PD-L ne ia de prosti!

Luni, 07 Iunie 2010, ora 16:00
8784 citiri
PD-L ne ia de prosti!
Foto: PD-L

PD-L ne demonstreaza, zi de zi, ca a fost doar un balon umflat cu gaze de la Cotroceni si incepe sa se transforme intr-o curmala uscata care alearga zanatec, intr-o galeata prezidentiala din ce in ce mai tulbure. Cica ei sunt virgini! Hai nu zau?

Mai acum un an se inghesuiau si se paruiau care sa fie primul care sa pupe varful papucului sultanului. Isi dadeau la gioale si se parau unii pe altii. Salivau de placere cand, de pe divanul lasciv imbracat in culori tricolore, sultanul ridica cate o spranceana aducatoare de favoritisme. Se zgariau, se scuipau si se denuntau unii pe alti pentru cate vreun whisky baut cu "Inaltimea Sa" sau pentru cate vreo decoratie sau stea pe umar primita de la "Prea-Maritul"! Din spatele cortinei, fiinta "vulvara", blonda de la Cotroceni, acorda gratieri, dispense si "indulgente".

Pentru satisfactia lui Traian Basescu, PD-L a uitat mereu esentialul si nu a mai vazut padurea din cauza copacilor. A lucrat pompieristic si a insailat solutii facile pentru "functionarea statului" uitand de scopul final: cetateanul! De parca cetatenii ar trebui sa fie slujitorii statului si nu invers.

PD-L a uitat ca este in slujba cetateanului. Acum, la disperare, totul are o tenta terminala, viciata de graba lor de a-si incheia taras-grapis un mandat pe care omeneste vorbind si l-au dorit linistit si aducator de profituri.

Isi smulg parul din cap si peroreaza demonic si apocaliptic, in direct, la televizor: "numai noi stim, numai noi putem, numai noi vrem". Acuma ... pe bune? Oti fi unici?

Noi suntem unici

Daca "noi", PD-L-ul, nu mai suntem la putere, o sa se aleaga praful si pulberea de tara si de statul roman. Chiar asa? PD-L-ul nu este numai cel mai bun, ci este chiar unic? De neinlocuit? Si, in afara de faptul ca sunteti unici, sunteti si perfecti? Precum Creatorul vostru?

"Cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit!" Apucaturile astea mesianice paveaza drumul cel mai scurt catre totalitarism. Ce dulce amagire, cu aroma de migdale, pentru toti neofitii din istorie care s-au intamplat sa ajunga pe vreun scaun de sef: sa fie recunoscut drept unic si drept purtator de adevar.

PD-L marseaza permanent pe ideea ca masurile de austeritate financiara sunt benefice si cine se opune este, practic, un tradator de tara. Ceea ce "uita" sa recunoasca PD-L este faptul ca tara nu este speriata neaparat de taierile de salarii, ci de lipsa perspectivei.

In plus, auzi draga poporule, cica Opozitia critica prea mult Puterea si nu vine si ea cu niste solutii. Acum, eu cred ca-i cam imoral sa ceri tocmai de la Opozitie solutii, tu, partid prezidential care i-ai balacarit si sufocat pe toti cu contractele tale preferentiale.

Si daca tot le ceri, draga PD-L-ule, le-ai si accepta? Si daca le-ai accepta ... n-ar fi un pic mai normal sa-i lasi pe ei, Opozitia, sa le aplice, adica sa guverneze? Asa ca chestia asta cu critica Opozitiei care critica Puterea e cam retorica, tine de un fel de filosofie inversa de tip sofist si, in plus, e un fel de fandoseala pentru B1TV. Eventual pentru OTV, cand isi mai aminteste doamna ministru Udrea ca mai are vreun "jerseu" de tricotat.

Si totusi, cine sunt pedelistii?

Sa admitem, totusi, ca propaganda PD-L-ului este corecta si ca, de exemplu, liberalii au dus tara la dezastru. Au consumat banii si n-au pus la pastrare pentru zile negre ne tot povesteste doamna Udrea. Adica pentru al doilea mandat al lui sefu'!

Pai, ce? Doar n-o fi plecat Tariceanu cu banii acasa!? Tot la popor s-au dus. In mariri de pensii si salarii. Care guvern ar fi fost atat de idiot ca, in timp de crestere economica, sa nu mareasca si salariile bugetarilor? Ca nu au fost prevazatori, asta e altceva. Oricum PNL nu a avut niciodata o cota mai mare de 20% ca sa fie acuzat de "cumparaturi electorale". Restul de 80% din parlamentari unde au fost?

Totusi, hai sa mai calculam, inca o data, cati dintre actualii pedelisti au fost implicati, in mandatul trecut, in actul de guvernare? Faceti un calcul al actualilor parlamentari si ministri PD-L si veti surprinde un adevar crud: aproape jumatate din actualii pedelisti au fost la guvernare, in mod direct, in perioada 2007-2008, cu functii "de forta": parlamentari, prefecti (astia sunt de poveste!), oficiali guvernamentali, sefi de agentii, primari (astia mai sunt si acum), consilieri.

In plus, un guvernator al BNR care deja incepe sa ne puna niste semne de intrebare privitor la aplecarea domniei sale catre interesele reale ale Romaniei.

Isi asuma acum PD-L si paternitatea acestora? De ce nu-i da afara din partid daca astia sunt vinovati de "dezastrul" Romaniei? De Sebastian Vladescu va amintiti? Penelist de frunte care nici acum nu stie sa lucreze pe calculator (tot cu creionul chimic dom' ministru?) si care a facut dizidenta in PNL doar ca sa se bata cu Cristi Boureanu pe aceeasi nevasta.

Vajnicul Gheorghe Stefan (Pinalti), pedelist de frunte, a fost primar PNL pana in decembrie 2008. Isi aminteste cineva cum a ajuns Elena Udrea in anturajul presedintelui? Pe filiera PNL! Altii? Sunt prea multi pedelisti care ne aburesc.

Or fi astia mai buni sau noi mai fraieri?

Adica astia chiar ne iau de fraieri si ne servesc aceeasi galusca rasuflata cu PSD-ul care a nenorocit tara? Pai astia nu mai sunt la guvernare de vreo sase ani. Si, in ultimii 20 de ani, "comunistul" de Iliescu a pregatit tara pentru NATO, Nastase a negociat "la sange" intrarea in UE, Ciorbea a facut startul reformei, iar Basescu dadea trenuri gratis minerilor in 1990 sa vina la Bucuresti.

Totusi, am intrat in UE, NATO, iar din 2005 am avut un presedinte jucator si vreo 5 guverne (Tariceanu plus 4 Boci).

PD-L a castigat alegerile din 2008, adica 30% plus un senator, spunand ca sunt mai buni decat ailalti care sunt rai. Ori, in aproape 2 ani de mandat (2 sesiuni parlamentare), n-au demonstrat ca sunt mai buni decat ceilalti. Dimpotriva!

Poporul asta duce acum un jug pe care nu l-a mai purtat din perioada interbelica. Curba de sacrificiu pe care ne-o scuipa-n fata politicianul de tip "Udrea, Videanu, Prigoana & co", cu o nonsalanta rozalie, copiata din cafenelele de pe Dorobanti, o sa ne afecteze doar pe noi, nu si pe ei.

Intre timp, puteti sa fiti convinsi, ei si-au pus, demult, averile la adapost, si-au conservat afacerile, si-au instalat clanurile in pozitii caldute fie la Bucuresti fie la Bruxelles fie pe aiurea in lume, cat mai departe de o Romanie care incepe sa injure ... Prea multa lume injura.

Blestemul, Basescu si romanii

PD-L-ul chiar nu aude sudalmele tarii? Poate ca o fi din cauza prea multor BMW-uri antifonate si a posetelor Vuittoane purtate prin cluburile de fitze. Hai sa mai facem acum, draga domnule presedinte, cate o baie de multime. Uite, se apropie Sf. Petru si Pavel, pe 29 iunie! Ce zici? Te incumeti?

Si totusi, degeaba plange acum poporul! A votat promisiunile lui Basescu, s-a procopsit cu minciunile lui Berceanu si sta, fata-n fata, in fiecare zi, cu nesimtirea lui Udrea.

Astia chiar ne iau de fraieri. Adica: hai sa strangeti voi cureaua ca sa ne terminam noi mandatul ca inca mai avem datorii la banci si la sponsorii din campanie.

Cine-a fost mai las la Snagov: Basescu sau pedelistii?

Da, domnul Basescu a avut dreptate duminica la Snagov cand le spunea pedelistilor: PD-L "poate intra in istorie sau poate pleca ca un las".

Dar a gresit topica frazei. De fapt, ar fi trebuit sa spuna: "PD-L poate intra in istorie ca un las sau poate pleca".

Cam asta defineste acum PD-L: un partid de non-valori care impart, cu totii, acelasi creier: al lui Traian Basescu. Cam multe escrescente din acelasi creier. Cum sa mai lucreze statul asta daca toti isi iau seva din acelasi creier?

Si daca PD-L va pleca in istorie ca un las, in vara lui 2010, la fel o va face, peste 4 ani si domnul Basescu. Va trebui, in sfarsit, sa se recunoasca depasit de romanii pe care, el insusi, ii dispretuieste in mod visceral.

Din nefericire, vom avea, pentru inca 4 ani, un presedinte prefacut. Dar, poate (!!!), cu timpul, va intelege si domnia sa ce inseamna paradoxul democratiei: separatia puterilor in stat. Adica un parlament de o "culoare" si un presedinte de alta "culoare". Ambele lucrand dupa "fisa postului". In niciun caz dupa latimea fustelor blonde ale consilierelor tomnatice. Si totusi, romanii pot fi asa de ingaduitori incat sa-l invete, inclusiv pe presedinte, ce inseamna democratia.

Crainicul stadionului national

Ce este remarcabil este ca, zilele astea, premierul Boc isi exerseaza, intr-o oglinda doar de el stiuta, discursul sacadat, aproape robotronic, al crainicului de stadion care ne anunta scorul la pauza:

Jucatorii isi fac meciul pe gazon, arbitrii isi iau "tainul", observatorii federali se ung cu magiun de culoarea "euroilor", portarii stadionului-ministri-borduriabili isi construiesc vile pe la Monte Carlo, iar seful Ligii Prezidentiale ranjeste porceste: iar i-am ciuruit.

Intre timp, spectatorii au plecat demult. Scarbiti de meciul "aranjat", de majoretele blonde care-au ajuns sa fie mai importante ca spectatorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#motiune cenzura Guvern, #masuri austeritate Guvern, #reduceri salarii bugetari , #asumare raspundere Guvern Boc
Comentarii
Poza oscar
oscar
rank 5
Saracii pedelaci, cat s-au jerfit ei pentru tara,ce inteligente au scos in fata si ce intelectuali au in partid
A
anonymus
rank 1