Breaking news: va prezentam dezastrul asa cum este el!

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 08 Iunie 2010, ora 23:50
13157 citiri
Breaking news: va prezentam dezastrul asa cum este el!

Probabil ca cei aflati la putere stiu intotdeauna, cu cel putin o clipa inaintea noastra, ce urmeaza sa se intample. Daca nu pentru motivul ca sunt mai informati, macar pentru faptul ca unele decizii pe care stiu ca urmeaza sa le ia vor avea anumite consecinte si nu altele.

In cazul in care chiar si asa ei tot nu au aflat ce urmeaza sa ni se intample in doar cateva luni de acum incolo, inseamna ca ne meritam cu totii soarta de condamnati la dezastru si falimentul statului.

Sa ne imaginam ca totusi ei au macar ceva intuitii in legatura cu viitorul, iar din aceasta perspectiva, veselii nostri guvernanti presupun (cel putin) ca in tara va urma prapadul general si dezastrul national, iar ceea ce traim (inca) sunt ultimele clipe ale paradisului artificial pentru care ne-am iluzionat si ne-am mintit (unii pe altii) zeci de ani la rand.

Taierile salariilor si pensiilor nu si-au facut inca efectul, cresterea fiscalitatii inca nu a fost anuntata (desi va urma fara doar si poate), cresterea facturilor la intretinere, din cauza taierilor subventiilor, inca nu a venit, inflatia abia incepe sa isi faca simtita prezenta, la fel ca si cresterea monedei euro in raport cu leul.

Cand iarna se va apropia, cand euro nu va mai putea fi tinut in frau, salariile si pensiile vor veni deja taiate, iar preturile vor arunca in aer puterea de cumparare a romanilor - guvernantii repede asumatori de raspundere fara nicio raspundere in fata unor distrati de parlamentari vor simti pentru prima oara ce insemna fiorii esecului unei politici chioare, fara viziune, ce a avut dintotdeuana drept unic scop capatuirea personala.

Intr-o tara precum Romania, unde politicienii nu au raspuns si nu au platit niciodata in fata nimanui, indiferent de ce dezastru au lasat in urma, unde nici societatea nu sanctioneaza niciodata faptul ca a fost prostita si pacalita mereu si mereu, fara rusine si fara jena, de conducatorii pe care a insistat sa ii voteze pana la satietate - intr-o astfel de tara decontul prostiilor eterne trebuia sa isi anunte prezenta.

In aceasta ecuatie fara nicio necunoscuta, dar plina de anonimi ratati de plin istoric, Guvernul Boc a facut cea mai proasta figura. Dintre toate guvernele postdecembriste, Boc I, II, III si IV a avut discursul cel mai radical (din aceasta cauza si cel mai ipocrit si demagogic), a inregistrat cele mai colosale esecuri (a inceput fara sa finalizeze tot ce i-a trecut prin cap), a realizat cele mai mari prostii (a adoptat cele mai multe legi neconstitutionale si cele mai multe masuri pe care apoi a trebuit sa le anuleze) si, nu in cele din urma, a reusit unica performanta de a minti un popor intreg luni de zile fara nicio mustrare de constiinta, pentru ca apoi sa il umileasca total recunoscandu-i ca l-a pacalit, fara insa sa plateasca aceasta minciuna nici intr-un fel.

Intr-un an si jumatate, daca ar fi sa luam la puricat performantele guvernului Boc, ne-ar lasa nervii si ne-ar apuca dracii. O lege a salarizarii unice promisa de aproape doi ani, dar inca neintrata in functiune. Si data oricum peste cap de taierile disperate. Legea si reforma educatiei - plimbata si rescrisa un an intreg, pentru ca acum sa nu mai stie nimeni ce si cum aduce nou sau bun - inca un esec. Legea pensiile - mai bine nu am mai lua-o in calcul, din moment ce oricum nu a fost finalizata, iar debutul ei este dat de taierile cu iz de condamnare la moarte.

Cat despre reforma administratiei publice (care a sfarsit intr-o politizare barbara si primitiva), seturile succesive de masuri anticriza (dovedite toate esecuri colosale in anonimatul lor) sau blocajele politice de dragul pastrarii cu orice pret a Puterii - toate acestea dau masura perfecta a profilului acestei aliante intre Basescu si partidul creat dupa figura si chipul sau - PD-L.

Care vor fi costurile acestei incapatanari si insistente in eroare si in minciuna? Decontul final nu este departe. Va sosi odata cu frigul si primele frunze ale copacilor cazute si odata cu intoarcerea masiva a romanilor din Italia, Spania si Grecia - tari si ele tot mai lovite de criza economica.

In toamna acestui an Basescu, Boc & comp. vor ajunge fara sa vrea fata in fata cu raspunderea adevarata fata de toate erorile si esecurile facute in ultimii ani.

Nimic nu ne mai poate scapa, cu atat mai putin incercarile disperate ale guevrnantilor de a slabi porcul in ajun de taiere. El este deja prea gras, iar la iarna se va prabusi sub propria grasime, prostie, lene si minciuna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#asumare raspundere Guvern Boc, #masuri austeritate Guvern Boc, #motiune cenzura Guvern Boc , #asumare raspundere Guvern Boc