Cati salariati platim la Camera Deputatilor si cat ne costa consilierii lui Dragnea

Joi, 17 Ianuarie 2019, ora 07:09
14616 citiri
Cati salariati platim la Camera Deputatilor si cat ne costa consilierii lui Dragnea
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Peste 1.600 de persoane sunt angajate in cadrul Serviciilor Camerei Deputatilor, dintre care 14 lucreaza direct pentru presedintele Liviu Dragnea, cheltuielile cu salariile ridicandu-se in luna noiembrie la peste 11 milioane de lei.

Informatiile au fost obtinute in baza Legii 544/2001, la solicitarea Ziare.com.

"In Serviciile Camerei Deputatilor, la data prezentei, sunt angajate 1.617 persoane. Cheltuielile cu salariile pentru luna noiembrie au fost de 11.007.407 lei si includ contributiile asiguratorii pentru munca datorate de angajator (Totalul cuprinde si personalul de la grupurile parlamentare si de la Cancelarie) ", se arata in raspunsul primit la redactie.

La grupurile parlamentare sunt angajate in aceste moment 104 persoane. Cheltuielile cu salariile pentru luna noiembrie au fost de 916.388 lei, incluzand aici contributiile asiguratorii pentru munca datorate de angajator. "Cheltuielile cu salariile sunt suportate din bugetul Camerei Deputatilor", precizeaza sursa citata.

Grupurile parlamentare din Camera Deputatilor:

  • PSD - 147 deputati
  • PNL - 68
  • USR - 27
  • UDMR - 21
  • ALDE - 19
  • PMP - 12
  • Minoritati - 17
  • Neafiliati - 18

In ceea ce il priveste pe presedintele Liviu Dragnea, acesta are 14 persoane angajate la Cancelarie, pentru care s-au cheltuit in luna noiembrie 146.866 lei (inclusiv contributiile asiguratorii pentru munca datorate de angajator), se arata in raspunsul oficial primit la redactie.

Conform organigramei publicate pe site, in cadrul Cancelariei presedintelui CDEp exista un cabinet, un grup de consilieri, dar si un reprezentant permanent al Camerei pe langa Parlamentul European.

De asemenea, in cadrul Serviciilor Camerei Deputatilor functioneaza Secretariatul General, precum si numeroase alte directii, servicii sau birouri, inclusiv un serviciu pentru securitatea informatiilor, o directie pentru investitii sau un compartiment bucatarie-cofetarie.

Un astfel de serviciu a fost prestat cu ocazia Consiliului National PSD, organizat de partidul condus de Liviu Dragnea in data de 16 decembrie 2018.

Ziare.com a vrut sa afle suma platita de PSD cu acel prilej, dar raspunsul primit a fost urmatorul: "Ca urmare a solicitarii PSD nr. 114 /07.12.2018 pentru organizarea Consiliului National PSD in sala C.A. Rosetti in data de 16.12.2018, a fost incheiat contractual de prestari servicii nr. 73/11.12.2018. Termenul de plata din contract este conform legislatiei in vigoare. Deoarece este un contract intre parti, valoarea poate fi comunicata doar cu acordul beneficiarului".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#salarii angajati Camera Deputatilor, #consilieri Dragnea Camera Deputatilor , #camera deputatilor