Medicul din scandalul "ambasadorul-teleshopping" explica relatia lor si cine a gresit in cazul Grigorie Interviu

Autor: Ana Ilie
Vineri, 05 Iunie 2015, ora 08:43
7170 citiri
Medicul din scandalul "ambasadorul-teleshopping" explica relatia lor si cine a gresit in cazul Grigorie Interviu
Foto: Arhiva personala Prof. Dr. Emilian Dobrea

Prof. dr Emilian Dobrea, medicul in favoarea caruia s-a exprimat ambasadorul Constantin Grigorie, explica de ce acesta a fost incorect etichetat de presa drept "ambasadorul-teleshopping".

Solicitat de Ziare.com sa isi spuna punctul de vedere asupra scandalului ce a dus la deschiderea unei anchete a Corpului de Control al MAE cu privire la interventia "comerciala" a ambasadorului Grigorie, Dobrea a precizat ca acesta a actionat "nobil" si a avertizat ca cei care defaimeaza oameni si sisteme medicale pot suferi consecinte "pagubitoare".

Ati fost o persoana aproape necunoscuta in Romania pana intr-o zi cand un ambasador roman v-a facut cunoscut. Cum s-a intamplat acest lucru si cine este prof. dr. Emilian Dobrea?

Sunt un medic roman specializat in Romania in endocrinologie si ginecologie. Am plecat din tara in timpul regimului comunist, pentru ca am simtit ca aici nu-mi pot desavarsi pregatirea profesionala si toate ideile despre o medicina moderna, non-invaziva si de cercetare a cauzelor. Am plecat in Italia, unde mi-au fost reconfirmate titlurile medicale de catre universitati de prim rang. Am inceput o munca intensa de cercetare, acolo existand deschidere pentru acest segment.

Ulterior, am continuat cercetarile medicale in SUA si Mexic. Rezultatul a fost ca am dobandit o experienta deosebita si am realizat cercetari si descoperiri de mare valoare medicala, intr-un segment al medicinei in care se concentreaza toata lumea moderna: medicina biologica.

De ce a disparut "ambasadorul-teleshopping" de pe lista celor audiati in Senat - Explicatia de la MAE

Desi am devenit cetatean italian, dupa plecarea din Romania, nu am inteles sa uit tara si locul din care am plecat si cu toata convingerea m-am intors in Romania, sa fac cunoscute rezultatele deosebite ale muncii mele de cercetare.

Faptul ca in Romania nu eram un medic cunoscut s-a datorat lipsei de informatie in mass-media, dar si la nivelul institutiilor despre rezultatele activitatii mele din afara tarii.

Pe ambasadorul Constantin Grigorie l-am cunoscut cu peste 20 de ani in urma, pe vremea cand dumnealui se afla in misiune oficiala la Roma. Dansul a luat la cunostinta inca de pe atunci de rezultatele deosebite ale cercetarilor mele si s-a bucurat tot timpul ca un roman nu a uitat de unde a plecat si nu-si neaga originea. Intre noi s-a dezvoltat in timp atat o relatie medic-pacient, cat si una de prietenie.

La intoarcerea mea in Romania, l-am reintalnit pe Constantin Grigorie, care, cunoscand rezultatele activitatii mele medicale, a avut bunatatea de a vorbi despre mine si despre cercetarile mele in scop pur umanitar si informativ si exclusiv pentru publicul site-ului clinicii cu care colaborez.

Este de la sine inteles ca la acest nivel si pentru un asemenea gest nobil si prietenesc nu au existat relatii contractuale sau altfel de beneficii in favoarea domnului ambasador sau familiei acestuia, precum s-a speculat in mass-media.

Fara sa se cunoasca rezultatele cercetarii medicale pe care le-am realizat si mai ales fara niciun interes in acest aspect, s-a trecut brusc, din interese necunoscute, la o publicitate agresiva negativa impotriva mea, un roman din diaspora, si impotriva domnului ambasador, un alt roman care a inteles ca ceea ce fac eu este numai spre binele semenilor nostri.

In momentul in care Constantin Grigorie a facut o scurta relatare despre mine si activitatea mea, avea cunostinta directa despre toate actele oficiale emise de autoritatile statului roman privitoare la inventiile si brevetele mele, precum si despre recunoasterea organismelor oficiale si din alte state ale lumii asupra acestor inventii.

"Ambasadorul-teleshopping" a disparut de pe lista audiatilor in Senat

In aceste conditii, nu se poate vorbi despre "teleshopping", "masini minune" sau alte asertiuni, din partea unor persoane neavizate, care nu fac altceva decat sa dezinformeze si sa departeze pe om de la sansa de a-si trata anumite afectiuni grave, unele declarate incurabile de medicina clasica.

Interventia ambasadorului Constantin Grigorie in favoarea unui aparat de medicina bio-functionala, care functioneaza la clinica la care activati, a declansat un scandal in diplomatia romana si a pus sub semnul intrebarii moralitatea acestui demers, nominalizarea diplomatului pentru un post in Cehia si serviciile oferite de clinica. Cum si de ce ati decis sa folositi imaginea ambasadorului pentru a promova serviciile clinicii?

In primul rand, interventia ambasadorului Constantin Grigorie a fost in favoarea mea ca medic, prieten si roman din diaspora, nu al sistemului brevetat de mine.

Mai mult, sistemul medical la care s-a facut referire in mass-media nu este un aparat de detoxifiere, precum s-a speculat din lipsa de informatie. Este un sistem medical electrofiziologic universal prin bio-feedback frecvential MAFG 03.01, inregistrat la Oficiul de Stat de Inventii si Marci si in acelasi timp omologat cu certificat CE de catre Oficiul de Tehnica Medicala din cadrul Ministerului Sanatatii, ca aparat medical.

Brevetul este recunoscut si de statul Israel, de Mexic si UE, dupa verificari si testari multiple care au durat ani de zile.

Aceasta tehnologie a presupus zeci de ani de cercetare si munca asidua, iar brevetul de inventie imi apartine mie si ing. Ion Tomescu, cel care a fost un geniu in electronica aplicata si aeronautica, considerat primul om dupa Henri Coanda, el insusi fiind autorul unor brevete si inventii recunoscute international, printre care si GPS-ul pentru aviatie al carui drept de proprietate intelectuala ii apartine.

Acest aparat medical are performante deosebite.

Sistemul medical MAFG 03.01 este destinat detectarii cauzelor si concauzelor generate de prezenta in corpul uman a diverselor micro-organisme care genereaza diverse afectiuni, de cele mai multe ori cu tendinte degenerative pentru organismul uman. Sistemul diagnosticheaza afectiuni generate de micro-organismele detectate si realizeaza dovezi scriptice de prezenta a acestora in corpul pacientului.

Cele mai frecvente boli cronice tratate si vindecate prin acest sistem medical sunt: scleroza multipla si scleroza amiotrofica laterala, encefalomielita mialgica, bolile autoimune, infectiile cronice, alergiile, oboseala cronica, astm bronsic, neurofibromialgiile, artrite si artroze, neuroborelioze (sindrom Lyme), bolile endocrino-metabolice, infertilitatea si cardio-mio-patii.

Anumite patologii sunt generate de prezenta anumitor micro-organisme care nu prezinta perete celular (cell wall deficient), ca atare nu pot fi dezintegrate cu antibiotice.

Poate ca aceste informatii ar trebui sa dea de gandit celor care analizeaza asa-zisul "teleshopping" si asa zisa "promovare" si sa constate ca totul a fost o lucrare cu rea credinta facuta impotriva unor oameni de valoare si a unor sisteme medicale de mare succes.

Consecintele ar putea fi unele destul de pagubitoare pentru cei care defaimeaza cu intentie si fara sa cunoasca elementele despre care vorbesc jignitor si fara sa discearna nimic in ceea ce sustin.

Legea privind statutul corpului diplomatic si consular al Romaniei, conform art. 50, interzice ambasadorilor "sa solicite sau sa accepte, direct sau indirect, pentru ei sau pentru altii, in considerarea functiei lor, avantaje materiale sau de alta natura care ar putea aduce atingere loialitatii, responsabilitatii si prestigiului lor". Considerati ca aparitia ambasadorului in acel videoclip se incadreaza in situatiile mentionate in lege?

Domnul ambasador Grigorie Constantin nu a avut niciun fel de relatie contractuala, beneficii financiare sau de alta natura, ca atare nu a incalcat cu nimic legea aferenta pozitiei de diplomat.

Atat timp cat din constiinta proprie Constantin Grigorie a inteles sa faca dezinteresat de orice aspect material recunoasterea valorii muncii mele, eu consider ca a facut un gest de bun roman, care nu trebuie blamat sau interpretat altfel in functie de interesele unor terti.

Este de neinteles pentru mine, regretabil si dezamagitor ca, in Romania zilelor noastre, un gest nobil poate aduce dupa sine interpretari negative directionate probabil intentionat catre distrugerea unei imagini diplomatice si implicit poate chiar a carierei unui ambasador.

In clipul video, sub imaginea lui Constantin Grigorie, aparea titulatura "Ambasador Ministerul Afacerilor Externe". A cui a fost initiativa de a titra in reclama ca este vorba despre un ambasador al Ministerului roman de Externe si ce avantaje credeti ca trebuia sa aiba o asemenea promovare?

Nu cred ca putem vorbi aici de o 'initiativa'. Cu aceasta titulatura se prezinta domnul ambasador Constantin Grigorie si astfel este prezentat si de mine insumi catre terti. Toate inregistrarile cu relatari ale pacientilor mei si implicit ale ambasadorului Constantin Grigorie n-au reprezentat niciodata o campanie de marketing sau comerciala, avand drept scop prezentarea unor rezultate medicale exceptionale exclusiv catre publicul site-ului clinicii.

Pentru acuratete si corectitudine, inregistrarile au inclus prezentarea tuturor persoanelor care au vorbit despre mine, terapie sau aparat medical, in unele cazuri fiind prezentate si documente medicale cu rezultatele 'inainte si dupa' terapie. Aceste persoane provin din toate mediile sociale si detin diverse functii, in institutii publice de prim rang, pe care si le-au declarat fara nicio retinere. Asa s-a considerat ca este corect sa fie prezentat in inregistrare si ambasadorul Grigorie, pastrand functia/titulatura cu care a fost prezentat.

Pur si simplu s-a preluat titulatura/functia ambasadorului Grigorie din institutia din care provenea. Dupa cum bine stim cu totii, acest lucru este uzual in tot ce inseamna persoane publice care vorbesc in fata unei camere de filmat.

Dumnealui este ambasador al Romaniei si nu al altei tari, astfel ca a fost o mentionare absolut fireasca asupra identitatii sale si nu vad gravitatea precizarii al carei tari este ambasador, cu atat mai mult considerand faptul ca relatarea dumnealui nu a avut un caracter comercial sau publicitar.

Reiterez ca acest gest de recunoastere a fost unul nobil si umanitar, excluzand conceptul de promovare. Ca atare, nu putem vorbi despre avantaje.

Pentru mine este socant ca in Romania suspiciunea asupra "avantajelor" poate sa primeze prieteniei, actului medical, rezultatelor unor cercetari medicale si chiar unui brevet de inventie recunoscut mondial. E trist.

Unde a fost filmat videoclipul? La initiativa cui a fost retras de pe website-ul clinicii si de ce?

Filmarea tuturor testimonialelor a avut loc in cabinetul meu din clinica cu care colaborez. Domnul ambasador Constantin Grigorie a solicitat retragerea inregistrarii de pe site, ceea ce s-a si intamplat. Nu am cunostinta asupra motivelor.

Ati discutat cu domnul Grigorie de la izbucnirea scandalului?

Nu.

********

Amintim ca presedintele Klaus Iohannis a anuntat public, in data de 30 aprilie, ca, in baza consultarilor cu premierul si cu ministrul Afacerilor Externe, a aprobat o serie de propuneri de rechemare/numire de ambasadori, printre care numirea lui Constantin Grigorie in postul de ambasador in Cehia.

La scurt timp, MAE a anuntat ca a deschis o ancheta dupa ce presa a dezvaluit ca acesta a facut reclama unui aparat medical folosindu-se de functia sa si de numele ministerului, lucru interzis de prevederile legale in vigoare. Dupa deschiderea anchetei interne, audierea lui Grigorie in comisiile parlamentare a fost amanata pe termen neprecizat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#ambasador teleshopping MAE, #ambasador roman reclama nominalizare Cehia , #ambasador