Reprezentantul SUA la Bucuresti: Contam pe Romania sa conduca si sa-si ajute vecinii!

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 18:34
3495 citiri
Reprezentantul SUA la Bucuresti: Contam pe Romania sa conduca si sa-si ajute vecinii!

Insarcinatul cu afaceri a.i. al SUA la Bucuresti, Duane Butcher, a aratat, cu ocazia aniversarii a 237 de ani de la Declaratia de Independenta a Statelor Unite ale Americii, ca Romania si SUA au relatii excelente pentru ca impartasesc valori, obiective si aspiratii comune.

Amintind ca, in urma cu doua sute treizeci si sapte de ani, in orasul Philadelphia, parintii fondatori au semnat Declaratia de Independenta, pentru a crea o natiune bazata pe egalitate si libertate, Butcher a aratat ca angajamentul lor fata de democratie a schimbat cursul istoriei.

"Asemenea romanilor, si americanilor le place sa sarbatoreasca (...) La ambasadele de peste hotare, sarbatorim ziua alaturi de prieteni, asa cum facem in aceasta seara. Receptia de la Bucuresti este cu adevarat speciala datorita energiei si caldurii dumneavoastra, celor care ne sunteti oaspeti, precum si datorita valorilor noastre comune si prieteniei stranse dintre tarile noastre", a spus Butcher invitatilor la receptia din capitala.

Tema receptiei de 4 iulie din acest an este orasul Washington DC. "Bun venit pe National Mall!", a spus Butcher, aratand ca in Washington, "dincolo de monumentele si cladirile guvernamentale, cartierele orasului reflecta vasta noastra mostenire culturala in a carei tapiserie plina de diversitate, imigrantii romani reprezinta un detaliu plin de vitalitate".

Romania si Statele Unite ale Americii au relatii excelente pentru ca impartasesc valori, obiective si aspiratii comune, a continuat reprezentantul SUA la Bucuresti.

Acesta a amintit ca Statele Unite ale Americii au contat pe Romania in cadrul NATO, precum si in Kosovo, Irak si Afganistan. "In aceasta regiune, contam pe Romania ca ea sa conduca si sa isi ajute tarile vecine in parcursul lor spre NATO si integrare deplina in comunitatea euro-atlantica. Totodata, Romania va gazdui o parte esentiala a sistemului american de aparare antiracheta menit sa-i protejeze mai bine pe aliatii nostri din cadrul NATO".

Butcher si-a exprimat, in acest context, aprecierea fata de fortele armate ale ambelor tari, si a salutat femeile si barbatii curajosi din Romania care si-au indeplinit cu atata abnegatie serviciul militar in Afganistan in ultimii zece ani.

"Doresc de asemenea sa o felicit din toata inima pe sublocotent Mihaela Larisa Tudor pentru ca a devenit prima romanca absolventa a Academiei Militare West Point", a continuat acesta.

Butcher a facut referire si la criza din 2012, aratand ca o democratie se masoara in stabilitatea si independenta institutiilor sale si in gradul de angajament fata de statul de drept.

"Anul trecut, de 4 iulie, Romania traversa o criza politica pe care sunt sigur ca ne-o amintim bine cu totii. In anul care a trecut, principala noastra preocupare a fost protejarea institutiilor democratice ale acestei tari si sustinerea statului de drept. Am subliniat constant importanta valorilor democratice si vom continua sa facem acest lucru, nu pentru a tine predici sau pentru a impune ceva, ci in virtutea prieteniei si parteneriatului nostru, precum si a convingerii ferme ca impartasim deja aceste valori fundamentale", a spus acesta.

"Datorita lor, Romania este un prieten mai capabil si un aliat mai puternic al Statelor Unite ale Americii, al tarilor membre NATO si UE, si al partenerilor sai regionali care aspira sa adere la aceste organizatii fundamentale ale societatii democratice moderne".

Reprezentantul SUA a facut referire si la relatiile comerciale dintre tarile noastre, aratand ca multe companii americane au investit in Romania, creand mii de locuri de munca pentru persoane cu inalta calificare. "Cred ca multe altele vor investi pe masura ce mediul de afaceri din Romania continua sa se imbunatateasca. Companiile energetice americane pot contribui la independenta energetica a Romaniei", a declarat acesta.

Butcher a incheiat amintind ca saptamana viitoare, la Washington DC, Statele Unite ale Americii si Uniunea Europeana vor incepe negocierile pentru inovatorul Parteneriat transatlantic pentru comert si investitii, negocieri in care SUA se angajeaza "pentru a sustine cresterea si dezvoltarea economica pentru ca stim ca prosperitatea unui segment cat mai larg al societatii va ajuta Romania sa devina un partener mai bun".

"Romania si Statele Unite ale Americii au relatii diplomatice de peste o suta treizeci de ani, iar prietenia noastra s-a consolidat rapid dupa Revolutie. Sunt convins ca natiunile si popoarele noastre vor continua sa se apropie, iar astazi, la aniversarea tarii mele, va doresc mult succes", a incheiat Duane Butcher.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#reprezentant SUA Bucuresti criza politica 2012, #ambasada SUA criza politica Romania , #ambasador