Parlamentarii vor face luni o propunere comuna pentru Avocatul Poporului

Duminica, 26 August 2012, ora 16:39
3739 citiri
Parlamentarii vor face luni o propunere comuna pentru Avocatul Poporului
Foto: presaonline.com

Liderii grupurilor parlamentare si presedintii celor doua Camere se vor reuni, luni, dupa sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, pentru a face o propunere comuna pentru Avocatul Poporului, a declarat, la sfarsitul saptamanii, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

"Dupa ora 15:00, dupa inchiderea sedintei, (n.r. in care se va citi decizia CCR de invalidare a referendumului), care este una formala, liderii grupurilor parlamentare se vor reuni intr-o sedinta cu presedintii celor doua Camere pentru a discuta despre noua sesiune parlamentara si pentru a gasi o propunere comuna pentru Avocatul Poporului", a spus Zgonea.

Prim-vicepresedintele PDL, Cristian Preda, a afirmat ca propunerea PDL pentru Avocatul Poporului este Gheorghe Iancu.

Gheorghe Iancu: Revocarea mea este un abuz

"Comisia Europeana a solicitat fortelor politice din Romania sa gaseasca pe cale consensuala un nume pentru Avocatul Poporului. Propunerea PDL este Gheorghe Iancu. Asteptam si din partea Guvernului, a partidelor care alcatuiesc majoritatea guvernamentala propuneri pentru a putea purcede la discutii si pentru a putea raspunde solicitarii CE. Trebuie sa luam in seama foarte serios ceea ce ni s-a transmis de la Bruxelles", a spus Cristian Preda.

Liderii grupurilor parlamentare au convenit, la jumatatea lunii iulie, la o intalnire cu presedintii Camerei Deputatilor si Senatului, sa faca propuneri pentru functia de Avocat al Poporului pana pe 15 august.

"Avem nevoie de un Avocat al Poporului care sa intruneasca acceptabilitatea tuturor grupurilor parlamentare, o persoana cunoscuta, echilibrata si care sa faca cinste acestei functii.

Propunerea va merge catre comisiile juridice, dupa ce fiecare grup parlamentar va trimite pana pe 15 august, fie presedintelui Camerei, fie presedintelui Senatului, CV-ul persoanei pe care o considera independenta politic, capabila sa gestioneze aceasta functie.

Pe 1 septembrie, inainte de sesiunea parlamentara, liderii grupurilor politice, impreuna cu presedintii Camerei si Senatului, vor avea o discutie si speram ca cel putin in primele zece zile, in urma negocierilor, sa avem o singura propunere care sa mearga catre comisiile juridice reunite, sa fie audiata aceasta persoana si sa devina cu votul plenului reunit noul Avocat al Poporului", a declarat presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, precizand ca toate deciziile au fost stabilite de comun acord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#Propunere Avocatul Poporului, #Valreiu Zgonea Avocatul Poporului, #sedinta comuna senat Avocatul Poporului , #Avocatul Poporului