Liberalii au depus amendamente la proiectele Legilor austeritatii

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 15:01
1079 citiri
Liberalii au depus amendamente la proiectele Legilor austeritatii
Foto: Arhiva

Parlamentarii liberali au depus vineri, la Camera Deputatilor, o serie de amendamente pe cele doua proiecte de legi pe care Guvernul isi va angaja raspunderea, care vizeaza eliminarea prevederilor propuse de Executiv si inlocuirea cu masurile alternative ale PNL.

Potrivit unui comunicat de presa semnat de viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, modificarile liberalilor "elimina prevederile inacceptabile si le inlocuieste cu un program de masuri fiscale, masuri financiare si de reducere drastica a cheltuielilor cu aparatul de stat si a celor considerate inutile".

Astfel, PNL propune anularea impozitului minim, reducerea TVA pentru constructiile si tranzactiile de locuinte noi la 5%, reducerea integrala a impozitului pe venit si a cotelor de contributii sociale, pentru intreaga perioada a anului 2010, pentru angajatorii care creeaza locuri de munca si angajeaza persoane aflate de peste trei luni in somaj, introducerea unor bonificatii de 5% din valoarea obligatiilor fiscale pentru contribuabilii care isi platesc taxele la termen, reducerea majorarilor de intarziere la plata obligatiilor fiscale catre Bugetul General Consolidat la 0,02% pe zi, introducerea taxarii inverse pentru produsele agro-alimentare si pentru lucrarile de constructii - montaj.

Potrivit documentului, liberalii cer "reducerea cheltuielilor bugetare si stoparea risipei, prin ajustarea unor capitole de cheltuieli prin: reducerea cu 50% a cheltuielilor prevazute in legea bugetara cu achizitii de imobile, dotari independente, elaborarea studiilor de prefezabilitate si de fezabilitate, deplasari, detasari, transferuri, precum si reducerea cu 25% a cheltuielilor prevazute in bugetul de stat cu bunuri si servicii".

Cat priveste reducerea pensiilor, PNL "ramane consecvent cu ceea ce a afirmat inca de la aparitia Legii sistemului unitar de pensii ca aplicarea unei legi nu poate fi retroactiva, iar in ceea ce priveste categoriile de pensionari care beneficiaza de legi speciale, ei vor intra in sistemul unitar de pensii, insa cuantumul pensiei lor neputand sa depaseasca 5 salarii medii brute pe economie".

M.M.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#liberali masuri austeritate, #asumare raspundere Guvern Boc , #asumare raspundere Guvern Boc