Ponta isi joaca imunitatea in Parlament: Reactia ambasadei SUA dupa acuzatiile DNA UPDATE (Video)

Marti, 09 Iunie 2015, ora 10:55
9522 citiri
Ponta isi joaca imunitatea in Parlament: Reactia ambasadei SUA dupa acuzatiile DNA UPDATE (Video)
Foto: Ambasada SUA

Ambasada SUA la Bucuresti a emis un comunicat de presa in care arata ca acuzatiile aduse oficialilor guvernamentali trebuie investigate fara interferente.

"Asa cum am spus in trecut, nu comentam asupra unor cazuri specifice", arata mai intai Ambasada pe site-ul sau.

Ce scrie ambasadorul britanic despre Romania si coruptie

"Orice acuzatii de nereguli ale oficialilor guvernamentali trebuie investigate pe deplin, fara interferente, si legea trebuie aplicata egal tuturor", se arata in comunicatul reprezentantei SUA la Bucuresti.

Institutiile Justitiei si statului de drept trebuie sa poata actiona cu independenta deplina si "atat legile Romaniei, cat si principiul procesului echitabil trebuie respectate pe deplin", se mai arata in comunicatul citat.

Cu o zi inainte, ambasadorul britanic la Bucuresti, Paul Brummell, a facut o trimitere la un articol al premierului britanic David Cameron, despre coruptie.

"Premierul Cameron despre amenintarea coruptiei la adresa prosperitatii si securitatii. Rezoneaza si in Romania si oriunde", a scris Brummell pe Twitter.

Ambasadorul da si linkul articolului din Huffington Post, in care Cameron vorbeste despre scandalul de coruptie din FIFA.

Cu titlul "Coruptia este cancerul din inima atator probleme cu care ne confruntam in intreaga lume", articolul lui Cameron vorbeste despre necesitatea de a discuta despre coruptie. "Stim ca problema exista, insa este un fel de tabu international sa aratam cu degetul si sa starnim ingrijorare", scrie acesta, pledand pentru discutii mai limpezi pe aceasta tema intre liderii internationali.

Ambele interventii survin in contextul in care premierul Victor Ponta este urmarit penal si Parlamentul a votat, marti, cererea DNA de incuviintare a ridicarii imunitatii, fiind acuzat de conflict de interese.

UPDATE 11.41:

Camera Deputatilor a votat, marti, impotriva urmaririi penale a lui Victor Ponta pentru conflict de interese.

In acest context, Victor Ponta a afirmat ca opinia ambasadei SUA este foarte corecta si a solicitat "sa se aplice tuturor!".

"E foarte corect ce a spus ambasada SUA", a reactionat Ponta. Intrebat cum se impaca pozitia ambasadei SUA cu votul deputatilor in cazul sau, Ponta a replicat: "Pai sa se aplice tuturor!".

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ambasada SUA reactie justitie, #ambasada SUA Ponta urmarit penal , #ambasador
Comentarii