Victor Ponta: Boc a ajuns sa fie o rusine pentru Cluj si Ardeal

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 10:48
2083 citiri
Victor Ponta: Boc a ajuns sa fie o rusine pentru Cluj si Ardeal
Foto: Antena 3

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri ca social democratii sustin motiunea de cenzura initiata de PNL deoarece nu sunt de acord cu "ticalosia lui Boc, care a ajuns sa fie o rusine pentru Cluj si Ardeal".

"Premierul face intelegeri pe seama Ardealului. Daca mai era vreun clujean caruia inca nu ii era rusine cu Boc, cred ca dupa (asumarea Legii Educatiei n.red.) asta va disparea. Cred ca si presedintelui Consiliului Judetean Cluj ii e rusine sa spuna ca il cunoaste pe Boc", a mai spus liderul social democrat.

Intrebat daca la actuala motiune de cenzura va mai negocia cu parlamentarii de la Putere, Victor Ponta a precizat ca nu va mai face aceasta greseala.

Guvernul si-a angajat raspunderea pe Legea Educatiei

"Au fost lucruri bune pe 27 (ziua in care s-a votat motiunea de cenzura n.red.). Primul a fost colaborarea cu sindicatele si al doilea capacitatea de a fi umar la umar cu PNL. Insa, mi-am dat seama ca nu poti sa indrepti un rau tot printr-un rau, drept urmare nu vom mai negocia cu nimeni si vom castiga pana la urma, cu ajutorul oamenilor", a mai spus Victor Ponta.

PSD si PNL depun impreuna motiunea de cenzura pe Legea Educatiei

Liderul social democrat le-a promis profesorilor ca imediat ce PSD vine la putere modifica Legea Educatiei, adica forma in care a fost asumata de Guvernul Boc.

"Aceasta lege este o prostie si vreau sa le spun profesorilor ca a doua zi dupa ce venim la putere o modificam. Am depus motiunea ca sa le aratam profesorilor ca suntem alaturi de ei, dar nu am spus ca trece. Hai sa fim realisti! Mi-e greu sa cred ca se vor dezlipi parlamentarii puterii de pe scaune ca sa voteze, inca au lipici pe pantaloni. Si nu voi mai negocia cu nimeni de la Putere, ca nu te poti baza pe ceea ce discuti in particular. Insa, in mod sigur nu ne dam batuti", a mai spus acesta.

La doar o zi dupa ce motiunea de cenzura a cazut Guvernul Boc si-a asumat raspunderea pe Legea Educatiei. Nemultumirile au survenit la scurt timp dupa ce parlamentarii Opozitiei au observat ca in actuala forma a legii sunt amendamente care prevad ca istoria si geografia sa fie predata in limba maghiara.

Daca legea intra in vigoare copiii din comunitatile de maghiari, sasi si rromi vor putea sa invete in limba materna toate materiile, istoria si geografia Romaniei. De aceea PNL a decis sa initieze o noua motiune de cenzura, care cel mai probabil va fi depusa pana sambata.

Tot in aceasta lege sunt amendamente care prevad ca elevii maghiari vor studia limba si literatura materna, Istoria si traditiile minoritatii lor, precum si muzica minoritatii, "pe baza programelor si a metodologiilor specifice elaborate de colective de experti cunoscatori ai limbii si ai culturii minoritatii respective si aprobate potrivit legii."

Ce aduce nou Legea Educatiei?

Si social democratii s-au alaturat demersului, liderul social democrat anuntand ca parlamentarii din Ardeal i-au cerut asta.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Victor Ponta atac Boc, #asumare Guvern Legea Educatiei , #asumare raspundere Guvern Boc