Ziare.com

Testamentul lui Gitenstein pentru o tara mica si saraca (Opinii)

de Iulian Leca, Senior editor
Duminica, 04 Noiembrie 2012, ora 21:50

   

Testamentul lui Gitenstein pentru o tara mica si saraca (Opinii)
In Statele Unite nu exista discutii despre politizare, fiecare administratie vine cu oamenii sai.

Este un lucru stiut si acceptat, iar incheierea mandatului ambasadorului SUA are legatura directa cu alegerile care urmeaza peste cateva zile in America. Lupta fiind stransa si nestiind nimeni cine o va castiga, plecarea lui Gitenstein e cu atat mai explicabila.

Tragand linie la final de mandat, daca ambasadorul Statelor Unite ale Americii ar fi facut declaratiile pe care le-a facut in Romania, mai cu seama cele din ultimele luni, omul si-ar fi pus cruce profesiei de politician.

In Romania, insa, tara saraca si fara nicio putere in fata Washingtonului, opiniile lui Gitenstein trec drept declaratii de independenta si fragmente de democratie pura. Si cum vin din partea SUA, ele nu mai trebuie sa fie nici analizate, nici comentate si nici puse sub semnul intrebarii.

Procedeul e vechi de cand lumea civilizata si este cunoscut a fi unul dintre cele mai des intalnite sofisme: apelul la autoritate, pentru a demonstra, implicit sau explicit, adevarul unei afirmatii care altfel nu are nicio legatura cu realitatea, cu adevarul sau logica.

Or, cum strategia cea mai comoda a unei tari mici in fata unei mari puteri este - cel putin la nivel oficial - sa isi plece fata si sa nu puna la indoiala declaratiile celui mai mare, tabara politicienilor asupra carora a cazut pleasca sustinerii americanilor a asezat ideile lui Gitenstein dincolo de orice critica, in lumea Binelui si a Democratiei.

La incheierea mandatului de ambasador al SUA in Romania, Mark Gitenstein revine cu noi precizari. Dupa ce ne-a lasat cu limba de moarte grija sa profunda fata de rezultatul alegerilor din 9 decembrie, care ar putea sa dezbine poporul roman - de ca si cum pana acum am dat pe afara de uniti ce am fost, americanul avertizeaza asupra unui alt posibil pericol care ne pandeste din negura viitorului apropiat: blocajul institutional.

Incercand sa isi nuanteze spaimele legate de rezultatul unor alegeri libere, garantate in orice democratie prin Constitutie, declaratie care daca ar fi fost facuta acasa la el ar fi produs un scandal monstru, Mark Gitenstein adauga la lista conditiilor pe care trebuie sa le ducem la bun sfarsit si o atmosfera de pace, dragoste si infratire cu care sa traversam alegerile si perioada post-electorala.

Ca nimeni nu isi doreste un nou blocaj constitutional si institutional cum a fost cel din vara e limpede.

La fel de bine intelegem si stim si noi, cred, ca instabilitatea, imprevizibilitatea legislativa si, mai ales, coruptia nu fac altceva decat sa alunge orice investitor, nu doar pe cei de peste Ocean.

Ca stabilitatea institutiilor si functionarea lor eficienta, in conformitate cu principiile si valorile democratiei, predictibilitatea politicilor publice si o economie care sa trezeasca increderea investitorilor sunt (toate) necesare pentru a avea un stat puternic - este iarasi un lucru pe care in teorie il stiu, il recunosc si il doresc, macar la nivel declarativ, toti factorii politici si sociali din Romania.

Imi imaginez, totusi, ca romanii isi vor intr-o mai mare masura si mult mai sincer binele decat am fi tentati sa credem ca ni-l vor altii, fie ei chiar si americani. De asta cred ca ar fi bine sa fie bine si ma indoiesc profund ca exista vreun politician care sa isi doreasca sa fie rau.

Depasind platitudinile pline de patetism la care americanii sunt adevarati profesori planetari, sa luam ca studiu de caz o propozitie reprezentativa a ipocriziei de fond a politicii pe care ambasadorul american se mandreste ca doar o implementeaza si nu o face la Bucuresti.

"N-am idee ce se va intampla dupa alegerile parlamentare. Spun numai ca o noua perioada de criza constitutionala si de nesiguranta privind Guvernul nu ar fi un lucru bun. Nu iau pozitie in privinta suspendarii, nici in privinta alegerii lui Ponta de catre presedinte" - Mark Gitenstein.

Or, problema e ca a luat deja pozitie in privinta suspendarii, sustinandu-l direct si aproape fatis pe Traian Basescu in timpul procedurilor de suspendare si demitere din vara.

In ciuda votului celor 7,4 milioane de romani, in ciuda recomandarilor Comisiei de la Venetia - daca vorbim de introducerea cvorumului si "schimbarea regulilor in timpului jocului" - in ciuda prevederilor din Constitutia Romaniei si, mai ales, in ciuda spiritului legilor, democratiei si vointei unei natiuni.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7989 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
78 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

E clar ca Leca a discutat cu Antonescu si Voiculescu, inaite sa

...scrie acest articol mincinos si denigrator la adresqa Americii.

MITICII NU SE DEZMINT !

 
 

 

chiar nu merita comentat prea mult ce zice acest Baconschi de usa

e un lobist si cu asta basta .
In schimb , ce ar fi bine este "suspendarea" acestei false idei manipulatoare cu investitorii . De 23 de ani tot batem apa-n piua cu investitorii ....da ....si vin garla . Si daca nu vin e datorita romanilor cei "rai" .
Da ....eu cred ca daca s-ar face o banca romanesca de comert , noua ....care sa sprijine oamenii de afaceri romani ...nu am mai sta sa asteptam marea salvare de-afara.
Binenteles , camatarii mondiali nici n-ar vrea sa auda de asa ceva ...impreuna cu cozile lor de topor din Romania .

 

Atunci comentează ce zice acel Iliescu de Kgb-URSS.

.

comentez ce vreau eu

nu ce-mi ordona altii

GIGInstein asta ne spune ce urmeaza!

Desi USL-ul o sa castige cu 80% alegerile parlamentare Base nu-l va confirma pe Ponta premier!
Base va arunca intr-o noua epoca neagra economic vorbind!
Lui nu-i pasa, a strans averi din trafic arme, motorina, etc,...noi, cetatzenii de rand ai Romaniei o sa avem de suferit!

@ delta ! Calul BREAZ se cunoste dintr-o mie de...

....cai.

Ambasadorul

SUA este schimbat la sfarsitul anului electoral american?Asta e o regula?

Romanii sunt demni in tara lor

Nu suntem slugile nimanui -

 

Iulekka pute rau a ... uslamism decrepit

Bey-Lekk: la schimbarea macazului politic, in SUA pleaca:
- ministrii (secretarii de stat: aparare etc.),
- adjunctii lor,
- ambasadorii,
- sefii agentiilor si subagentiilor,

Restul personalului federal (cca. 5 milioane cu totul) ramane la post. La nivelul fiecarui stat, la schimbarea guvernatorului, schimbarile politice sunt si mai putine. La nivel de oras, se schimba primarul si adjunctul, plus consiliul local. Procurorii districtuali, sefii politiei, consiliul scolar... etc. sunt alesi. In plus, peste tot exista sindicate ale lucratorilor din administratia publica federala sau statala.

Numai Uslamul predica schimbarea directorilor de scoli, a femeilor de serviciu, a intregului personal angajat la stat.

 

 

 

Noi...

....suntem fericiți că i-a rămas testamentul,unul din cei fett izzi jet any din lume acest Ghițenștai...curios e că evreii nu halesc suine dar văd că se bagă in aceeași troacă oranjată...sau s-a convertit? Ăh? Sau e intim de apropiat cu MR Ungueanu-Unguent & Bodo Hombach=LOVE...noi le credem pe ambele amandouă...

La mulți ani,impostorului și uzurpatorului DEMIS de 7,4 milioane de votanți și să se ducă la masă cu Sadam și Gadafi,că merită din plin...

 

 

question for i.mardan

Did you meant to say give us a BREAK? Are you trying to show us that you are illiterate in two languages?

iar ne trateaza leca cu ineptiile lui

cu elanul dat de mandria de a fi roman, cu un plagiator prim ministru si un chiulangiu presedinte de senat, amandoi manipulati direct (nici macar din umbra) de un securist dovedit care a facut avere furand statul. Nu a inteles Gitenstein ce bine ne e, ca nu cred ca a vazut asa ceva acasa la el, sau oriunde in lume. Explica domn ambasador ca nu mai poate el de basescu, dar ca suspendari de presedinte nu se mai intampla in alta parte, iar la noi au fost doua si marii candidati mai promit una. Aduc mari pierderi economice (dupa cum s-a vazut), dar oamenii cu dosare nu au liniste. Dar leca nu pricepe, si ca el sunt multi - mandri ca sunt romani. Sa speram ca majoritatea are mai multa minte ca leca, ca nu e greu

da,ma,cunosc acest lucru,te-ai gandit o secunda..

ca am pus acel ,,c" in plus din graba, nu din nestiinta?
in rest, nu retractez nici o silaba din parerile mele despre acest ,,ambasador" veroce si insatiabil, a carui actiuni si luari de pozitie sunt comparabile cu cele ale comisarilor sovietici(Nkvd-isti), co-etnicii si coreligionarii evrei ai lui Gatenstein care au venit aici sa le zica romanilor ce sa faca sau guvernat in Romania, distrugand in mod sistematic elitele romanesti;
1.Ana Pauker-Rabinsohn, ministru de externe si agenta nr.1 a Moscovei la Bucuresti.
2.Ilka Wassermann,reala directoare a ministerului de externe
3.Iosif Chisinevschi(jakob broitman)vicepresedinte al Consiliului de ministri si membru al comitetului central
4.Teohari Georgescu(burah tescovich)ministru de interne
5.Avram Bunaciu(abraham gutman)secretar gen. al adunării nationale
6.Lothar Rădăceanu(lothar wuertzel)ministru
7.Miron Constantinescu(mehr kohn)ministru al minelor si membru al Comitetului central
8.Moises Haupt, general, comandant militar al capitalei
9.Laurian Zamfir-Rechler, general, sef al securitătii
10.Heinz Gutman, sef al Serviciului secret civil
11.William Suder, sef al Contra spionajului
12.colonel Roman Walter-Neulander,tatăl lui P.Roman, sef al Serviciului de educatie, cultură si propagandă al armatei
13.Alexander Moghioros, ministru al nationalitătilor, evreu din Ungaria
14.Alexandru Badan-Braunstein, sef al comisiei de control al străinilor
15.maior Lewin,fost ofiter in armata rosie, sef al cenzurei pentru presă
16.colonel Holban(moscovich)sef al securitătii pe Bucuresti
17.George Silviu(gersch gollinger)secretar general in ministerul de interne
18.Erwin Voiculescu-Weinberg, sef al departamentului ptr.pasapoarte in Ministerul de externe
19.Gheorghe Apostol(gerschwin)presedinte al Sindicatului muncitoresc
20.Stupineanu(Stappnau)sef al spionajului economic
21.Emmerick Stoffel, evreu din Ungaria, ambasador al Romaniei in Elvetia
22.Harry Fainaru(hersch feiner)sef de legatie in ambasada $uA
23.Ida Szillagy,reala conducătoare a ambasadei din Londra
24. N. Lăzărescu(burach lazarovich)insărcinat de afaceri a Romaniei la Paris
25.Simon Oieru(schaeffer)subsecretar de stat
26.Aurel Baranga(ariel Leibovich)inspector general in Departamentul artelor
27.Liuba Chisinevschi(Broitman)presedintă a femeilor romane antifasciste
28.Lew Zeiger,director general in ministerul economiei
29.doctor Zeider, jurisconsult al ministerului de externe
30.Marcel Breslasu(mark Breslau)director gen.al Departamentului artelor
31.S.Brucan(shamuel Brukner)redactor sef al Scanteii, conducea intreaga campanie care viza dezamăgirea poporului in ce privea domnia comunismului in acelasi timp conducea si inscenata campanie antisemită din Romania
32.Samoila(samuel Rubenstein)director guvernator al Scanteii

@ORD - ASA, ASA, BATRINE, da' ce parere ai despre

...MAGARUL ?!?

...Dintr-o mie de magari.
Ca-mi pari ... connaisseur rasat, nu gluma!

Enjoy tuturor equus asinus pe 09.12.2012!
AMR 35 pina la ... finul cel gustos!

GO HOME, UNIVERSAL BIG PooP !...

...GO HOME!

N-a avut USA (Uniunea Sovietica ... Ailalta) in toata existentza legaturilor bilaterale un mai kretin si mai anti-roman ambasador!
Nici macar pe vremea lui ceashca nu existau astfel de specimene.
Ceea ce probeaza faptul ca si americanii sint dushi cu ... capul si-au luat-o tare de tot la vale.
Nimeni n-a indraznit sa desconsidere poporul roman cum a fact-o administratzia Obama si madam Cli(n)t(on) trimitzind aici un trepadush politruc, avocat dealer de automobile!

Idiothul nici macar n-a invatzat romaneshte cit a stat aici. Halal respect pt. tzara in care te duci sa reprezintzi interesele tzarii tale!
Pai Jim Rosapepe, diplomat de cariera si fost ambasador USA in Romania in perioada 1998-2001, a fost un ... uriash pe linga imbecillul asta.
Stia foarte bine romaneshte, intzelesese ethosul natzional romanesc si intrtzinea relatzii uluitor de elegante si inteligente cu orice roman. Fie el shef de stat sau ... ospatar ori tinichigiu!
Un adevarat prieten al Romaniei intr-o perioada internatzionala infinit mai gra pentru noi...

Asta de pleaca la ma-sa acasa?
Un neispravit de sionist anti-roman si anti-european, anal-fabet in ale diplomatziei, politicii si culturii de calitate.
Un nimeni cu pashaport diplomatic!

HUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!...

Nu-mi pot imagina cit de idiotzi au putut sa fie Obama si Clintoneasa de-au trimis un asa zevzec timpith si impostor la post in Romania!
Intzeleg sa te doara-n 14 de sceleratul de la Cotroceni, da'...

...CU POPORUL ROMAN CE-AI AVUT, BARACK ?!?

Enjoy pe 09.12.2012!
AMR 35!...

P.S.: Leca, te credeam "ceva" mai deshtept, nu numai ironic!
Testament???
Era-i cel mai nimerit sa-i scrii strutzo-camilei politruce americane taman...

...NECROLOGUL !

 
 

 

 

GO HOME, UNIVERSAL BIG PooP !...

...GO HOME!

N-a avut USA (Uniunea Sovietica ... Ailalta) in toata existentza legaturilor bilaterale un mai kretin si mai anti-roman ambasador!
Nici macar pe vremea lui ceashca nu existau astfel de specimene.
Ceea ce probeaza faptul ca si americanii sint dushi cu ... capul si-au luat-o tare de tot la vale.
Nimeni n-a indraznit sa desconsidere poporul roman cum a fact-o administratzia Obama si madam Cli(n)t(on) trimitzind aici un trepadush politruc, avocat dealer de automobile!

Idiothul nici macar n-a invatzat romaneshte cit a stat aici. Halal respect pt. tzara in care te duci sa reprezintzi interesele tzarii tale!
Pai Jim Rosapepe, diplomat de cariera si fost ambasador USA in Romania in perioada 1998-2001, a fost un ... uriash pe linga imbecillul asta.
Stia foarte bine romaneshte, intzelesese ethosul natzional romanesc si intrtzinea relatzii uluitor de elegante si inteligente cu orice roman. Fie el shef de stat sau ... ospatar ori tinichigiu!
Un adevarat prieten al Romaniei intr-o perioada internatzionala infinit mai gra pentru noi...

Asta de pleaca la ma-sa acasa?
Un neispravit de sionist anti-roman si anti-european, anal-fabet in ale diplomatziei, politicii si culturii de calitate.
Un nimeni cu pashaport diplomatic!

HUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!...

Nu-mi pot imagina cit de idiotzi au putut sa fie Obama si Clintoneasa de-au trimis un asa zevzec timpith si impostor la post in Romania!
Intzeleg sa te doara-n 14 de sceleratul de la Cotroceni, da'...

...CU POPORUL ROMAN CE-AI AVUT, BARACK ?!?

Enjoy pe 09.12.2012!
AMR 35!...

P.S.: Leca, te credeam "ceva" mai deshtept, nu numai ironic!
Testament???
Era-i cel mai nimerit sa-i scrii strutzo-camilei politruce americane taman...

...NECROLOGUL !

 
 

americanul isi stie interesul

si il apara pe acela care i-a servit Romania pe tava
N-are nici mama nici tata pentru interesul americanilor
V-a spus sa fim multumiti ca nu suntem impuscati ca in Siria,adica daca nu ne cumintim ne impusca
de luat aminte !

@BenDover,daca tot esti atat de bun la limba engleza

si ma corectezi pentru o litera in plus,pusa din greseala la graba,poate ai putea sa te corectezi si pe tine insati.
In limba engleza,cand folosesesti auxiliarul,,to do"la trecut,vebul conjugat se pune la prezent.
Asadar se zice,, DID you mean" nu ,,DID you meanT"
Asra este greseala grosolana, de gramatica elementara,nu cea facuta de mine la graba.
In rest, ramane cum am stabilit; f.ck off,Gittenstein"

ptr fgrooster

nu e pro.st cine cere ....e pro.st cine da !
Si-agasit mr. iarmulca cozile de topor la noi si de-aceea isi permite sa sfideze orice uzanta diplomatica .
Asta e ....bunastarea Romaniei , pentru el s-a redus la Chevron , Rosia montana si Exxon ...asta avea sarcina , asta a facut.
E o unealta si el ...si gura lui ar manca ceva .
Nu el e problema ....ce aceea care s-au pus in slujba lui .

 

La o tara asa frumoasa ca a noastra..

e trist ca avem prea multe canalii in politica si un sistem corupt,balcanizat cu care nu ne putem mindrii.Fara discutie daca in 90' Ilici nu devenea presedinte, astazi nu aveam patagoniile de-acum in parlament sau in pozitii cheie(indiferent de culoarea politica).Cind romanii vor trai mai bine macar la o.. treime din nivelul de trai din US,nu va mai conta chiar asa mult cine e la conducere.Si fara discutie circul din politica noastra este unicat..si de neconceput intr-un stat civilizat!!!!!In alta masura americanii nu isi pierd timpul sa discute toata ziua de politica..e munca ..iar cind e relaxare, e..nu ca nu ar avea si ei piticii lor..dar asta e o chestie de deschidere ..cind ai un statut financiar ok..nu-ti mai bati toata ziua sa asculti ineptii alde antene sau alte timpenii..!

 

hm...ce inseamna inducerea in eroare

n-ai nici o vina ....si nu uita acest lucru daca esti curioasa sa citesti cele ce urmeaza.
usa este tara cu cel mai inalt nivel de trai si cu 40 de milioane de analfabeti , cu un sistem de sanatate bazat pe citi bani dai .
Dupa unii este normal ....probabil ca da ...eu imi rezerv dreptul sa spun ca nu e uman .
In alta ordiune de idei sunt unul dintre cei ce am considerat ca Iliescu a fost raul Romaniei , care a a fost revoltat de ce li s-a facut studentilor in Piata Universitatii , de venirea minerilor etc.
Dupa 23 de ani , urmarind evolutia evenimentelor ....privirea de ansamblu se cam schimba . Vad ca forte oculte pun mana pe Romania ...sau cel putin se straduiesc cu o dorinta acerba .
Nu e nimic "balcanic" ,...romanii incep sa vada cita falsitate e in marele ajutor promis , fiind tinuti in lesa . Tot ce se intampla este razboiul banilor , a fostilor securisti si membriui marcanti de partid intre ei .
Sunt unii care au fost si vor ramane patrioti , care au vazut din '90 pericolul de a "da" tara pe mana camatarilor mondiali si unii care au semnat pactul cu di.avolul . Asta e tot .
Si eu am crezut in PNTCD si PNL traditional in '90 ...am crezut in schimbarea necesara . Numai ca aceste doua partide ( care nu mai au legatura cu cele de-acum ) erau proiectul de intrare al celor ce vroiau sa cumpere Romania . Putini au inteles atunci acest lucru ...studenti , oameni cu adevarat de bine au crezut in necesitatea schimbarii fostilor comunisti ...asa si era normal . S-a jucat o mare cacialma ....oamenii au fost folositi in cel mai diabolic mod . De fapt s-a dorit ca tot ce era romanesc sa nu intre pe mana strainilor ...acel "nu ne vindem tara " era real ...nici eu nu am crezut pe-atunci.
Acum , dupa 23 de ani ...recunosc ca n-am inteles ....in 2004 trebuia sa vina schimbarea care sa deschida usa camatarilor internationali ....asa s-a si intamplat .
Istoria va demonstra toatre acestea....sunt oameni care inca mai cred in independenta noastra si sunt oameni santajabili care nu mai au ce face si joaca dupa cum le spun altii .
E greu de crezut ....binenteles ... asta se si vrea .

Mai, delta: lasa frustarile astea...!

De ce, in aceeasi tara, unii reusesc si altii nu? De ce sunt mereu vinovati altii pentru "esecurile" mele?

Sa nu asteptam "salvarea" de la politicieni. Cat a fost PDL la putere, n-am avut un contract cu ei. Nimic. Zero. Nixam. Rien de rien. Cu uslamishtii am prins deja ceva - mici contracte, e drept, dar conteaza. Daca stateam dupa Boc sau Base sa-mi rezolve problemele crezi ca "supravietuiam"? Trebuie sa te adaptezi. Ideile politice sunt una; realitatea e alta. Si, de multe ori, stanga face ceea ce predica dreapta si invers.

P.S.: PNT nu putea atrage valori tinand in frunte un om ca Diaconescu si promovand un altul ca Milica sau Ciorbitza. Niste impotenti ("m-au invins structurile"). Iata ca Base poate: a pus saua pe "structuri" si a inceput sa bage la parnaie.

Mai, Tragicomedian

Pai tu crezi ca toti romanii au posibilitatle tale de a prinde 'mici contracte' cu statul? Pai romanii obisnuiti traiesc asa ca tine capusand bugetul de stat? Romanii nu asteapta niciodata nimic de la stat. De asta politicienii o duc asa de bine, de asta se simt in Romania ca in sanul lui Avram. Ia sa vezi ce s-ar intampla daca romanii ar cere de la stat sa le rezolve problema invatamantului, a sanatatii, a drumurilor si soselor patriei, a dezapezirilor etc.!

FELICITARI !

O sinteza corecta si argumentata.
Romania a devenit o colonie a Europei, un teritoriu pe care se inghesuie interesele acaparatoare ale europenilor, americanilor, evreilor si rusilor (astia din urma fac parte dintr-o lume aparte numita KGB).
Romania a fost vanduta de guvernarea portocalie, iar guvernatorul basexu a fost rasplatit pentru asta cu multe miliarde de euro, pe care le-a impartit cu camarila PDL!
Evreul Gitenstein si-a indeplinit misiunea de subjugare a poporului roman, iar acum pleaca sa distruga alte popoare.
Din pacate, Romania este definitiv ingropata in datorii si nimeni nu mai poate sa o readuca la suprafata ... au avut grija barosu, angelika si clinton sa fie bagata adanc in mormant, iar basexu, boc si mru au pus piatra peste cavou ...

Romania nu este nici mica (la scara europeana) si mai ales nu

este saraca. Este doar prost guvernata, multumita uno dottore plagiatori, sau altor predecesori nu cu mult mai onest si mai capabili. Lipsa de adavarata educatie este mortala pentru orice natiune. De acolo trebuie inceput totul!

@MacGigi

Romania poate nu e mica, la scara europeana, dar este foarte sarca. Saracia unei tari sa mesoara prin saracia locuitorilor ei.

Romania a saracit in 23 de ani de taiat fabrici!

Nu prea mai producem nimik, de unde sa avem bani, de unde sa fim bogatzi?

....

Bucura-te ca a fost presedinte Iliescu si nu Verdet.Daca nu era Iliescu presedinte, astazi nu stiam cine-i Basescu .

@larry_drob - BAI, TU ESTI SANATOS ?!?...

Asaaaaa, in general vorbind....

Adica ai vreo gripa de toamna?...
Vreo otita de sezon??...
Vreun sindrom algo neurodistrofic cu localizare centrala???

11 milioane au votat PENTRU Basescu, bai politrucule ?!?!?!?
Doaaaaamne, ce face aerul rece si umed inhalat pe nemincate!

Pt. ca aici, in fatza tuturor forumishtilor, ai probat - cu puteri orto, meta si para-mentale desigur - ca stii f. bine tabla adunarii ... ne-euclidiene, itzi propun s-o rogi pe doamna invatzatoare se te lase sa faci si nishte liniutze si bastonashe.
Ca-mi pari nitzel ... surmenat.

Nitzel mai mult!...

Enjoy pe 09.12.2012!
AMR 35!...

@Maxi

Asta e si ideea. Daca politicienii s-ar mai ocupa si de crearea unui mediu propice dezvoltarii economice, daca i-ar preocupa stabilitatea jurica si financiara a tarii, daca s-ar satura cu cat au furat si s-ar mai ocupa si de dezvoltarea infrastructurii, ia sa vezi tu ce-ar incepe si economia romaneasca sa infloreasca.

Comentariu la articolul lui Leca

Mai in toate articolele aparute de la Referendum pina in prezent si poate si in viitor, se aminteste de cei 7,4 milioane de romani care au votat impotriva lui Basescu si ca Basescu este presedintele Romaniei dar nu este recunoscut.... Oare ce spun ceilalti romani, mai mult de 11 milioane, care au votat pentru Basescu si cei care nu au votat sint tot de partea lui Basescu: daca erau impotriva votau impotriva sa... In alta ordine de idei, ambasadorul american lasa un "testament" bazat pe situatia politica creata in vara care au uimit intreaga lume de prostia si dorinta unor indivizi de a-l inlatura pe Basescu. Acesta este singurul obiectiv in Romania... Se calca pe Constitutie, se modifica legile, se pune presiune politica pe justitie tocmai pentru acest motiv iar poporul plateste din greu pentru acests dorinta a citorva indivizi limitati mintal, plagiatori, lenesi si securisti obraznici pe care ii poti numara pe degetele de la o mina.... Romani, deschideti ochii, America este cu voi, Europa este cu voi... Iesiti din aceasta mocirla politica si inlaturati acest cancer politic (Ponta, Antonecu, Dan Diaconescu, Voiculescu) care v-a luat mintile. Inlaturati-l pina nu este prea tirziu....

 
 

 

Domnule,

N-as zice ca nu avem nevoie de lectii de democratie, sigur ca aveam, dar nu avem nevoie de partinire. Cineva ar trebui sa le aminteasca politicienilor nostri ca o tara dezbinatat este asemenei unor taciuni aprinsi sub cenusa. Oricine, cu destul tupeu si suficienta ura poate sa aprinda focul si sa dea foc la tara. Desigur ca Romania este greu de inteles de o persoana venita din inima democratiei, iar romanii sunt greu de inteles de proprii politicieni, darminte de unii veniti de pe alte meleaguri. Politicienii romani ne iau de prosti, ne iau ca pe o turma care poate fi condusa dupa cum vor muschii lor. Isi imagineaza ca romanul de prost ce e ii determina pe ei sa conduca o tara de mana a doua. Nici unul nu vede, sau poate nu vor sa vada, ca vina pentru mizeria, saracia si inapoierea poporului lor le apartine, ei sunt resonsabili de soarta si starea poporului, nu poporul. Ei si-au luat responsabilitatea de a conduce acest popor si de a-l ridica. Daca nu pot, sa nu mai arunce propriile laturi in capul poporului, sa plece!

 

Nevoie de lectii avem. Dar avem si profesori buni europeni.

Lectiile americane sint oarecum ridicole in Europa.

@MacGigi

Ba nu sunt deloc. Gandeste-te ca SUA este o tara nascuta libera si in democratie. Aici nu avem frustrati, nostalgici sau privilegiati care au tinut cu dintii sa-si pastreze drepturile superioare. Gandeste-te, in SUA Biserica nu a avut niciodata puterea pe care a avut-o in Europa si nici politicienii sau anumite clase sociale. Bine, am avut si inca mai avem si aici descriminare pe motiv de rasa, dar nu la nivelul in care a ajuns in Europa celui de-al doilea razboi mondial. SUA este o lectie de libertate si democratie pentru intreaga lume.

SUA este un mare fasss!

Toate resursele pe care le poseda, care le asigura traiul bun si suprematzia monedei sunt obtzinute prin razboaie costisitoare!
Sa nu-mi spui Omidutzo ca un razboi e democratic...
SUA a provocat cele mai multe conflicte, are o economie energofaga, neperformanta, ...nu au semnat "Tratatul de la Kyoto" privind CO2!

Duca-se cat mai curand de unde a venit!

Cel mai nepotrivit ambasador pe care SUA l-a trimis la Bucu! Indigest, arogant, ignorant! Duca-se si sa mai vina cand l-oi chema eu!

 

In versuri, va rog!

De la mitingul uslamist v-ati pierdut rima.

Nu n-am pierdut rima...

...ti-am bagat-o in gura sa mai creasca! Hai succesuri mai tilicarule!

@Maxi

Razboaiele niciodata nu o sa aibe nimic cu democratia, razboiele tin de altceva de suprematie militara, de suprematie economica etc., dar asta nu inseamna ca poporul america nu a vrut implicarea SUA in razboie, ca regula au acceptat, putini s-au opus. Aparent, au eliberat popoare, nu au supus. Oricum e greu de judecat, toate imperiile s-au comportat la fel, SUA este un imperiu de tip nou.

Testamentul lui Gitenstein pentru o tara mica si saraca

Romania nu-i mica, e a shaptea tara din Europa.

Nu-i nici pe departe saraca, de exemplu este prima din Europa la capitolul zacaminte de aur si argint!
Nu mai zic de metale rare si uraniu!
De gaze!
La capitolul petrol, am inteles ca Norvegia este mult dupa Romania!

Asta-i chiar tare de tot: culmea-culmilor, norvegienii sunt cotati ca omuletii cu cel mai inalt standard de viata din Europa! Din cauza petrolului lor.

Cum adica, ei DA si noi NU?
Noi suntem veshnic ... coada Europei?
Oare de ce?

Mister f*tu-l in Git-tenstein nu este ambasador.
E un agent de influenta ordinar si atata tot!

Bine c-am scapat de n.esimtitul asta, care ne dadea noua lectii de "democratie", stand cu ochii cat cepele pe resursele, inca fabuloase, ale tarii noastre!

Si, bagandu-l in fata pe Flatulescu, ca agent de vanzari (locuri de muuunca, locuri de muuunca!)la Rosia Poieni, Rosia Montana si la gazele de shist.

Duca-se si asta invartindu-se, unde si-a intzarcat dreacul copiii!

 

Wow - sau: uau!

Norvegia e dupa RO la gaze? Gaze de fasole sau ...?

Bai, ce tara mishto si bogata avem! D-aia toti uslamishtii stau cu mana-ntinsa la pomana electorala: de ce sa munceasca cand oricum vine ajutorul social?!!

Ia-o din fatza, din tufis mai pidilica...

... si tragicomedeste-o pana ejaculeaza in guritza aia a ta!

La capitolul petrol, am inteles ca Norvegia este mult dupa Romania!

Bah Bogdane .. bah minca’tzi’ash ... atzi innebunit dupa Referendum? Ponta tzi’a dat date despre ... petrol?
Norway 2.2 Mil bbl/day
Romania 106 K bbl/day
http://www.indexmundi.com/g/g.aspx?v=88&c=no&l=en
Te joci la combo box si switch Romania cu Norway.... Norway extrage de ... 20 de ori mai mult petrol ca noi ... minca’tzi’ash!

@paraipan - ABSOLUT DE ACORD CU TINE !...

In special cu ... "finalul" asertziunii.

...PE DE TREI !...

Enjoy pe 09.12.2012, petrolistule!
AMR 34!...

Petrolul nostru s-a dus la altii .. si dus a ramas ..

Puneti si voi niste intrebari doar ca sa fie puse .. ia sa fi pus regele in 1990 nu "restauratia" "micilor" comunisti si securisti .. citesc cu mare placere si comentariide bun simt, care vor sa adauge un fir de lumina in incalcita viata politica si sociala a Romaniei .. dar si destule "loaze" .. Of, of, mai, mai !!!

...

Sovieticii l-au impus pe dr.Petru Groza si pe Ghe. Gheorghiu Dej ,fara perdea , iar americamii il sustin pe Basescu ,cu o inversunare care da de gandit. Daca mai erau indoieli , Gitenstein ne-a aratat clar cine-i seful in Romania.

 

Ei, vezi!

Nu-ti ramane decat sa-ti bagi unghia de la deshtu' mic in gat!

....

Asculta , mai taca ! Daca tot pierzi vremea si postezi cu regularitate , ar trebui sa spui si tu cate ceva. Zgomotele pe care le produci ,nu denota ca ai fi dotat cu materie cenusie.

ptr DAVA

nu te enerva ...eu ieri am fost amenintat cu mo.artea pe-aici ....si nu e prima data .
Postatorii oranj fac ceea ce stiu mai bine , ceea ce le-a insuflat nasul pe care il au in suflet ....mojicia si tupeul.
In lipsa de argumente ramane doar provocarea si jignirea .
Atitudinea identica a cominternistilor de dupa '50 .....similitudinea e perfecta .Este politica fortei ...asa au facut si comunistii verzi , noi precum si nazistii la-nceput de drum .
Intimidarea sub orice mod este esentiala pentru aceste slugi .

Sunteti rrom?

Ce bow sunteti domnule !
Va urmaresc cu stupoare comentariile antiromanesti si ma mir cum poate un roman sa-si spurce natia si sa-si denigreze tara.
Am sentimentul ca sunteti evreu sau rus ... poate tzigan ...

Explicatie domnului a totstiitor: " fgrooster"

Priveste putin la calitatea raspunsului pe care l-ai dat....lasa de dorit.... Ca sa ma explic pentru o minte greoaie si probabil bolnava: mai mult de 11 milioane de romani au votat sau nu au votat, astfel: o parte din aces numar a votat pentru Basescu iar cealalta parte nu a votat deloc, ceeace inseamna ca este tot de partea lui Basescu. Daca erau impotriva lui, meregeau si votau Referendumul... Cred ai o picatura de sclipire sa intelegi ceva din cele spuse....

 

@larry_drob - Da, baiete, ESTE EXACT CUM BANUIAM !...

...(Pr)o(s)tita cronica!

Cind o sa am nevoie de "parerea" ta cu privire la ... calitate, atunci o sa-mi fac un audit cu ... ISO9000, habarnautule!

Si ai grija, daca cumva te "maninca":

Mishtocareala e permisa democratic doar celor care au macar ... 2000 de postari si cel putzin ... 500.000 puncte muncite din greu!

Nu-i permis .oului ce-i permis domnului, mai tzica!

Si nu uita:
Ia-tzi haine groase, iarna ... nu-i ca vara pe site-ul asta!

Enjoy pe 09.12.2012, politruc micutz-micutz-micutz de tot!
AMR 35!...

 

Nu stiam regulile acestea ... sunt in regulamentul

de functionare al Ziare.com sau asa socotiti ca ar trebui sa fie ? .. de asta imi place aici .. e ca cerul Londrei peste care trec norii parca ar avea un ventilator care-i tot mana, ii aduc si ii imprastie pe deasupra locurilor .. si veniti si spuneti acum ca inteligenta si dreptul de a avea o parere se castiga doar prin numarul de postari sau un anumit nivel de puncte acumulate ? .. si va mai considerati democrati ?! .. anti-Basescu spuneti !? .. Hm .. mai curand adeptii unei anarhii bine orchestrate .. am inceput deja sa simt gustul "dictaturii" .. aceasta-i normalitatea ???

Gata, m-ai luminat prietene!

Doamneee, da' ce prost eram, inainte sa te citesc: "11 milioane de romani au votat sau nu au votat, astfel: o parte din aces numar a votat pentru Basescu iar cealalta parte nu a votat deloc".

In traducere: "o parte (din 11 milioane) a votat pentru Flatulescul" si ... NIMENI n-a votat impotriva!

Ti-as dori sa te intalnesti pe strada cu unul dintre aia "nimeni" si sa-i spui si lui ... perla asta de intelepciune!

Numa' sa-ti iei dinainte ceva masuri de securitatea "muncii" de postac pedelist: casca, cotiere, genunchiere, scoica pentru ... mostenirea stramosheasca, poate si-o vesta de Kevlar.
Ca, nu se stie care va fi reactia amaratului, saracit de n.esimtirea Flatulescului tau personal!

Sanatate!

 

@bogdan4153 - Salutare, bine te-am regasit!...

Nu-tzi mai toci nervii cu jumelatzii ashtia intelectual.
Orict de XXXXXXXXXXXXL ar fi marimea prezervativului, multora le ... flutura-n neshtire!

Grija la depunctari.
La inceput, nu din comentarii oricit de logice, pertinente sau cu bun simtz se fac punctele. Ci din ... punctarea celorlatzi forumishti.
Ce sa-i faci, asta-i "deontologia" pro-basishtilor.
Daca mai aduni si conturile multiple (nu putzine) o sa ai imaginea unui real ... pseudo-rating!

Enjoy pe 09.12.2012!
AMR 35 si ... sanatate!...

Pentru academicianul "du Arschoch"

Una la mana, n-am suportat niciodata securistii, informatorii si nici cozile lor de topor, daca intelegi ce vreau sa-ti comunic, tie personal!

Doi la mana, cu atat mai putin ... instrumentele lor j.egoase, doua palme sub curea, iarasi daca intelegi ce vreau sa-ti comunic, tie personal!

Vezi ca maine s-au anuntat ploi torentiale, asa ca fa bine si doteaza-te c-un prezervativ, nu cumva sa te uzi pe cap!

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor