Gheorghe Iancu: Revocarea mea este un abuz

Marti, 03 Iulie 2012, ora 15:45
3060 citiri
Gheorghe Iancu: Revocarea mea este un abuz
Foto: Arhiva

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a declarat, marti, ca demersul celor de la USL de a-l revoca din functie reprezinta un abuz si sustine ca exista, intr-adevar, acuzatii la adresa activitatii sale, dar nu si probe care sa justifice actiunea grupurilor parlamentare ale PSD si PNL.

"Mie mi se pare ca este un abuz o asemenea revocare. Voi respecta hotararea Parlamentului, ei decid (...) Acuzatiile pot sa existe oricand, dar nu exista probe ca sa le sustina. Am demonstrat aici in comisie ca in realitate dansii considera ca as fi reactionat politic - nu sunt membru de partid - cand am sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu doua ordonante, una privind restituirea unor sume de catre primarii si a doua cu schimbarea subordonarii Institutului Cultural Roman.

In primul rand ca atributia sau posibilitatea de sesizare este prevazuta de Constitutie, nu e prevazuta de mine sau de altcineva. In al doilea rand, vrea sa va spun ca insasi CCR a admis-o pe prima dintre ele, ca urmare competenta a fost validata", a declarat Iancu dupa ce Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au votat revocarea acestuia de la conducerea institutiei Avocatul Poporului.

Igas: Astazi e randul Avocatului Poporului de a intra sub tutela de "prietenie" a USL

Totodata, Iancu a sustinut ca autoritatile publice sunt obligate sa acorde Avocatului Poporului toate informatiile necesare pentru realizarea atributiilor: "In al treilea rand, autoritatile publice sunt obligate, asa spune tot Constitutia, in articolul 59, alineatul 2, ca sunt obligate sa imi acorde tot spijinul in realizarea atributiilor, ca urmare, in comisie s-a invocat faptul ca eu m-am sesizat din oficiu in legatura cu o serie de masuri neconstitutionale si nelegale pe care le-a luat Ministerul Sanatatii, ministerul Finantelor si Casa Nationala de Sanatate cu toate ca acestea, de fapt, aceste masuri au fost niste scrisori prin care solicitam niste informatii in legatura cu faptul ca masurile respective incalcau niste drepturi".

Avocatul Poporului sustine ca taxa de clawback incalca grav "dreptul la sanatate"al cetatenilor. "Taxa de clawback incalca grav dreptul la sanatate pentru ca sunt foarte multe societati care nu vor sa vina sa mai aduca medicamente, pentru simplu motiv ca exista aceasta taxa de clawback. Eu am solicitat niste informatii, care nu au fost date, deci s-a incalcat si Constitutia de catre cei care astazi fac acuzatii", a mai declarat Iancu.

Comisiile juridice din Parlament au votat revocarea Avocatului Poporului

Gheorghe Iancu a afirmat ca, dupa ce a facut sesizarea privind banii pentru primarii, a avut parte de presiuni politice din partea USL: "Premierul a iesit dupa ce am sesizat CCR sau dupa ce s-a pronuntat si mi-a spus ca sunt avocatul primarilor PDL sau ceva de genul acesta. Este o aberatie treaba aceasta, dar nu numai, dar inainte de a sesiza CCR, la Craiova, primar la Craiova era o persoana de la UNPR, dupa alegerilor locale a devenit primar o doamna de la USL, ca urmare daca nu as fi facut sesizarea aproape cei 34 de milioane de euro sau ceva de genul nu ar fi fost posibil sa fie folositi de actualul primar USL".

Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului, au votat, marti, revocarea lui Gheorghe Iancu de la conducerea institutiei Avocatului Poporului cu 14 voturi pentru, doua impotriva si trei abtineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Gheorghe Iancu revocare abuz, #Gheorghe Iancu vot revocare Avocat Poporului , #Avocatul Poporului
Comentarii
Poza Radar
Radar
rank 5
Poporul sunt io a zis marele Ponta citandu-l pe Stalin, si deci nu