Scandal in Parlament: Sindicalisti din educatie nu au fost lasati sa intre la asumare

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 18:51
1125 citiri
Scandal in Parlament: Sindicalisti din educatie nu au fost lasati sa intre la asumare
Foto: Antena 3

In timp ce premierul Emil Boc citea textul proiectului de asumare a raspunderii pe Legea plafonarii salariilor profesorilor, cativa sindicalisti au incercat sa intre in sala de plen, dar nu au fost lasati de catre angajatii Palatului Parlamentului.

Potrivit agentiilor de presa, numarul acestora a fost intre 10 si 20 de persoane, dar imaginile transmise de Realitatea TV au aratat cum doua doamne au incercat fara succes sa urce scarile dinspre balcoanele salii de plen.

"Unii colegi au dorit sa vada cum se desfasoara angajarea pe lege, au vrut sa fie in balcoanele Parlamentului. Nu e o actiune a miscarii sindicale acum asteptam ca plangerea impotriva lui Anastase sa fie pe rol, pentru ca Roberta Anastase a refuzat prezenta noastra in Parlament.

E posibil sa fie membre de sindicat, dar au avut o initiativa proprie nu a fost ceva organizat. Nu avea nimeni mandat, nu am cerut prezenta acolo pentru ca suntem acum cu plangerea pe rol", a declarat Liviu Pop, lider sindical, explicand prezenta celor doua membre de sindicat.

Guvernul si-a angajat raspunderea pe Legile salarizarii profesorilor si Dialogului Social

Cele doua doamne au sustinut ca au depus cerere, conform procedurii, pentru a participa la sedinta si chiar au lasat buletinele la poarta, la sfatul deputatului PSD Mircea Dusa.

Cu toate acestea, Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, a precizat ca pana la ora 14:30, nu era inregistrata nicio cerere la secretariatul Camerei.

"Conform regulamentului, trebuie depusa o cerere. Accesul este permis in limita locurilor din balcoane. La 14:30 l-am intrebat pe secretarul general daca a fost depusa o cerere si nu a fost depusa. Sunt niste detalii tehnice, nicidecum politice", a afirmat Anastase, in fata jurnalistilor.

Spusele sale au fost confirmate si de secretarul general adjunct al Camerei.

Marian Enache, care a explicat, la Realitatea TV, ca "participarea cetatenilor la sedintele Camerei se face in urma unei proceduri tehnice reglementate in regulament. Se forumuleaza o cerere, se adreseaza secretarului general si orice cetatean care vrea sa participe este primit la sedinte. In acest caz nu a existat o cerere oficiala, formulata in scris si depusa la secretariat".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#profesori scandal Parlament, #scandal Parlament acces balcon, #Boc asumare raspundere , #asumare raspundere Guvern Boc
Comentarii
Poza ioana1
ioana1
rank 5
ASTA SPUNEAM ; GUVERNUL N-AVEA DREPTUL ASUMARII ACESTEI LEGI, DE CE N-ARE TIMP GUVERNUL CAND VINE VORBA DE INTERESELE NOASTRE?
Poza marci
marci
rank 1