora 19:33
6646 citiri
Iohannis l-a rechemat pe ambasadorul din Germania - Ar putea deveni consilier prezidential
Foto: Tages Spiegel

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de rechemare a ambasadorului Romaniei in Germania, Lazar Comanescu.

Informatia a fost publicata pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Lazar Comanescu a fost unul dintre cei care au participat la ceremonia de preluare a mandatului de presedinte de catre Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, pe 21 decembrie, unde au mai fost prezenti si alti viitori consilieri prezidentiali.

El detine functia de ambasador al Germaniei din anul 2009, iar anterior a fost pentru cateva luni ministru al Afacerilor Externe.

Bursa zvonurilor: Cine l-ar putea consilia pe Iohannis pe probleme de politica externa

Pana acum, Iohannis a semnat decretul de numire in functie a catorva consilieri prezidentiali.

Pe 22 decembrie, el a facut publice primele nume, fiind vorba de Dan Mihalache, Andrei Muraru, Cosmin Marinescu, Tatiana Niculescu Bran si George Scutaru.

Mihai Razvan Ungureanu, consilier personal al presedintelui Klaus Iohannis UPDATE

De asemenea, luni, prim-vicepresedintele PNL Mihai Razvan Ungureanu a fost numit consilier personal al presedintelui Klaus Iohannis.

Comanescu, despre alegeri

In timpul alegerilor prezidentiale, Lazar Comanescu a fost unul dintre diplomatii care au spus ca au cerut sectii noi de votare pentru diaspora in turul al doilea.

"Colegii mei, consulii generali de la Bonn si, respectiv, de la Munchen, au facut tot ce puteau sa faca. Noi, intre turul intai si doi, am solicitat chiar cu insistenta sa se deschida noi sectii de votare. Acest lucru nu s-a putut. Ni s-a spus ca asa sunt prevederile legale", a spus acesta, in noiembrie.

Ulterior, dupa ce a castigat alegerile, Iohannis i-a cerut presedintelui in exercitiu de atunci, Traian Basescu, sa recheme toti diplomatii care nu au gestionat corespunzator situatia din sectiile de vot.

"Exprim inca o data respectul pentru romanii din diaspora, care au avut nevoie de multe ore sa voteze, care au inteles importanta votului lor. Il rog pe presedintele inca in functie sa analizeze situatia votului in diaspora si sa recheme de pe post toti diplomatii care nu au gestionat corespunzator situatia din sectiile de vot. Nu pot sa accept sa existe situatii unde concetateni de-ai mei sa fie tratati cu gaze lacrimogene fiindca vor sa voteze", a spus Iohannis la acea data.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ambasador Germania rechemat Iohannis, #ambasador Germania Iohannis, #Lazar Comanescu consilier Iohannis, #Iohannis recheama Comanescu , #ambasador