Opinii: Craisorul Abraham Janos. Tradare in interes national

Duminica, 31 Octombrie 2010, ora 23:58
8615 citiri
Opinii: Craisorul Abraham Janos. Tradare in interes national
Foto:adevarul.ro

Daca ar sti tatal lui Emil Boc ca feciorul crescut in miezul Apusenilor si devenit ucenic spiritual al profesorului sau de istorie ca, pentru a pastra puterea, a dat UDMR satisfactia de a-l transforma pe Avram Iancu in Abraham Janos, i-ar sparge doua oua in cap, nu unul.

Premierul i-ar explica parintelui sau ca miza acestei puteri este modernizarea institutiilor statului, adoptarea unor legi fundamentale pentru insanatosirea societatii - echitate in sistemul de pensii si salarizare, adaptarea instructiei nationale la necesitatile copiilor, nu ale dascalilor, instituirea raspunderii fiscale a ministrilor - , fara de care Romania ar ramane un stat inapoiat. Masuri care fara sustinerea UDMR nu se pot adopta.

Tatal sau ar intelege, ca si restul ardelenilor, dar ar pune o intrebare de bun simt: daca maghiarii ar fi cerut autonomie teritoriala in schimbul sustinerii? Pana unde poti calca in picioare sentimentele poporului tau pentru a-i oferi in schimb progres? Daca amputezi o parte importanta din simtirea lui, va mai avea putere sa sustina parteneriatul in absenta caruia un politician poate cladi doar in mintea sa?

A incercat sa ma convinga cineva ca oricum, statul nu are in secuime controlul procesului educational, ca Istoria si Geografia erau si pana acum viciate de interesele unor politicieni care nu recunosc Marea Unire si tin doliu la fiecare 4 iunie (Trianon), aratand intregii lumi o trauma fara leac. In plus, continutul manualelor este aprobat de Ministerul Educatiei, care nu va da unda verde falsificarii istoriei oficiale.

Dadadadada! Tineti minte cat scandal a fost in momentul trecerii la manualele alternative, cand in scolile din secuime au ajuns invataminte tiparite despre nedreptatea suferita de Ungaria ca urmare pierderii unor teritorii, iar copiilor li se spunea ca vechea cultura si civilizatie trebuie conservata cu orice pret.

Predarea Istoriei si Geografiei Romaniei in limba materna este in interesul copiilor, suna una dintre justificarile puterii. Ce inseamna acest interes? Le este de folos elevilor din Csikszereda (Miercurea Ciuc) intarirea sentimentului ca filmul in care joaca ei este in realitate un cosmar? Cui serveste intretinerea urii, in afara de UDMR, care fara activarea periodica a simbolurilor traumei si-ar pierde obiectul muncii si ar disparea de pe scena politica, cu tot cu intreaga galerie de demnitari care cheltuie din taxele si impozitele tarii pentru a-i contesta substanta?

Dupa unii, si romanii care contesta dreptul minoritatilor de-a beneficia de instructie in limba materna reprezinta tot o ramanere in urma pe scara progresului gandirii.

Iar o dovada de civilizatie ar fi un salt in viitor, unde singurul capital politic va fi contabilizat prin eforturile ca toti cetatenii, indiferent de limba pe care o vorbesc, sa-si doreasca un stat puternic prin unitate si edificarea unui trai mai bun.

Asa este. Doar ca reminiscenta este caracteristica unei cantitati mari de populatie, pe care un politician onest nu o poate ignora. Ca sa ajunga sa o faca, in scolile din Romania trebuie predate democratia si iubirea. Nu obraznicia. Or pana la proba contrara, UDMR n-a demonstrat asta. Romanii fac eforturi sa uite, si isi doresc din tot sufletul sa intinda mana oricui le zambeste si afirma ca incercarea este reciproca. Dar nu obtin decat discursuri in care politicienii maghiari sustin ca dragoste cu sila nu se poate.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#istoria geografia limba maghiara, #asumare legea educatiei, #santaj UDMR , #asumare raspundere Guvern Boc