Aberatia zilei: Un condamnat care nu e parlamentar dirijeaza votul PSD in Camera Deputatilor

Joi, 21 Decembrie 2017, ora 19:56
16580 citiri
Aberatia zilei: Un condamnat care nu e parlamentar dirijeaza votul PSD in Camera Deputatilor
Foto: Facebook / Catalin Drula

Marian Neacsu (foto), unul dintre capii PSD, a fost fotografiat in Camera Deputatilor in timp ce ii coordona pe colegii sai de partid la unul dintre voturile pe Legile Justitiei, desi nu mai este deputat. Neacsu nu a putut candida anul trecut din cauza ca are o condamnare definitiva.

Deputatul USR Catalin Drula este cel care l-a fotografiat pe Neacsu, exprimandu-si indignarea fata de ceea ce se intampla in Parlamentul Romaniei. Dupa declansarea scandalului, astazi au venit si explicatiile, spune Catalin Drula, care prezinta succint absurditatea situatiei.

"Dl. Neacsu sustine ca prezenta sa in plen este in calitatea de consilier onorific al premierului Tudose.

Explicatia nu tine.

Consilierii onorifici nu sunt demnitari ai Statului roman (cf. legii 90/2001 si OG 32/1998). De fapt, functia nici nu exista, n-are nicio baza legala. E o inventie care a prins aripi pe vremea Guvernului Ponta. O butaforie.

In plus - reprezentantii Guvernului stau in dreapta plenului (unde vin de obicei secretarii de stat), nu in stanga unde stau presedintii de Comisie si staff-ul Camerei in sedintele normale (si invitatii de marca in sedinte speciale). Dar asta e un detaliu.

Voturile, programul de lucru al PSD in plen, activitatea, totul e comandat in timp real de dl. Neacsu. E activ, se duce cand la plen, cand printre banci, cand supravegheaza voturile. Fara a avea nicio calitate institutionala, nu e membru al Parlamentului, nu e demnitar.

Realitatea e ca dl. Neacsu e cureaua de transmisie a sefului Dragnea. Un cetatean cu functie la partid taie si spanzura prin plenul Parlamentului Romaniei", a scris, joi, pe Facebook, Catalin Drula.

De ce nu s-au scandalizat si nu au luat atitudine deputatii UDMR sau reprezentantii minoritatilor e greu de spus.

Ar fi fost foarte grav si doar daca Marian Neacsu ar fi fost un simplu secretar de partid, dar in cazul de fata e vorba despre mult mai mult.

Marian Neacsu a fost condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare anul trecut, pentru conflict de interese, dupa ce si-a angajat ilegal fiica la biroul sau parlamentar.

Fost deputat, el nu a mai putut candida din nou, dar a ramas secretar general al PSD, una dintre cele mai importante functii in partid, in ciuda codului de conduita adoptat de ochii lumii in partid.

Marian Neacsu este unul dintre social-democratii cu functii care l-au asistat pe Liviu Dragnea in timp ce intra si iesea de la DNA pentru a afla acuzatiile grave care i se aduc in dosarul Belina. Neacsu a considerat necesar sa isi exprime public sustinerea fata de seful sau de partid. Zilele trecute, majoritatea PSD-ALDE-UDMR a amputat legea ANI si i-a "amnistiat" pe toti condamnatii pentru conflict de interese sau incompatibilitati. Printre ei, si Marian Neacsu.

Citeste mai multe despre:Dragnea a fost la DNA sa afle ca i s-a pus sechestru pe avere. Intampinat cu aplauze si huiduieli, seful PSD a tacut malc

Ca un general credincios comandantului suprem, Marian Neacsu i-a tinut miercuri locul lui Liviu Dragnea in Parlament. Presedintele Camerei Deputatilor, condamnat, de asemenea, si cu alte dosare pe rol, a lipsit de la sedintele in care au fost macelerite legile ANI, Justitiei si Codurile Penale, refuzand sa dea pana acum explicatii in legatura cu refuzul sau de a-si indeplini atributiile conferite de Constitutie.

Aberant este si ca in timp ce Marian Neacsu comanda ostile Puterii in Camera Deputatilor, la Senat se inregistra o alta aberatie din perspectiva oricarui regim cu pretentia de a fi democratic. Deputatii USR au fost opriti sa intre in sala pentru a-si sustine amendamentele depuse la una dintre Legile Justitiei. Alesii romanilor au fost luati pe sus de cativa voinici cu simbrie chemati de Calin Popescu Tariceanu sa faca ordine, ca pe stadion. Pentru ca asta a ajuns Parlamentul Romaniei sub conducerea cuplului Tariceanu-Dragnea: un stadion pe care se desfasoara un meci la care arbitrul este al doisprezecelea jucator al echipei cu tricouri, sa zicem, in dungi.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Marian Neacsu legile Justitiei deputati , #camera deputatilor
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
psd - organizatie criminala - grup criminal infractional -
Poza ggPushy
ggPushy
rank 5