Cine sunt deputatii cu probleme in justitie care au votat schimbarea Codurilor penale

Joi, 25 Aprilie 2019, ora 22:33
21217 citiri
Cine sunt deputatii cu probleme in justitie care au votat schimbarea Codurilor penale
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Mai multe organizatii civice ii cer presedintelui Iohannis sa nu promulge modificarile la Codurile Penale votate miercuri de Camera Deputatilor, ci sa sesizeze Curtea Constitutionala pe motiv ca mai multi deputati au votat in functie de propriul interes, fiind fie cercetati penal, fie chiar condamnati.

"Demnitari si functionari care practica abuzul in serviciu, fura, sunt corupti, inclusiv fosti demnitari condamnati penal, ar putea detine curand un cazier curat. (...)

Votul exprimat individual de presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a dovedit sfidarea si sacrificarea intregii natiuni pentru binele personal. Alesul Dragnea a folosit Parlamentul Romaniei ca pe o instanta in care s-a erijat in judecatorul Dragnea care il iarta pe condamnatul penal Dragnea. Consideram acest lucru inadmisibil si impardonabil intr-un stat de drept", se arata intr-un comunicat al Initiativei Romania remis Ziare.com si semnat de mai multe organizatii civice, printre care Coruptia Ucide, Initiativa Timisoara, Umbrela Anticoruptie sau Vedem Just - Voci pentru Democratie si Justitie.

Asociatiile civice subliniaza ca daca ar fi promulgata, "aceasta lege ne-ar arunca in afara Uniunii Europene, ne-ar izola, transformandu-ne intr-o republica bananiera, enclava a coruptiei si ilegalitatilor" si ii sugereaza presedintelui Romaniei sa sesizeze Curtea Constitutionala privind incalcarea art. 2 alin. (2) din Constitutie: "Nici un grup si nici o persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu."

Cine sunt deputatii cu probleme penale care au votat miercuri modificarea Codurilor

Pe site-ul Senatului nu apar numele alesilor care au votat modificarea codurilor penale, in schimb cunoastem numele deputatilor:

Lista completa a deputatilor care au votat modificarile la Codul de Procedura penala.

Lista completa a deputatilor care au votat modificarile la Codul Penal.

Pe aceste liste, in afara de Liviu Dragnea, condamnat la inchisoare cu suspendare si cu un al doilea proces pe rol, pe lista deputatilor care au participat la modificarea Codurilor Penale se mai afla, de exemplu, si doi deputati PSD care au scapat de cercetari prin votul colegilor din Parlament.

Unul dintre ei este Eugen Bejinariu (PSD), acuzat de abuz in serviciu intr-un dosar cu un prejudiciu de 67 de milioane de dolari.

Citeste mai multe despre:

Al doilea deputat este Rovana Plumb (PSD), care n-a putut fi cercetata de DNA pentru acuzatia de complicitate la abuz in serviciu in dosarul Belina, fiindca deputatii coalitiei de guvernare s-au opus prin vot.

Au votat insa si deputati deja condamnati la inchisoare cu suspendare sau care sunt cercetati de DNA, unii fiind direct vizati de schimbarile legislative pe care le-au votat miercuri.

In afara de Liviu Dragnea, mai vorbim si despre cazul Andreei Cosma (PSD), condamnata in prima instanta la 4 ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave in dosarul Ciuperceasca.

Pe lista se afla si Mircea Draghici (PSD), achitat in prima instanta intr-un dosar de coruptie in care este judecat alaturi de fostul presedinte al Consiliului Judetean Arges Constantin Nicolescu si de 38 de primari, si urmarit penal pentru delapidare in calitatea sa de trezorier al PSD.

Alti deputati dintre cei care au votat ieri si care au avut probleme cu legea mai sunt urmatorii:

Catalin Radulescu (PSD), condamnat definitiv pentru date de mita, Octavian Goga (PSD), condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare cu suspendare, Mihai Valentin Popa (PSD), trimis in judecata de DNA sau Remus Borza (independent, exALDE), condamnat definitiv pentru conflict de interese.

A votat miercuri si Lia Olguta Vasilescu (PSD), trimisa in judecata pentru luare de mita si spalare de bani, dar al carei dosar s-a intors la DNA pentru refacerea urmaririi penale, dar si Adrian Mocanu (ALDE), care, in urma cu doua luni a accidentat o tanara pe trecerea de pietoni si a parasit locul accidentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#deputati condamnati votat codurile penale , #camera deputatilor