Rosca Stanescu sustine in continuare ca i-a fost refuzata depunerea unui amendament

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 16:19
2254 citiri
Rosca Stanescu sustine in continuare ca i-a fost refuzata depunerea unui amendament
Foto: Arhiva

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a declarat, luni, ca isi mentine afirmatiile legate de faptul ca i-a fost refuzata depunerea unui amendament la bugetul de stat de catre un reprezentant liberal, de la Secretariatul Senatului, precizand ca acesta viza transferarea unor sume la Ministerul Culturii.

"Amendamentul meu este si nu este, in sensul ca eu l-am facut, dar nu a fost primit amendamentul de catre Comisia de cultura din care fac parte. (...) De la Secretariatul Senatului, o doamna de acolo s-a dus in numele meu cu acest proiect de amendament si de acolo i s-a spus ca nu e primit amendamentul, ceea ce nu se poate, asa ceva nu s-a mai intamplat in istoria Parlamentului", a afirmat senatorul PNL.

Premiera: Alesii USL nu au amendamente la buget

El a precizat ca va insista ca amendamentul sau sa fie primit la Comisia de cultura.

"Mi s-a spus telefonic in cursul zilei de miercuri, cand am solicitat formularele pentru amendamente, dupa ce mi s-au transmis formularele, de la Secretariatul Senatului mi s-a spus sa nu depun amendament, ca s-a luat decizia politica de a nu depune amendamente", a sustinut Rosca Stanescu, mentionand ca mesajul i-a fost transmis din partea PNL de la Secretariatul Senatului.

In ceea ce priveste reactiile liderilor PNL fata de acuzele sale, el a precizat ca nu a fost intrebat de nimeni din conducerea PNL ce s-a intamplat.

"Cred ca avem o mare responsabilitate si o mare autoritate data de cetateni, in sensul de a nu sta la remorca Guvernului si de a fi foarte activi cand e vorba de promovarea unor acte normative. (...) Situatia e putin mai parsiva, pentru ca oficial nu se spune ca nu avem dreptul, vad ca sunt contrazis la modul oficial, dar nu cred ca este deloc bine si nu cred ca asa trebuie sa incepem patru ani de Parlament", a mai sustinut Rosca Stanescu.

Senatorul PNL a precizat ca amendamentul sau consta in mentinerea bugetului Administratiei Prezidentiale la nivelul cheltuielilor din 2012, iar suma prevazuta pentru majorare sa fie trecuta la bugetului Ministerului Culturii pentru restaurarea monumentelor istorie si pentru edituri.

Crin Antonescu neaga ca parlamentarilor USL li s-a interzis sa depuna amendamente la buget

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca ideea ca li s-ar fi interzis parlamentarilor USL sa depuna amendamente la bugetul de stat pe anul 2013 este falsa, el aratand ca in USL nu a fost luata nicio decizie politica prin care sa se impuna ceva parlamentarilor in acest sens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Rosca Stanescu amendamente buget, #Crin Antonescu Rosca Stanescu, #amendamente buget 2013 , #amendamente